水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 1:27 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 71 篇文章 ]  前往頁數 12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : LIVE FEVER 速報
文章發表於 : 週六 1月 10, 2009 3:39 pm 
離線
會長
頭像

10號限Tee
圖檔

CD DVD會場特典
圖檔

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: LIVE FEVER 速報
文章發表於 : 週六 1月 10, 2009 4:48 pm 
離線
會員
頭像

(噴)
粉紅的T也太歡樂了吧ww

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 10, 2009 5:51 pm 
離線
後援會成員
頭像

果然是夫婦....(煙)
........
(被巴)

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 10, 2009 8:18 pm 
離線
會員
頭像

10號限Tee果然很有鄰國的味道 XD (爆

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 10, 2009 11:59 pm 
離線
會長
頭像

1.10 大阪初日set list
(以下反白)

01.DISCOTHEQUE
02.chronicle of sky
03.PRIDE OF GLORY
 MC1
04.COSMIC LOVE
05.POWER GATE
06.Take a chance
 Cherry Boys 介紹
07.ETERNAL BLAZE
 MC2
08.Trinity Cross
09.innocent starter
 MC3
10.深愛
 Team Yoda 介紹
11.Trickster
12.SECRET AMBITION
 MC4
13.LOVE & HISTORY
14.ラストシーン
 換衫
15.Crystal Letter
16.Orchestral Fantasia
17.Tears' Night
18.残光のガイア
 MC5
19.Astrogation

Encore
EN1 MASSIVE WONDERS
EN2 PROTECTION
 MC6 「今年こそ阪神優勝でシャッス」
EN3 午前0時のBaby Doll
 MC7
EN4 SUPER GENERATION

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 12:13 am 
離線
會長
頭像

感想及其他補充:

- Cherry Boys Team Yoda各6人
ケニー、イタルビッチ、りゅうたん、トムくん、マーチン、ゆたぽん
- 今次最後竟然冇派禮物,唔知係唔係因為FIGHTER爭得太離譜orz
- 呢個場果然音響好好
- 整體算少UO
encore同最後三本締め都冇人搶住鬥快帶
毛巾歌又好多人都識由頭跳到尾
同東京既大場相比Fans既水準真係好好多

(以下反白)

- 估錯左,同コマ劇一樣用DISCO開頭
- 冇もがちょ( ・ω・ )… 因為アニサマ唱左?
- 今次D衫我唔係太鐘意 = =
不過Cherry boys套衫好正www
- 深愛我超感動!! 期待上松美香既參加!!
- MC話唱LOVE&HISTORY時全場突然超High,因為太耐冇唱,同埋今日應該好多舊Fans
- Take a chance原來我記得既動作都差唔多齊,其他地方真係冇動作既
- ラストシーン→Crystal Letter o個度超正!
至於點正法就唔講,等大家親自去體驗啦
- innocent starter之後既MC講起なのは劇場版,佢話今次劇本好感動

- 整體來講覺得好快就完左(事實上唔係長,好似只得兩個半鐘左右)
雖然一開始就三連跳舞歌,之後第五首就來POWER GATE(當時心諗,咁快就PG咁後半點算?!)
但中段一連三首慢歌,幾首快之後又來一節慢歌,之後好似冇幾耐就入Encore……
雖然未至於話不完全燃燒,但真係好似唔係跳得好勁

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 3:06 am 
離線
後援會成員
頭像

>>ラストシーン→Crystal Letter o個度超正!
嗚,我好想好想立刻飛過去....
兩首我最愛既歌連住黎,中間仲要有間場音樂....
點解我要到今次先冇錢...(嚴重咀喪中...)

呢次個setlist我好鐘意!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 3:39 am 
離線
站務管理人員
頭像

我論11號的怪鳥八成是拿著燒餅~~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 6:10 am 
離線
會員
頭像

- ラストシーン→Crystal Letter o個度超正!

我第一次聽水樹奈々就係呢兩首歌最先感動 & 吸引到我~ (中晒毒 XD)
估唔到今次再唱~ 一睇到個list見到呢兩首太開心到彈起左啦~

証明呢次遠征之旅錢敗得非常有價值~ (中毒更深無藥可救~ XD)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 8:48 am 
離線
後援會成員
頭像

今次有沒有吹口琴wwwwww

-astrogation
正常在地面唱的嗎?(被巴)

-POG
........
難跳嗎........?

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 1:23 pm 
離線
後援會成員
頭像

>>我論11號的怪鳥八成是拿著燒餅~~

怪鳥已經和吃的離不開了...
之後會有怪鳥拿著咖哩飯的嗎?
粉紅啊...雖然滿漂亮...但始終我有點受不了...(誰說給你的)

傳說中的(!?)第三個blog(跟別人合blog)
http://acg001.mysinablog.com/

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 2:22 pm 
離線
會員
頭像

問下,這次CD&DVD送特典可以累計?
還是像festa那次買2000和買4000都一張><

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 7:07 pm 
離線
後援會成員
頭像

ラストシーン→Crystal Letter o個度超正!

唔通..好似宝物咁...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 10:14 pm 
離線
後援會成員
頭像

老實說, 今次的服裝真的好有時光倒流feel, 回到rainbow 差不多的質素........

>但真係好似唔係跳得好勁
咁就唯有寄望之後五場可以跳得勁d lu

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 11, 2009 10:54 pm 
離線
會長
頭像

11號Set list變更點:
(以下反白)
COSMIC LOVE→JET PARK
LOVE&HISTORY→It's in the bag
PROTECTION→BE READY!

同埋尋日講漏左
今次Cherry Boys介紹同LIVE UNIVERSE?一樣有得一齊唱(?)既 XD

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 71 篇文章 ]  前往頁數 12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 26 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :