水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 8:38 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週六 7月 18, 2009 12:41 am 
離線
會員
頭像

<此文在香港討論區,UWANTS同時發表>
其實我想做一副奈奈啤牌
整體打算有56張
52張主牌,2張鬼,2張sp
副牌叫就叫啤牌,其實係收藏用nanaca
56張圖像已經決定好,每張都有解釋擇選原因(盡量唔用出過的相)
(構思此計劃時感覺自己好似藝術家)
心目中12張公仔牌,ACE牌,鬼牌,SP牌同埋7牌係最具代表性(加入特別效果)
老實講我唔介意下次播映會講俾大家聽,因為無圖大家都係估估下
而卡機亦叫人做左demo.但係唔算完美,費用唔算高(本人覺得)
如果可以其實我想做一個project俾人地做(但係好多因素要考慮)
老實講我覺得diamond nanaca做得唔錯,要做到咁真係要落d本
同埋,收藏用道具亦已諗好有2款,終結來說並不馬夫

而現在有些技術層面如果能解決就更好,
雖說自家製並無侵犯版權,但本人亦想得到KR的認同.
始終本人做事喜歡光明正大

同埋其實各奈奈FANS,支持方式,性格所各,各有不同
所以我打算睇睇大家意見,
如果反對的比較多,咁我做好後就自己收埋佢,
如果有人支持的,我想做得完美一點,做到可以拿出來俾人欣賞/讚賞的地步.

最後講下本計劃的重心:
如果做好出來,是一個藝術品,然後給KR過目
因為老C在個邊已經算係有D名聲,
再加埋本土製成品押上(香港後援會)的名頭
唔期望即時會有D咩野特別事,但佢地應該會留意下這邊.
無論KR係點,如果有人將這東西放上YOUTUBE/YAHOO俾人地欣賞
不論香港/日本
同好者自然多一分樂趣,未認識奈奈的可能又多一個途徑認識奈奈
因為並唔係什麼硬銷手法,應該唔會有什麼反效果出來
而係網上點樣傳播,本人亦有所考慮,最後廢話唔多講............就此發表完畢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 18, 2009 1:03 am 
離線
活動常委
頭像

你不應該在這一塊版發
幫你移走

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 18, 2009 12:31 pm 
離線
會長
頭像

(你出三個地方, 所以我都回晒三個地方)

大家冷靜D先w

其實你D提議都幾有創意 lol
攞出來講下都唔係唔得既....

不過今次呢個計劃,一開始就已經過唔到肖像權呢一關

少少題外話(?)
上個weekend日本有痛車聚會Event
其中有兩架咁既車 [見附檔]

後來有人話佢問過King
答覆係其實咁樣係唔得既,係侵犯左肖像權

連痛車都唔得,你咁整啤牌就更加唔得
肖像權呢D野,唔係「商討下」就過到關,唔得就係唔得,除非俾錢

另外大家都講左
有一點好重要,你想搞野還搞野,唔需要成日諗住o係日本宣傳(無論係宣傳奈々定係宣傳我地)
我地海外Fans既活動,需要知道既人已經知道

附加檔案:
lib148861.jpg [422.34 KiB]
被下載 4 次

個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 18, 2009 2:23 pm 
離線
後援會成員
頭像

用完一生懸命下turn會死的!!(拖

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 18, 2009 2:47 pm 
離線
會員
頭像

skingex 寫:
用完一生懸命下turn會死的!!(拖

你錯了.下次用二世修行

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 22, 2009 5:38 pm 
離線
後援會成員
頭像

真是要「一生懸命」的話就56張全部用畫的啦w
同時可以逃過法律問題, 也更有愛w

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客