水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:14 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 83 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 2月 18, 2010 5:19 am 
離線
會長
頭像

今次的深愛,有人提議重現紅白的場境,用藍色不用白色
所以請看現場環境決定是否使用UW

Asa 寫:
超近距離見到的是みっしー而不是奈々ちゃん :orz:
lol

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 21, 2010 11:51 pm 
離線
後援會成員
頭像

新居浜 SET LIST:

引言回覆:
SUPER GENERATION
You have a dream
DISCOTHEQUE
MC1
Mr.Bunny!
アオイイロ
COSMIC LOVE
CHERRY BOYS SHOWCASE
UNCHAIN∞WORLD
Don't be long
夢幻
MC2
深愛
PHANTOM MINDS
TEAM YO-DA SHOWCASE
Dear Dream
MC3
DESIRE-情熱-
MC4
JUMP!
POWER GATE
小提琴 SHOWCASE
天空のカナリア
Silent Bible
MC5
ETERNAL BLAZE
Tears' Night
Inside of mind
Gimmick game
-ENCORE-
Song Communication
MC6
STORIES
MC7
TRANSMIGRATION
-W ENCORE-

最後由 屍.十二 於 週一 2月 22, 2010 11:04 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 22, 2010 12:27 am 
離線
會員
頭像

個SET LIST我咩都睇唔到????
無字天書????

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 22, 2010 1:02 pm 
離線
後援會成員

試下戴眼鏡看看 :sunglass:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 22, 2010 4:41 pm 
離線
會員
頭像

又大食又無力 寫:
個SET LIST我咩都睇唔到????
無字天書????

要反白 :D:
期待各位的感想=D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 22, 2010 8:00 pm 
離線
會員
頭像

TEAM YODA是不是改左名了???

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 23, 2010 11:54 am 
離線
後援會成員

gcc 寫:
今次的深愛,有人提議重現紅白的場境,用藍色不用白色
所以請看現場環境決定是否使用UO

Asa 寫:
超近距離見到的是みっしー而不是奈々ちゃん :orz:
lol

係爆uo還是ub :x):
不過兩場都係奈奈講紅白係全藍色時我都打算唔爆UW,但見咁多人爆都係照爆UW :-_-:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 2月 27, 2010 6:13 am 
離線
會長
頭像

wcm011032 寫:
係爆uo還是ub :x):
不過兩場都係奈奈講紅白係全藍色時我都打算唔爆UW,但見咁多人爆都係照爆UW :-_-:
打錯字者 :coverface:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 3月 03, 2010 6:09 am 
離線
會長
頭像

簡單一句
今次Live的內容各方面都做得好
Cherry Boys和Team Yoda的表演都不容錯過
又有新成員小提琴手マミマミ坐鎮
整體節奏一流,從頭到尾沒冷場,比FIGHTER更好
各位學員敬請期待 :laugh:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 04, 2010 4:26 am 
離線
會長
頭像

Dear Dream 備忘

Bメロ
警報→PPPH

サビ
進めGo!Go!
  (Go!Go!)
たまにはDrop! 何度でもJump!
    (跳)       (跳)
次へのStep! 捕まえてChance!

叶えGo!Go!
  (Go!Go!)
無限のWays 君とならMore
繋がるSoul 絶え間ないTrust

另,UNCHAIN∞WORLD歌詞
「僕らは一つになれる Unchain Hearts」
「心の在処はドコか?Tell me...Gods」
「正義がわかるはずだよ Unchain World」
「二人で一つになろう Unchain Hearts」
以上四句的英文請一起大聲叫

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 04, 2010 4:41 am 
離線
會長
頭像

預習用

1. フリースタイル

口上:
似たものどうしの僕達は
いつでも空を夢見てる
心の籠を解き放ち
自由の翼で飛び立とう

最後一段前「one two three Go!」

2. Song Communication
la la la大合唱

3. JUMP! 可以看ROCKET (LIVEDOM disc 3) 預習
不過Bメロ動作有改變
由「左右交叉→下→上」變成「下→左右交叉→上」

4. Mr Bunny有動作可以フリコピw

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 06, 2010 4:16 pm 
離線
會員

我想要這次的領帶特典啊,,有沒師兄可以替運運貨啊=(
價錢可議啊~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 3月 06, 2010 4:26 pm 
離線
後援會成員

已pm

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 07, 2010 11:19 pm 
離線
會員
頭像

今次真的非常好呀......可以近距離睇奈奈..而且睇完仲下雪...爽
不過排物販時真係凍到我叫救命....真係有血有淚=.=
唱EB時.器材出現問題真低死..見人爆晒UO...不過熱情不減反增...因為奈奈同我地傾左好多野..
可能我師父到..今次我聽得明7成MC(神的指引)....角色歌唱菲特(我都估到..不過其實係抽的.所以我都唔算叫估中)
最後又再ENCORE.....最尾清唱永遠的歌姬.....與奈奈四目交投真係同DIAMOND隔山打牛極度興奮...
中間有好多笑料...我都係等別人說出來吧..因為我D日文好屎....明一D唔明一D
CALL到我成身汗..起初都唔CALL的..當奈奈望過來時就開始CALL..CALL到最後真係爽...
好了...回來先再打大感想吧...總之今次唔來真係後悔.....好在我有到這裡...仙台行程我俾85分....奈奈LIVE就95吧..
因為最好的100要留給俾張來...77了,睡覺

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 3月 08, 2010 9:22 pm 
離線
會員
頭像

今日同團友傾返D LIVE野..未睇LIVE的人可以選擇不看住
奈奈首MR. BUNNY隻舞其實好易跳.我都記得大半了
中間奈奈話太熱走去脫衫..叫左KENNY撑場..佢全程個動作真係萌死人...
出來時又好鬼馬咁縮埋樓梯度...不過都俾KENNY發現左..呵呵..真係Q到痺
EB發生意外時佢個POST又係好鬼萌....仲有.過期野唔好亂食..死混蛋,過期都叫奈奈食....正衰人
現場睇佢套衫好配合首天空之金絲雀....我係一樓睇到佢條裙尾有種雀尾的感覺
ENCORE時佢就係我樓下走出來...真係好開心
如果真要說....我覺得首GG無DIAMOND咁爆...

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 83 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 27 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :