水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:01 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 新手報到;p
文章發表於 : 週三 1月 13, 2010 4:37 pm 
離線
會員
頭像

大家好, 我係Maggie
註冊的時候貪玩用Nana既名 :o:
我鍾意左Nana兩日咋, 好多野都唔知+唔識, 多多指教!

我剛剛見到放映會既post, 好想去*v*
但係諗唔明點解要帶螢光棒同毛巾Orz
又唔知d時間夾唔夾到... :oops:
其實個放映會係咪播碟嫁? (原諒我的直接…)
我加入既FC入面都冇e類活動既Orz

我係透過「深愛」同「Phantom Minds」中Nana毒既~
記得Ultimate Diamond出個陣, 信和幾乎冇一間舖頭搵唔到e隻碟,
於是就上網search歌黎聽(就係「深愛」), 覺得冇乜特別就拋棄一陣...
前幾日o係某論壇見到d人討論紅白既Nana對佢又有d興趣,
搵番隻「深愛」黎聽覺得好特別, 然後又聽下佢隻新歌「Phantom Minds」...
就係咁樣中左Nana毒~

於是, 請大家多多指教...好多Nana歌我都未聽過~
唔知Ultimate Diamond大家推介邊幾首歌呢 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 新手報到;p
文章發表於 : 週三 1月 13, 2010 8:18 pm 
離線
後援會成員
頭像

你好啊!
小弟叫zkit!多多指教!

===========================================
但係諗唔明點解要帶螢光棒同毛巾Orz
^
哈!其實只要你看一看奈奈的live就會明白的了
================================================
其實個放映會係咪播碟嫁? (原諒我的直接…)
^
是啊!
================================================
其實如果有更多問題除了可以這forum問之外,
小弟簽名檔下還有一個M群的地址
用msn add了,便能在M群內和其他奈迷聊天了!
一起交流交流!XDDD

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 13, 2010 9:08 pm 
離線
會員
頭像

zkit你好啊! :mrgreen:
我都想加入M群同你地chat~
可惜我既MSN壞左Orz

我看了看Nana的Live
發現好多藍色螢光棒~ 是這個意思嗎?
不過播碟都要揮螢光棒@@? 我對此感到好奇…XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 13, 2010 9:28 pm 
離線
後援會成員

hi...你好 :nanet:
>>不過播碟都要揮螢光棒@@?
當然 你可以選擇唔揮螢光棒 就咁睇碟
不過在場的大多數都會揮 一齊揮好玩好多 除了''揮''....仲會'跳'同'叫' :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 13, 2010 9:32 pm 
離線
會員
頭像

ononexe123 寫:
hi...你好 :nanet:
>>不過播碟都要揮螢光棒@@?
當然 你可以選擇唔揮螢光棒 就咁睇碟
不過在場的大多數都會揮 一齊揮好玩好多 除了''揮''....仲會'跳'同'叫' :-_-2:

哈哈 原來係咁~
因為我睇其他歌手既Live我都唔會咁做XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 13, 2010 11:13 pm 
離線
會員
頭像

你好呀.我係這裡最怕羞的大食.請多多指教.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 14, 2010 3:49 am 
離線
後援會成員
頭像

路過揮手~ :nanet:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 14, 2010 5:20 am 
離線
後援會成員
頭像

你好, 歡迎加入水樹國,, 準備得錢差唔多的了:-_-:

又大食又無力 寫:
你好呀.我係這裡最怕羞的大食.請多多指教.....

嘩, 咁我直頭唔敢出街見人了....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 14, 2010 8:09 am 
離線
後援會成員

新人你好~ :nanet:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 14, 2010 10:31 pm 
離線
後援會成員
頭像

你好
只限UD嗎? Gimmick Game + 沈默的果實
其他的話 Eternal Blaze > Astrogation > Justice to Believe
還有太多 不能盡錄

樓主 看了Live Diamond了嗎?
看過奈奈的演唱會就知道螢光棒的厲害囉 :nanet:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 15, 2010 2:07 am 
離線
會員
頭像

NANAKO* 寫:
你好
只限UD嗎? Gimmick Game + 沈默的果實
其他的話 Eternal Blaze > Astrogation > Justice to Believe
還有太多 不能盡錄

樓主 看了Live Diamond了嗎?
看過奈奈的演唱會就知道螢光棒的厲害囉 :nanet:

感謝你的推介哦 :mrgreen:
有空會翻來聽聽!!

沒有看Live Diamond啊 :orz:
打算聽多點Nana的歌, 儲多點錢買碟來看(可行的話)
不過有看Nana的Live片段, 由其是深愛的武道館版本,
藍色螢光棒真的很可怕耶(笑)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 15, 2010 4:13 am 
離線
後援會成員
頭像

買碟自己一個睇
不如黎放映會一齊玩~ :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 15, 2010 5:44 am 
離線
會長
頭像

原來只係兩日既新人 :-_-2:

關於放映會
你來一次就知
又唔收錢既 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 15, 2010 12:50 pm 
離線
會員
頭像

gcc 寫:
原來只係兩日既新人 :-_-2:

關於放映會
你來一次就知
又唔收錢既 :-_-2:

哈哈~
但是中文大學好遠啊(遠目中)
我去慣理工…(被拖走)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 15, 2010 10:30 pm 
離線
後援會成員

Nana Mizuki 寫:
哈哈~
但是中文大學好遠啊(遠目中)
我去慣理工…(被拖走)

偶然去下中大都唔錯啦 :-_-:
反正得閒都唔會去吧 (無誤

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 22 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :