水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:56 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週三 1月 27, 2010 10:33 am 
離線
會員
頭像

昨晚同友人食完飯之後好耐未試過係香港去唱k..被人老屈去請唱k
平時在大陸無咩日文歌咁更係唱香港 / 普通話歌啦
10年無係香港玩過..昨晚點歌時.有不少日文歌,歌手都唔少.好似有55頁(女的)
跟住就開始有火.火就火在.
大家都是聲優
橫山智佐,林原惠,櫻井智.好多其他的聲優都有找到.係無水樹奈奈
single都出到21啦....起碼都有1首係度充下場面吧...
等我見到有不少認識的聲優時.期待有奈奈的出現..估不到最後係無的....
我諗屯門挑A唔駛再去了.起碼在我來說,無任何價值

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 27, 2010 7:55 pm 
離線
後援會成員
頭像

大食叔..
o係屯門neway 唱嗎?
我去過好多次.. 搵左好耐都係發現冇奈奈 = w =
最後之後唱左首玉置成實ge reason @ @

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 27, 2010 9:08 pm 
離線
後援會成員

咁大叔去銅鑼灣吧, 包你唱到飽~XD
ps: 我覺得你呢個問題好似去m記嘈話無水樹 水晶包賣一樣,
反正m記都係賣包 :shrug:

(以下亂估)
例如avex trax果d有發展亞洲市場就會有新歌update (仲有PV播),
其他日本歌我諗係n世紀前入定既果一堆,
所以來來去去都係得果幾首歌唱, 沒有新歌update

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 27, 2010 10:58 pm 
離線
後援會成員
頭像

去m記唔係唔食牛河呀 (拖走

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 27, 2010 11:03 pm 
離線
會員
頭像

去m記唔係唔食牛河呀
<可能10年後有...m記牛河

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 28, 2010 10:17 pm 
離線
後援會成員
頭像

路過..

有田村的歌嗎?
有植田佳奈的歌嗎?

奈奈沒打開香港市場
點歌找不到奈奈的也沒什麼好奇怪

聽過一句說話令我很深刻
「請不要把自家主子看得太重」

說實話 大部份香港人認識的(或有聽過的)日本歌手名字..
應該是 步姐 酒井法子 宇多田光吧
聲優對香港來說是個陌生的名字

而且卡啦OK喔 還要日本歌的 都不會有太新的吧(主流歌手不知道 沒深入研究)
樓主看老師的情報 飛去日本唱好了(不用拖 自己走) :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 28, 2010 10:42 pm 
離線
會長
頭像

想o係香港唱日文K好簡單者
A. http://www.musicbox-hk.com/
B. http://www.jsound25.com/
C. 買Wii + Joysound Wii
適隨尊便

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 28, 2010 10:44 pm 
離線
後援會成員

連伊藤首Trust You 都無就別說奈々的了 :x):

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 29, 2010 6:26 am 
離線
後援會成員
頭像

其實奈奈係香港知名度都OK的, 我每日係信和都一定聽到人講話'呢個咪水樹LAW','奈奈啊',雖然感覺佢地只係聽過個名咁.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 30, 2010 10:02 pm 
離線
會長
頭像

cracky 寫:
其實奈奈係香港知名度都OK的, 我每日係信和都一定聽到人講話'呢個咪水樹LAW','奈奈啊',雖然感覺佢地只係聽過個名咁.
o係信和又點同呢

你o係秋葉原同渋谷問,結果都會完全唔同啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 30, 2010 11:42 pm 
離線
後援會成員

始終香港人好依靠傳媒既
(冇tvb我都唔知韓國有rain既存在 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 08, 2010 7:34 pm 
離線
後援會成員
頭像

Ken_Marinaris 寫:
始終香港人好依靠傳媒既

係呀
無tvb 我都唔知 香港海鮮業聯合總會會長 係 李彩華

(拖

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 08, 2010 8:43 pm 
離線
後援會成員
頭像

skingex 寫:
係呀
無tvb 我都唔知 香港海鮮業聯合總會會長 係 李彩華

(拖

難怪我不知道~~原來我沒在看tvb xd

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 01, 2010 9:09 pm 
離線
會員

始終香港人好依靠傳媒既

如果係咁叫TVB去播D有水樹奈奈的PV
或者專訪呀,不過呢D要TVB同果邊的經理人傾得成先算
不過老實D講,只係想佢嚟睇吓我哋,感受我地D風土人情同文化
我就覺得OK了

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 01, 2010 9:13 pm 
離線
會員
頭像

Simonsia2007 寫:
始終香港人好依靠傳媒既

如果係咁叫TVB去播D有水樹奈奈的PV
或者專訪呀,不過呢D要TVB同果邊的經理人傾得成先算
不過老實D講,只係想佢嚟睇吓我哋,感受我地D風土人情同文化
我就覺得OK了

俾錢米得LO..問過價啦..不過唔多講了