水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 7:33 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 43 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 1月 02, 2010 10:37 pm 
離線
後援會成員
頭像

今天嘛...
嗯!很好!
感覺上好像多了很多新人!
完全沒見過XD
有機會的會再認識吧!

今天帶路團進來的時候還真嚇我一跳,
頭一次看過要排隊點名進來XDD
以上

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 02, 2010 11:26 pm 
離線
後援會成員

各方面都超棒, 比起現場... (那時我1階近2階 :orz:
今次乜怨念都報晒 :-_-2:

感謝大會提供咁好既放映會 (鞠躬

ps: 今次雙手拿diamond x fever螢光棒感覺良好 -w-

最後由 Ken_Marinaris 於 週日 1月 03, 2010 8:24 pm 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 1:29 am 
離線
後援會成員

(新人浮上
氣氛很棒!!有機會的話一定會再來下一次www

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 2:06 am 
離線
後援會成員

>新人<
第二次去放映會
好正 好好玩....同埋好累
期待下次放映會 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 10:52 am 
離線
後援會成員
頭像

今次第三次黎放映會...
我係迷路團點名ge第二個...
雖然唔係黎左好多次.. 但比起上兩次今次真係多左好多人...
因為我自己都算係新人..所以都唔知係新人多左丫..
定係只係我上次見唔到ge人 xd...
不過多左女仔就一定係ge ...
好好玩.. 今次係我第一次真係call..
雖然冇帶塋光棒但感謝借枝比我個位大大..
半夜3點訓訓下覺腳痛醒@@ ... 小腿勁痛...
透過迷路團又識多左幾個人..
下次一定會繼續黎! :nanet:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 1:01 pm 
離線
後援會成員

我係第一次黎放映會既新人
都係跟迷路團黎既
成團人差唔多17,8個人
但係得兩個女仔orz
去到場地都係男仔居多
第一次玩call,原來都幾易上手
勉強跟到,係舊歌難跟d :-_-||:
氣氛唔錯,見到大家都好興奮,又跳又嗌
不過第一次黎仲未好投入 :-_-:
亦都見識到uo既威力,閃爆 :sunglass:
有點美中不足就係聽唔明奈奈講咩 :shrug:
不過玩完之後唔多攰,手同腳到依家都冇痛
可能我唔係太high既關係 :orz:
最後都識到幾個人
下次岩時間可能會再黎 :black_smile:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 1:10 pm 
離線
後援會成員
頭像

對了...
如果第一次來放映會或是想一起交流或還沒入M群的
...
可用MSN add小弟簽名檔的M群址
內里有很多奈迷一起交流呢@w@

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 3:45 pm 
離線
後援會成員

帶路團其實有幾多人?
一入之後裡面幾乎滿了一大半wwww

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 6:45 pm 
離線
後援會成員
頭像

>>帶路團其實有幾多人?
跟據本人blog記錄 有報名路團的 包括我 只有10個~
其後大埔午飯團再加入 人數約為18人~
到達會場 點名時 再多4個男 1個女 那堆不是跟團的~所以本次路團人數約為18人 當中約 10位是新人~

感想就先不說路團的了~
放映會 今次是最high的一次 全副diamond裝備帶黎xd
uniform , 護腕 , 毛巾 , 手燈 等~
雖然 位置就後了一點~ 但勝在位置夠大 xd
可以盡情地CALL ,跳 +叫 xd~~
畢竟是史上最長的live嘛~
所以已經一早決定 今次要盡興 ~呵
結果完場 腳就先痛了 xd""
隨後飯團就更歡樂了 感覺似是玩多過食ww
什麼韓燒 燒蝦丸 生根.......ETC 的 xddd
結果這樣就玩足一日 =w=

路團那邊 大成功呀今次~ 老大也注意到了xd"""
其實 遲到的人沒幾個 團友一向都很準時~
主要是 等巴士的問題~
既然 老大叫到的話 下次就再約早點吧xd
其實我還覺得 團內的溝通還不夠
一般團內的新人都是分開 3個 3個一組的
所以就算 參加路團 也未必全部能認識到~
不過今次的 總算投入多了~ 這是好事~
開場後 我就自high起來了 沒能每位新人也照顧到""
其實是因為太多新人了 有望以後的新人 主動識人吧~
飯團能兼容的話 最好也去一去吧~ 是個不錯的機會 去認識大家
其實沒人反對有 這個團的存在 已經是很滿足了"
當初建團的時候 也沒想過什麼虛名的
只是一心想幫幫新人 免他們每次放映會都要怕迷路之苦
有見新人說"難識到人" 我會再認真考慮一下 午飯團的事ww
隨著經驗的累積 我也希望以後可以做得更好
總之 放映會有我的話 都會有這個帶路團
就算本身我自己都未去過 我都會做好準備
不會叫你們失望~
先就這樣~

最後由 YakYak 於 週日 1月 03, 2010 8:13 pm 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 7:12 pm 
離線
後援會成員

YakYak 寫:
>>帶路團其實有幾多人?
跟據本人blog記錄 有報名路團的 包括我 只有10個~
其後大埔午飯團再加入 人數約為18人~
到達會場 點名時 再多4個男 1個女 那堆不是跟團的~
所以本次路團人數約為18人 當中約 10位是新人~

感想組織後再補上~

有某個是我拉過黎參觀的朋友 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 7:14 pm 
離線
後援會成員
頭像

我係第二次黎放映會既新人

今次跟左億哥既防止迷路團
可以話安全到步

放映會開始氣氛唔錯
雖然唔係好識call但都跟call一下
中間播播下在D意外好似飛左一段
BNT出現兩種call法好得意
MC冇左老師真係唔知講咩依方面差左少少
大至上都冇問題
除左係億哥團識到人其他人都識唔到

希望下次可以識到人同會有call+毛巾歌教學
十分感謝

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 8:27 pm 
離線
後援會成員

YakYak 寫:
路團那邊 大成功呀今次~ 老大也注意到了xd"""
其實 遲到的人沒幾個 團友一向都很準時~
主要是 等巴士的問題~
既然 老大叫到的話 下次就再約早點吧xd

其實我唔係早好多入場,
如果億帥早d既話我可能有機會join埋一份~XD
(我是一個人去的

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 8:39 pm 
離線
會員
頭像

其實今次我都識唔到太多人.可能因為我太怕羞了..
今後放映會希望我能夠改變自己啦
可能我蠢過隻蛋啦..我都係唔識call...見到我身邊位朋友咁high,真係俾佢感染到
diamond當日可能我係山頂位啦.有d dvd睇唔到/無留意的地方.我都睇到晒..現在覺得山頂也有山頂的風景
可能大家無留意.其實佢噴水個幾段..天一黑就有激光圖案射出來.好靚的.大家留意下吧

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 11:39 pm 
離線
後援會成員
頭像

上次去放映會已經係前年12月既fighter,
今次遲大到,miss左好多野 :orz:
diamond好精彩,好多歌都好鍾意,
奈々唱得好好 :laugh:
有少少美中不足就係播到is同NAKED FEELS個時,
好多人傾偈 :shrug:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 03, 2010 11:59 pm 
離線
後援會成員

我是第一次去放映会要不是有迷路團可能我不懂來,,,在這裡多謝帯隊的亞億。
還有多謝迷。
希望下次可識到多d人

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 43 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 22 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :