水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:36 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 問題...
文章發表於 : 週一 8月 31, 2009 9:33 pm 
離線
後援會成員
頭像

我想問以下網址的內容的可信程度
http://gph.sakura.ne.jp/va_memo/system/vadb.cgi?action=view_ind&value=00331&namecode=6
請有心理準備... :orz:

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 問題...
文章發表於 : 週一 8月 31, 2009 10:28 pm 
離線
後援會成員
頭像

vincent423 寫:
請有心理準備... :orz:

有甚麼問題?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 8月 31, 2009 10:54 pm 
離線
會長
頭像

隻game未出,連sample voice都似乎未公開,點講都得啦

冷靜D諗,十年前就話者,以今時今日奈々ちゃん既地位同埋工作量,有冇需要去配18禁?

反而有可能係game staff設定呢個角色時以奈々為參考
所以角色生日專登設定做7月7日 :x):

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 01, 2009 11:12 am 
離線
後援會成員
頭像

gcc 寫:
隻game未出,連sample voice都似乎未公開,點講都得啦

冷靜D諗,十年前就話者,以今時今日奈々ちゃん既地位同埋工作量,有冇需要去配18禁?

反而有可能係game staff設定呢個角色時以奈々為參考
所以角色生日專登設定做7月7日 :x):

其實我都覺得冇咩可能,
呢個網係無意中發現@@

雖然個隻歌完全唔似奈々ちゃん唱,但係cm個到有幾分似
可能因為咁樣,令到有人會認為係nana配音呢! :x):

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 01, 2009 2:06 pm 
離線
後援會成員
頭像

反而我覺得問題不大, 就算是18禁遊戲, 也不是每個角色也有18禁情節,
況且18禁又不代表什麼... 觀乎好多CV都係兩邊走

不過該角色的描述: 人氣上升中, 歌唱力....w

拭目以待w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 9月 01, 2009 7:37 pm 
離線
會長
頭像

>>雖然個隻歌完全唔似奈々ちゃん唱,但係cm個到有幾分似
有歌聽? 邊度?

咁應該分辨得到....

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 6 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上