水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 4:50 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : Suara香港Live感想
文章發表於 : 週一 3月 01, 2010 1:23 am 
離線
會長
頭像

先來set list

01. 夢想歌
02. 一番星
MC
03. 星座 (第2段廣東話)
MC
04. 太陽と月
MC
→ 4thアルバム「キズナ」全曲メドレー
05. adamant faith
06. Free and Dream
07. 彼女の背中 (只唱第1段)
08. 舞い落ちる雪のように
09. TOKYO-days (只唱第1段)
10. また会えるその日まで (只唱第1段)
11. フレンズ (只唱第1段)
12. Crystal Tears (第1段+最後1段)
13. 春夏秋冬
14. 花詞 (第1段+最後1段)
15. うつせみ (只唱第1段)
16. 天使がみる夢
MC
17. POWDER SNOW
MC
18. 赤い糸
19. 君だけの旅路
MC
20. キミガタメ

アンコール
En1. 傘 ※自彈自唱
En2. トモシビ ※自彈自唱
MC
En3. はじまりの約束
MC
En4. 夢想歌

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Suara香港Live
文章發表於 : 週一 3月 01, 2010 1:50 am 
離線
會長
頭像

感想

- Suara唱Live真係好正好穩定

- Set list好多驚喜
1. 星座與其唱廣東話我寜願佢唱返日文
不過欣賞佢既努力同埋心意;但中文歌詞我只係聽到三四成,開頭覺得佢D發音似普通話多D :-_-:

2. Albumキズナ全曲non-stop!
就算o係日本都真係好少見(起碼我自己未見過w)
可惜我自己本身鐘意3rd album多過4th :x):

3. POWDER SNOW贏深愛一票我真係心情複雜 :coverface:
岩岩前一晚睇左Anisama 2009既深愛,Suara唱得仲好過奈々,真係有D想聽多次
但POWDER SNOW都好想聽
點解唔唱晒兩首 :coverface:

- MC講舞い落ちる雪のように時好似講錯左係WHITE ALBUM後半ED?

- 天使がみる夢中途甩左幾句歌詞w
トモシビ感動到一時唱唔到,台下即係拍手+一齊唱,大家GJ

- トモシビ歌詞我唔夠熟 :coverface:

- 自彈自唱好正 (呢個不嬲都知w)

- 冇haunting melody淚目

- うさぎのふわふわwww
Suara自己都話,應該冇乜人會咁樣o係台上食野w

- 場地音響算幾好
燈光冇狂閃冇用客席燈我已經多謝佢
台上射燈射唔到我個位

- 整體來講台下氣氛好好(雖然我冇乜擰轉頭望)
叫encore都好齊
可惜最初錯失左三本締め既機會,早知我應該快D :coverface:

- 今次終於冇残酷な天使のテーゼ :-_-2:

- 螢光棒我用綠色
舞い落ちる雪のように同POWDER SNOW用UW
最後一首夢想歌爆左兩枝UO :-_-:

- MUSEUM毛巾 :coverface:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 01, 2010 6:48 am 
離線
後援會成員
頭像

今次終於冇残酷な天使のテーゼ
^
:-_-2:

重點!!(喂

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 01, 2010 11:53 am 
離線
後援會成員
頭像

zkit 寫:
今次終於冇残酷な天使のテーゼ
^
:-_-2:

重點!!(喂

Suara同殘天拉唔上關係w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 01, 2010 1:31 pm 
離線
後援會成員

謝謝老師釣了我出來 :-_-:
好了好了, 我承認我除左係m控之外仲對s有一點興趣 (拖

後台燈光有時好猛,
Suara企響燈光前面有光の女神feel :sunglass:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 01, 2010 11:46 pm 
離線
後援會成員
頭像

>- MC講舞い落ちる雪のように時好似講錯左係WHITE ALBUM後半ED?

我都聽到

只想講一句: Suara乙w

jot note老師辛苦了

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Suara香港Live感想
文章發表於 : 週五 3月 05, 2010 8:56 pm 
離線
會員
頭像

ASL2009 我覺得兩人合唱shin ai也唱得很好的說 :D:
不過可能只是奈奈的91% (我隨便說個7的倍數 不用理我 :-_-:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Suara香港Live感想
文章發表於 : 週五 3月 05, 2010 9:02 pm 
離線
會長
頭像

Suara唱得好過奈々 :coverface:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客

不能 在這個版面發表主題