水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:42 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 關於代購FC門票
文章發表於 : 週一 2月 04, 2013 1:06 am 
離線
會長
頭像

剛過去的LIVE GRACE-OPUS II-,跟以前的大場不同,每位FC會員每場只能買一張票,
而且第一次在門票上印上會員的登記地址

按目前趨勢,今後FC有可能繼續每場1限,也有機會加強在現場抽查會員的身份証,意味着我辦代購的難度和風險會增加
所以奉勸各位,如果接下來想買夏天Live tour的門票,有能力的話請考慮自己找代辦入FC抽票

個人估計下次先行會在3月開始,要入會的話現在是時候

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 關於代購FC門票
文章發表於 : 週二 2月 05, 2013 1:31 am 
離線
後援會成員
頭像

少少唔清楚~~
自己入左FC 如成功抽到飛 俾張票其他人用 咁會唔會因為查飛出問題??

睇場演唱會姐 唔會查得咁嚴下嘛?? 奈奈演唱會 開始國內限定?? :斥眉:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 05, 2013 5:32 am 
離線
會員
頭像

GRACE II無CHECK WO..不過下次唔知

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 06, 2013 12:51 am 
離線
後援會成員
頭像

NANAKO* 寫:
少少唔清楚~~
自己入左FC 如成功抽到飛 俾張票其他人用 咁會唔會因為查飛出問題??

睇場演唱會姐 唔會查得咁嚴下嘛?? 奈奈演唱會 開始國內限定?? :斥眉:

唔記得聽邊個講過, 好似 アリーナ 頭幾排果D先會check?
不過我都未試過比人check :x): 可能我坐得唔夠前啦 :x):

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 06, 2013 11:48 pm 
離線
會長
頭像

>>俾張票其他人用 咁會唔會因為查飛出問題??
如果唔查就冇事,查中左佢有權趕你走,因為每次抽飛都寫明如果會員本人不在場佢可以咁做

>>奈奈演唱會 開始國內限定??
佢主要目的係想減少D人攞FC飛去炒黃牛(有冇成效係另一回事)
唔係日本人定外國人既問題

今次GRACE 2係大場而且飛唔緊張,所以唔check都正常

以前的確係淨係頭幾行先有機會抽樣check
但舊年田村ゆかりtour每場細場都全場random任check,我親眼睇住佢連一樓尾二嗰行都check
FC飛印地址呢樣都係田村ゆかりFC行先,兩個FC係同一間公司同一班人搞,難保奈々live細場遲D都會跟埋同一個做法
以前唔check唔代表將來唔會check
我係驚因為佢想嚴打炒飛越來越嚴...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 07, 2013 11:16 am 
離線
後援會成員

我有個日本朋友熟悉FC內的人,她說已經確定將來的live也是一限,不知道超大場好像東京巨蛋會不會多些!但tour細場就會一限了,所以我已入了會,編號成4萬5千多號了,好像上年初差不多4萬,增長速度真快!老師,會員証沒有名字,只有編號,如果查咪要攞張FC票,會員証同身份證出來?

LIVE UNION 2012 - 15/7 大阪一日目 + 16/7 大阪二日目
LIVE CIRCUS 2013 - 3/8 & 4/8 埼玉西武ドーム
LIVE ADVENTURE 2015 - 愛媛+大阪両日
LIVE PARK 2016 - 甲子園神Live
LIVE ZIPANGU 2017 - 沖繩
FC EVENT VII - SSA両日
LIVE ISLAND 2018 - 愛知両日
LIVE EXPRESS 2019 - 京都両日

預定:
夏LIVE 2023 - 福島いわき両日

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 2月 07, 2013 11:24 am 
離線
會長
頭像

其實每次都有寫請帶有相既身份証明文件

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 04, 2013 3:06 pm 
離線
會員

咁想問點入會?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 06, 2013 1:13 am 
離線
會員
頭像

日飯囉

不過依家入都黎唔切抽

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 06, 2013 2:15 am 
離線
後援會成員
頭像

將來的live也是一限 :sweat:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 07, 2013 1:15 am 
離線
會長
頭像

skingex 寫:
將來的live也是一限 :sweat:
咁又未必全部1限既

睇下今次CIRCUS會點玩法...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 3月 15, 2013 10:39 am 
離線
會員

咁如果我同我朋友(都有入FC)想坐埋一齊呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 17, 2013 1:04 am 
離線
會長
頭像

YA_IAN 寫:
咁如果我同我朋友(都有入FC)想坐埋一齊呢?
如果係每人限抽1張既會場,目前FC冇任何方法可以幫你做到連位,唯一方法係當日入到場之後問隔離位既人肯唔肯同你調

如果係2限以上就可以1個a/c抽兩張飛,如果中左就一定連位

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 26, 2014 5:39 pm 
離線
會長
頭像

再次提醒各位
因為去年LIVE CIRCUS各會場加強抽查身份証,嚴打轉讓FC門票
所以今後我不會再辦FC門票代購
有意遠征LIVE FLIGHT者請於1月31日前自己入會抽票

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 28 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案