水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:14 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週六 4月 12, 2008 11:46 pm 
離線
會員

想買番album 同dvd :lol:
有咩地方比較平同白店

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 12, 2008 11:57 pm 
離線
後援會成員

Rozen_Maiden 寫:
有咩地方比較平同白店

終於有同道中人了 >.<
其實我也努力追舊碟呢

平的幫你唔到,
我只想說旺角信和地庫的CD舖唔怕冇貨 (因為冇貨會再入 / 幫你訂)
但都賣很貴, 我買完就知中招...|||

另外可以選擇去日本找 / bid貨
不過bid貨好浮動, 而且運費雜項加起來都不少,
所以最好bid一set碟比較好
(例子: http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e79648803
不過bid到咁高, bid中都蝕死, 好彩我bid唔中 = =)

而且睇你要不要初回版,
初回版的入手方法會比較難
但比普通版更有收藏價值

還有, 最難的應該是.... 特典 (我也好想要 >o<)

這裡應該有人有入複數的碟 (例如我), 問一問可能找到你想要的~XDD

最後由 Ken_Marinaris 於 週日 4月 13, 2008 12:13 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 12:12 am 
離線
會員

Ken_Marinaris 寫:
Rozen_Maiden 寫:
有咩地方比較平同白店

平的幫你唔到,
我只想說旺角信和地庫的CD舖唔怕冇貨 (因為冇貨會再入 / 幫你訂)
但都賣很貴, 我買完就知中招...|||

另外可以選擇去日本找, bid貨
不過bid貨好浮動, 而且運費雜項加起來都不少,
所以最好bid一set碟比較好
(失敗例子: http://page5.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/e79648803
原因: bid到差唔多=原價)

而且睇你要不要初回版,
初回版的入手方法會比較難
但比普通版更有收藏價值

還有, 最難的應該是.... 特典 (我也好想要 >o<)

這裡應該有人有入複數的碟 (例如我), 問一問可能找到你想要的~XDD

對...我也至近一年才愛水樹的歌
之前都是用down 的 :oops:

我都去過信和地庫買過碟...真係好貴
好似有好幾間
我有次落去想買倉木mei 隻 dvd 佢賣成5百幾
我上去信和樓上幾層
唔記得幾層
個度只係買3百幾
即時o咀
唔知平個間係真野定假野
但真係好無奈 :(

bid 嗎 ?? 外地bid 野唔係太熟 :oops:

特定版 :D
不過當然也想要啦
但係不是也可以 :D :D

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 2:44 am 
離線
站務管理人員
頭像

信和一樓的碟
有可能是SAMPLE,亦有可能是老番
不過$3XX的應該不是老番了
老番多數標售$5X~99

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 8:19 am 
離線
後援會成員

bid野我玩過一兩次,
不過係蝕錢收場 >.<

SAMPLE碟也是個好方法呢
花一點時間就是了
不過老翻就.....

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 9:00 am 
離線
後援會成員
頭像

sample碟? 看不懂..

日雅bid 有些舊碟是初回+特典
如果不是大量補購 可以試試找人代bid 等他們去日本時 幫你順路取貨吧
這樣子就要等一段時間 看看你是否急著要囉 但運費就可以平一點了
(大前提是要別人願意幫你取貨 因為去日本看live的通常都大量掃貨 餘位沒有多少..)

我自己都在信和補完的 因為快節又方便 不過要吃貴價碟就是了
下次單碟補完方法可能找這裡的人幫忙吧..冬LIVE預定
希望會像formula一樣有贈品送XD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 9:49 am 
離線
後援會成員
頭像

我也想買回舊碟呢
到會考完結之時
正是我敗家之時= =+

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 11:53 am 
離線
活動常委
頭像

sample碟是好物呀
但我沒有怎見到有奈奈醬的sample就是了

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 12:04 pm 
離線
會員
頭像

sample么...
這裏有好多囧
亦有人好運撞到poster和sample DVD

>NANAKO
顧名思義,樣品盤
試聽及展示用,常被當作廢品賣過來,在J國屬于非賣品w
日本的中古店也能找到少量...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 4月 13, 2008 9:24 pm 
離線
後援會成員

sample碟…是這東西麼?
http://auction1.taobao.com/auction/item_detail-0db2-0945b42ebb30d944b702f7b31a33cce4.jhtml

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 4月 18, 2008 2:25 pm 
離線
會員
頭像

誒?這是純宣傳盤,店外免費送得類型w
還有一種初回式樣,盤麵中圈有紅色小字sample字樣

最後由 处处都在 於 週六 4月 19, 2008 2:31 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週六 4月 19, 2008 1:42 pm 
離線
會員
頭像

我都有一次過大量補購奈奈的CD
當然就不會是初回吧...
都找不到.....
用了很多錢耶...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 12 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時