水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:59 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 75 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週五 1月 11, 2008 9:44 pm 
離線
會員
頭像

經歷很簡單啊= =...
從無愛到滿愛的快速進化過程...
OUTRIDE是催化劑?
XXDD~紅衣真的好棒wwwww~~
然後就一發不可收拾
先全曲聽過,在全LIVE觀看..
然後就入坑跳不出來了www

算算有一年了 ?真快- -恩...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 1月 11, 2008 10:35 pm 
離線
後援會成員
頭像

第一次聽nana都係sister princess配音個陣
但歌就真係去到播なのは op innocent starter
有次個朋友同我講話岩我聽,跟手send俾我
一聽之下真係唔錯,唱得好之外,曲路都好岩聽
自此就一直留意nana出既歌,但個時都只係鐘意聽佢d歌
真正中毒就係ASL2006啦,第一次睇nana唱live
正如大家所講有活力,可愛,而且被其魅力吸引
就開始想親身感受live既氣氛
完完全全親身經歷過後,就發覺e+已經泥足深陷,返唔到轉頭啦 XDXD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 1月 12, 2008 1:47 am 
離線
會員
頭像

第一次接觸奈々相信係06年既既時候,同時係我正式看動畫既開始 88)
我個FD話Nanoha岩我睇,結果一睇迷上了並第一次認識到奈々。

直到07年4月播Nanoha第三輯既時候,水樹再次出新single,
Secret Ambition,果時以Nanoha Fans既身份,一定要買
(雖然第三輯我已定義為黑歷史=_=)
當聽到Heart Shaped Chant,感覺真係好正,
所以再搵下奈々既舊歌同Live concert,睇下奈々之前係唱成點
其中睇過06年奈々既Livedom Birth Concert,但已經被佢Live既風采吸住左
自此,下定決心做奈々既Fans。

雖然我日文不行~但我覺得聽歌既野憑感覺就已經足夠XD

最後講一句: 奈々最高!!! ^v^

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 1月 14, 2008 10:02 pm 
離線
後援會成員
頭像

我既經過都同上面各位差不多,去年2,3月係朋友提及下,
先開始接觸佢既歌,一聽已經被佢既唱功所吸引,,
聲線厚,音域廣,假音又靚,震音更加勁,,聲線同演繹又多變化,,
後來睇埋佢演唱會之後覺得佢真係好得意=]
加上佢近年既衣著非常萌,,所以我俾佢深深咁吸引住
可惜我都係唔懂日文,,只能夠憑感覺估下隻歌既內容~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 2月 06, 2008 10:38 am 
離線
會員

我係想當年RAGNAROK THE ANIMATION果陣識奈々,果陣已經覺得佢把聲勁好聽(睇番原來差唔多4年前,果陣仲讀緊f.3)

但聽佢d歌都係最近呢2年o既事

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 2月 06, 2008 1:07 pm 
離線
會員

我係幾年前有個friend無啦啦send段memories off 0既短片來 覺得首replay machine好好聽 原來係水樹唱的 跟住就開始聽佢d歌 睇佢d pv, live 覺得佢唱功實在太強 越來越鍾意佢

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 4月 29, 2008 5:37 pm 
離線
會員
頭像

嘩!看到你們如何認識奈奈,真是讓本人太感動了!其實我的經歷與cracky的也是大同小異的o由於小的打字不精,所以難以詳細的向大家表達如何被奈奈的萌所迷住,總有一天,我會與大家分享的!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 5月 11, 2008 1:43 pm 
離線
會員
頭像

因為菲特
初初沒注意配音的
還每次也聽完OP,不像看其他動話(OP跳過)
後來才知奈々是配菲特
再之後先知道OP是她唱的
然後就發現自己已經患了水樹病

奈々是第一個聲優令我買專輯的
她的唱功太強了~~
(也非常可愛的說)

V V V V V V V
LIVE GRACE 2013 -OPUSⅡ-

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 5月 12, 2008 2:05 pm 
離線
後援會成員

也沒有特意去找奈奈的歌還是配的動畫
只是在不知不覺間...
回頭一看發現自己聽的歌都是奈奈
買的很多也是奈奈...
突然意識到自己已經迷上了orz

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 5月 14, 2008 3:38 am 
離線
後援會成員
頭像

(原來一直沒回這貼...)
我嘛,是個從未學識dl動畫看就dl動畫歌的人
水樹奈奈的大名也聽過,但不知道是什麼

印象中第一首聽過她的歌就是EB
因為去了某水樹fans屋企看動畫時聽到的
(可惜那人已被轉學了...否則一定抓他來放映會)
呢首歌真是很神哩
只是聽過一次而已...就已經對其旋律有很大印象

之後甲賀在TVB播時留意到ending也是她唱的
記得有一日問過某人這歌是否奈奈唱的,那樣 (因為不肯定)
然後開始產生興趣
WILD EYES絕對是我跟奈奈的情意結
(為何不是EB? 太多人因為這首而中毒吧XDDDD
而且我肯定是識了水樹才回頭看魔炮!)

之後不知道因為什麼而開始對聲優有所注意
原來水樹奈奈是個聲優歌手!

大約在THE MUSEUM這BEST ALBUM面世後
就是這個時侯開始了

再講講後援會
我承認是受到Asa的影響而來的,哈XD
其實第一次來的時侯真是沒什麼愛
然後放映會也令我重新認識了奈奈
雖未遠征過,但也算是領教了她的神韻
這是維持我的愛的一大因素哩

所以我的資歷真是十分淺 M(_ _)m

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 22, 2008 3:37 pm 
離線
活動常委
頭像

>>水樹奈奈的大名也聽過,但不知道是什麼
鈎起回憶:
水樹奈奈是一個人or一首歌or something?
yahoo知識仲可以見到.xdd

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 5月 22, 2008 8:06 pm 
離線
後援會成員
頭像

水樹奈奈是一首歌..
聯想起楊千嬅唱楊千嬅 ^^"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 23, 2008 2:11 am 
離線
活動常委
頭像

無疑, 那一定是神曲.....
live 太多必唱歌的話, 未必是好事..^^"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 5月 23, 2008 5:06 pm 
離線
後援會成員

>>我承認是受到Asa的影響而來的,哈XD
原來我已經把水樹病傳染給了三個人…@@"

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 5月 24, 2008 7:37 am 
離線
後援會成員
頭像

Asa 寫:
>>我承認是受到Asa的影響而來的,哈XD
原來我已經把水樹病傳染給了三個人…@@"

(offtopic)
你好耐之前還教識我另一樣野
不過我今日已經大力傳緊教lu~~~~

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 75 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :