水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 2:16 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 270 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1415161718  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: 無主題聊天區3
文章發表於 : 週四 4月 08, 2010 1:40 am 
離線
會長
頭像

o乂烈乂o 寫:
唔知要幾多錢呢=]..我家陣都有番工-v-
我都好想試下遠征既滋味 :sunglass:
但係我d日文..不值一提=.=所以都5係好敢去- -
家陣係日經學緊- -不過要就時間番工- -進度緩慢..
不過我點都想去一次xddd
唔識日文都去得既 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 08, 2010 1:58 am 
離線
會員

gcc 寫:
o乂烈乂o 寫:
係架咩=]
其實我岩岩新黎對遠征d野真係5係好熟-
都想知多d xd! :laugh:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 08, 2010 2:28 am 
離線
會長
頭像

o乂烈乂o 寫:
係架咩=]
其實我岩岩新黎對遠征d野真係5係好熟-
都想知多d xd! :laugh:
咁你睇下呢度先 :-_-2:
viewtopic.php?f=11&t=395
viewtopic.php?f=11&t=799

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 08, 2010 12:32 pm 
離線
攝影
頭像

NANAKO* 寫:
話說望到ruri的頭像

又令我想起我家中的小可愛
被我媽媽拾我張床時 整爛左
身首分離中 :shock:

\|/
裝番支香先 (拖
呢隻野宜家好貴,3月過日本時到都係天價 :orz:

http://blog.roodo.com/ruri0926

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 高知競馬
文章發表於 : 週四 4月 08, 2010 12:40 pm 
離線
攝影
頭像

噯※水樹 寫:
我想問大家幾歲? - -
我13歲 = =

年齡有差嗎?
咁我坦白告訴你,我同G sir一樣都係17歲 (啥

http://blog.roodo.com/ruri0926

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 4月 08, 2010 12:58 pm 
離線
攝影
頭像

gcc 寫:
o乂烈乂o 寫:

先不說遠征,唔識日文去日本唔係問題啊﹗
大部份食店都會有有圖的餐牌
有部份地方會有獨立英文/中文的俾旅客的
住宿方面新手可以先join旅行社package
只要出發先查下交通,知道邊個站上邊個站落
望下地圖酒店位置基本上唔會迷路
而且package酒店都如在旺區 (eg 池袋太陽城太子/池袋劇場)等
都係香港旅行社的熱門之選,隨時打開門對面已經撞到香港人 :x):
如果萬一真係有需要問野的話,可以用紙筆寫漢字出來
附以少少身體語言附助一定能夠溝通的
近年多左好多會國語的服務員出現,
現在國語的話應該都不太問題吧~~~

一般交通都係以山手線為主(JR),再轉乘其實鐵路線(私鐵)
呢類資料响書局買本幾十蚊既自遊行書已經有齊晒 (推介正文社出果本)
LIVE交通方面就多留意呢度有無update,或者約同其他遠征者一齊去囉~
雖然未必次次都有足本update, 但只要你肯問肯自己落手查一定有人幫你

最後去過LIVE以後,你會發現跟你在家聽CD的感覺是完全不同的
"日式的LIVE" 跟 "港式的LIVE" 又有著完全不一樣的感覺
這留給你自己去體會吧 :sunglass:

最後由 ruri0926 於 週五 4月 09, 2010 10:23 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 09, 2010 3:15 am 
離線
會員

哇哇哇-0-真係好想去體會下奈奈既LIVE~
雖然我係一個係MK都會迷路既神級路痴~
我去果時一定會做足資料搜集加搵人陪我去=口=
但係我今日睇番原來本護照已經過左期 :orz: 好快會去搞XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 09, 2010 10:19 am 
離線
攝影
頭像

整本護照要幾耐?
出發前一個月前先整都仲okay
不過勸你都係唔到預到咁遲好D

我本都就黎過期,一定要去整啦 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 4月 24, 2010 11:58 pm 
離線
會長
頭像

M群死足一日 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 25, 2010 12:48 am 
離線
後援會成員
頭像

我死左復活
M群都未復活?XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 6月 18, 2010 11:47 am 
離線
會員

o乂烈乂o 寫:

對不起,翻POST了
不過真係好認同同學的說法

打算今年儲$
想下年就試試遠怔
奈何自己的日文能力真是有限
(看動畫那些,身邊朋友才略懂少量單詞單字)

看到老師的遠征資料紀錄
下年,,,可能要勞煩各位了 :orz:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 08, 2010 11:32 pm 
離線
後援會成員
頭像

我e家先15歲.....
幾時先可以去遠怔 :orz:

我都想試下遠征 :orz:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 4:02 am 
離線
會長
頭像

isaac 寫:

開始儲下錢啦 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 8:13 pm 
離線
後援會成員
頭像

gcc 寫:
isaac 寫:

開始儲下錢啦 :-_-2:

:orz: 數手指 存左n年(拖

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 09, 2010 8:24 pm 
離線
後援會成員
頭像

:black_smile: INVESTMENT

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 270 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 1415161718  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 20 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :