水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:25 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週五 4月 02, 2010 5:47 pm 
離線
後援會成員

因為大食叫到, 就出POST了 :-_-2:

K團
[時間] 2010年4月5日 (星期一) 20:00
[地點] MUSIC-BOX (1F Universal House 230 Gloucester Rd, Wanchai, Hong Kong)
[價錢] $100左右 ($250房 / 人數 * 鐘數, 通常唱3~4個鐘)
參加者: 阿牛, 大食, Jacky, K', Jerry, ricky (未firm)

飯團
[時間] 2010年4月5日 (星期一) 18:30
[地點] 時代廣場大電視下面等
[價錢] $50 ~ $100左右 (由JACKY大哥帶路)

參加者: Jacky, K', 勁快, Jerry, 阿豪(890310),, sparda_william, KTR84, 阿樂(issacchi)

歡迎任何人士參加
請註明JOIN邊個團 (另PM我名+聯絡方法)

ps: 以上是即興活動, 與任何組織團體無關

最後由 Ken_Marinaris 於 週一 4月 05, 2010 3:42 pm 編輯,總共編輯了 17 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 復活節K團/飯團
文章發表於 : 週五 4月 02, 2010 5:57 pm 
離線
會員
頭像

我這個數學高手來補充一下吧
如果以8個人...唱4個鍾就是1000元
咁一人只係125元就唱4個鍾.....
我平時玩開都4至5百元的
現在125就玩4個鍾都算OK
為左配合今次的主題
***奈K~ACADEMY***
小弟願分出2盒仙貝共20塊於是次聚會中共享
另有神秘壓軸驚喜.....歡迎各奈迷踴躍參加

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 02, 2010 6:41 pm 
離線
後援會成員
頭像

飯團=口=

MUSIC BOX 有奈奈歌唱嗎?
未去過唱K的人(我)先揮手...

不過還要溫會考
我為甚麼要問...(打

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 4月 02, 2010 10:36 pm 
離線
後援會成員
頭像

有興趣!!!去

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 04, 2010 12:15 pm 
離線
後援會成員
頭像

/我去啊

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 04, 2010 12:41 pm 
離線
會員
頭像

今晚做定功課
明天唱pm.深愛,天空,don't be long,.........
不如跟academy set list啦,唔駛諗
但係我唔識日文.....有d難度我英文又讀得唔正gg我真係唔知點讀好

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 04, 2010 6:06 pm 
離線
後援會成員
頭像

兩樣都OK~~ 如果係K團的話, 我好期待各位精彩的演出 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 4月 04, 2010 7:39 pm 
離線
會員
頭像

明天同我上足架生(攝影器材)
我要唱平野版~disco~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 06, 2010 1:13 pm 
離線
後援會成員

咁耐冇去原來改左收費方式都唔知 :-_-||:
宜家要硬性叫一杯野飲 (最平$38)
所以平均每人收費是

[ (房租 * hr / 人數) + $38 ] * 1.1 (服務費)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 06, 2010 1:21 pm 
離線
會員
頭像

原來我唱歌好難聽.....真係失禮晒.
唔好意思,要你們受罪了.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 06, 2010 8:54 pm 
離線
後援會成員
頭像

大食可以參加"超級巨聲"啦!! :-_-:

估到唱日本K, 原來無"奈奈"出現 :shrug: ,無伴唱, 我完全唱唔到快歌 :orz:下次要記好歌詞.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 07, 2010 2:06 am 
離線
後援會成員

唉, 我4月1號 - 5號 去左上海, 返黎先知道miss 左個甘正既聚會 orz :shrug:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 07, 2010 2:16 pm 
離線
會員
頭像

shun24 寫:
唉, 我4月1號 - 5號 去左上海, 返黎先知道miss 左個甘正既聚會 orz :shrug:

無去可能都好的
先講價錢
本來預算係250/hr.咁如果8個人唱4小時都只係125/人
但係去到要硬性叫一杯飲品.最低消費38.而且有加一...咁即係差唔多一人175~200左右...
貴唔貴就見人見志.我平時玩開都過呢個數
講音響...唔算太差.但可能我地細房.d聲好似"局"住係間房.喇叭好似都唔係叫做太出色...雖然唔拆但感覺d聲唔太"真"
咪呢...其實一般般.大陸的仲好過佢(唔係話佢太差,可能唔太習慣啦)
其實真係未唱過日文k...係大陸唱1,2首個d唔算啦...原來所以歌都無pv的.而且無伴唱
對於我地呢d唔太識日文又無pv提高士氣..真係好睇本身情緒高唔高脹,而且唱得岩唔岩都無對比.
總之今次唔算有咩大驚喜但都玩得好開心.
d隔音唔太好..我地high high地係度call出面一定聽到...由其最尾eb時好有氣勢...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 07, 2010 4:31 pm 
離線
後援會成員
頭像

jacky tam 寫:
大食可以參加"超級巨聲"啦!! :-_-:

估到唱日本K, 原來無"奈奈"出現 :shrug: ,無伴唱, 我完全唱唔到快歌 :orz:下次要記好歌詞.

無伴唱姐係無奈奈把聲? :sweat:

好似話因為版權問題, 唱K個陣唔提供PV :laugh:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 07, 2010 7:09 pm 
離線
會長
頭像

Maggie 寫:
無伴唱姐係無奈奈把聲? :sweat:

好似話因為版權問題, 唱K個陣唔提供PV :laugh:
日本既karaoke係咁既
冇原裝PV冇伴唱
連伴奏都係重新編曲,唔會用返原裝karaoke
咁就會慳返好多版權費

只會有極少數歌會有原裝PV、原裝伴奏etc
最近奈々都開始有少少喇 :laugh:

viewtopic.php?p=17162#p17162

呢個Live Karoke
全部係DVD影片+Cherry boys現場原音
連大家既call同埋奈々既「みんな行くぜー」等都全部有
好想試下 :-_-2:
不過香港應該冇 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 24 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :