水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:55 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 10, 2008 12:11 am 
離線
後援會成員
頭像

睇來呢次有好多人一齊中曬水毒...

下次我又要中水毒!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 7月 12, 2008 9:46 pm 
離線
會員
頭像

我最衰睇唔成第2場.........

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 1:03 am 
離線
會長
頭像

恭喜大家踏上遠征既不歸路 (爆

>我發誓絕對沒看到奈奈的小褲褲喔
放心完全睇唔到架!
我第一日o係正下方可以証實 XD

>WHAT CHEER?
唉兩年前UNIVERSE都仲有半場人跳 (我就係o個陣學識跳)
今次幾乎完全冇人跳...

呢首歌係全場一齊跳先好玩...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 1:20 am 
離線
後援會成員

>>我第一日o係正下方可以証實 XD
証實+1
不過BLUE那天的水手服可以清楚見到裙下的小短褲(死
我不是故意的…不過一抬頭就…wwww

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 1:39 am 
離線
會長
頭像

o個條係打底褲啦 XD
係衣裝既一部分w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 2:03 am 
離線
後援會成員
頭像

有時看衣服要看埋打底褲才是完整的收錄嗎?@@a
(總感覺小弟說得很糟糕....)

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 1:34 pm 
離線
活動常委
頭像

>>今次幾乎完全冇人跳...
blue side我後方(但唱what cheer?大家都轉身了所以變了我前方)有個在跳就是了
整個block感覺就只有我和他在跳
不跳也算,但大家連call也錯了才要命
OTZ
what cheer?淚目

老師下次放映會來過take a chance教學
很想學這首

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 2:04 pm 
離線
會員
頭像

其實最深刻係..................見到好OO既偽娘菲特..........................

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 5:14 pm 
離線
活動常委
頭像

因為夜晚回家都累了點, 沒online.
回來4日才蒲頭.^^"

>>WHAT CHEER
企我右面o個個有跳, 不過佢螢光棒都冇一支, 會場衫都冇, 可能遲o左到場.ww

ps. 感謝kurenai 借我螢光棒, 如果唔係我就囧死了.w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 5:23 pm 
離線
活動常委
頭像

沒差
反正有多嘛

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 6:49 pm 
離線
會長
頭像

>>大家連call也錯了才要命
第一日o係Arena還好,附近冇乜人錯
第二日o係一樓,still in the groove同What cheer?大部份人都錯orz
still in the groove サビ後半「見つめ直す余裕で」應該冇FuFuFuFu
What cheer? サビ後半「really like it あふれる」應該唔跳
真係淚目

>>老師下次放映會來過take a chance教學
不如搜集下意見大家想學咩
不過要多D時間至好,上次太趕 orz

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 7月 14, 2008 8:02 pm 
離線
活動常委
頭像

放映部份縮短一點
再不然就早一點開始

不過其實一次放映會時間長極都有限
都係要集大家意見教重點

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 1:19 am 
離線
後援會成員

>>不過其實一次放映會時間長極都有限
沒關係,明顯地FIGHTER你們需要辦2天wwwwwww

而且問想學甚麼之前,我想先清楚自己不懂甚麼囧
我連所有歌的Live都未全看過…
像最近看Birth時第一次看Juliet
台下的人好像有在喊甚麼的<-聽不清楚
問題是我未看這段Live之前是以為只是普通Call的啊囧
似乎比較舊的歌特別的地方多一點

所以…
全部Live都來一次放映會就好了啊
讓各位對每首歌都有認識之後還有時間來個深入的教學
多完美啊XDDDDD(當然是說笑的

正經的…
教重點+1
我覺得應該先針對下一次的Live就好
我想老師對下一場Live的曲List也有點心水吧ww
另外…想學take a chance+1www

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 2:25 am 
離線
會長
頭像

其實上次用左一半時間來講live參戰基本知識
如果skip左呢部分淨係練動作咁一個鐘都ok既

>>Juliet
L O V E ラブリー奈々ちゃん
C U T Eキュートな奈々ちゃん

>>台下的人好像有在喊甚麼的<-聽不清楚
Good! 睇得夠細心 XD

>>似乎比較舊的歌特別的地方多一點
正解
一來最近既歌好多都冇乜入call既位
二來以前Fans人數少,容易統一,某幾位有地方既Fans諗左新既call出來好容易擴散出去
而家人多,就算有咩搞作都好難令多數人知
而且睇下蒼紅企劃失敗而引發既事就知,總係有D人唔妥有人企出來帶頭咁
唉...

>>我想老師對下一場Live的曲List也有點心水吧ww
連日程都未公佈 XD
如果係下一隻Album之後既話咁就會係Album歌主為搭幾隻舊歌,冇得估喇w

最後由 gcc 於 週二 7月 15, 2008 10:52 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 7月 15, 2008 7:17 am 
離線
活動常委
頭像

不用怕
一定會搞兩次
而且下一次放映會應該不會是fighter的放映會........
而是有得大叫
L O V E ラブリー奈々ちゃん
C U T Eキュートな奈々ちゃん
的livedom

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 30 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :