水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:17 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 46 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 2:17 am 
離線
會員
頭像

留位... XD

我覺得呢次整體比 FEVER 好多啦~ 最大分別係 : 衣服 & 表現~
我認為選曲次序好~ 都對表現有幫助~
如上次 fighter 唱完 Justice to Believe, MASSIVE WONDERS,
再接住唱 BRAVE PHOENIX 想夠氣都難啦~
呢次前兩首都比上面2首易唱~ 仲有 MC 隔住有足夠時間回氣~
不過 BRAVE PHOENIX 表現都係無 LIVEDOM-BIRTH- 咁好~

最欣賞係新歌比較難唱果3首(果實, 悅樂, 肉鬆) 唱得出水準~
唱肉鬆果套衫~ 再加上熱烈既舞覺得比 殘光, EB 氣分還要好~ (真係悶啦)
悅樂果套衫都好正~ 但我覺得 PV 果套咁鬆身會好睇D~ (被巴
我覺得果實會成為之後常唱既歌~ 呢首歌給人有種爆發力~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 2:18 am 
離線
後援會成員

呃......差點忘了寫りゅーたん那一小段的Moonwalk
畢竟現在全世界也在追思MJ

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 2:33 am 
離線
後援會成員
頭像

美香 亂入 深愛 有驚喜~
悅樂 無 太鼓Ver. 淚目=w=
悅樂 > Bring it on! > Trickster 我喜歡這combo~XD
今次D衫靚過 FEVER 好多...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 4:08 am 
離線
會長
頭像

>> 老師的行程都PACK得幾TIGHT,星期一就走呢
次次都係架啦
今次三日去一場已經唔算趕 XDDDD

>> (老師在羽田GATE1排隊等上機時,聽不到我跟你打招呼呢)
咦唔好意思 m(_ _)m
真係冇留意到 orz
你JAL定ANA?
我反而見到同機有另一個唔識既揹住DIAMOND袋既人w

ken0112 寫:
gcc 寫:
咁我想問你,1月24,25日兩日你覺得如何

24&25......幾好(可能我要求不高吧[傻笑])
可能今年也受場地影響吧(有很大迴音),所以才覺得不及從前
個人觀感無分對錯

但客觀事實係FEVER除左23號一場之外真係場場都唱得唔好
而今次DIAMOND應該好過晒FEVER每一場....

今次個場地音響問題,令到音樂(伴奏)聲好拆 (acoustic完全淚目,深愛係重災區...)
但奈々把聲出得幾好,冇受音響影響,而且本身狀態算好
如果你咁都係覺得佢唱得未夠好就真係要求太高

屍.十二 寫:
美香 亂入 深愛 有驚喜~
悅樂 無 太鼓Ver. 淚目=w=
悅樂 > Bring it on! > Trickster 我喜歡這combo~XD
今次D衫靚過 FEVER 好多...
咦?
我個位真係睇唔到
>> 悅樂 無 太鼓Ver. 淚目=w=
唱歌時冇太鼓? 太鼓淨係間場?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 11:33 am 
離線
後援會成員

雖然冇睇fever
但奈奈真係狀態很好
係有d位 有dd走音邊緣..
不過冇記錯個陣已經比較後期
咁唱法會累架....

毛巾歌...我唔知點解覺得用呢首歌好似唔係好甲=3=

場地真係唔熱.... 唔知點解間中感覺到有冷氣.. 囧 (我坐一階3壘)

禮物個度淚目... 明明有機會射中我個行...點知到我個個位奈奈射哂3個波上2階...

今次d衫套套我都好鍾意 好過fever好多XD

最後煙花"爆"得好勁.. 奈奈唔會有危險嗎?

嘖水真係估唔到 升高就一定會有 唔洗估XD

不過用雲梯又係第一次... 可惜得一壘個邊有....

其實唔係1壘又唔係3壘 個d係咩位黎呢...奈奈開場冇耐就係個邊個樓梯行出黎

音響真係回音好大..不過唱歌個陣又唔係好覺..係mc 明顯感覺到

唔該....點解有人係夢の続き爆UO...仲要係兩手十支..
我係一階睇到個個人 經常係UO狀態...
唔通佢有"UO強迫症後群" 囧?

悅樂我見有部份人用綠色.....

美香有驚喜..估唔到會有佢
fever反而冇XD

深愛之後d人坐哂係度唔願企
team yoda 同 cherry boy 間場個陣都係得小部份人call

開場時後片普通左d
我而家都係最鍾意museum個段

M&J 之前段片唔錯
奈奈出場都型 而且紅色套衫大好

都係冇SECOND ENCORE
唔通之後都唔會有?
好想試一次大合唱

LIVE FIGHTER BLUE & RED SIDE
LIVE DIAMOND
LIVE ACADEMY @ NAGOYA

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 12:11 pm 
離線
後援會成員

gcc 寫:
你JAL定ANA?

ANA,我也是3日2夜
4/7 05:30一落機就趕去西武(但仍買不到White Uniform),那5/7就早上可以睡多幾個鍾 XD

gcc 寫:
我反而見到同機有另一個唔識既揹住DIAMOND袋既人w

ah豪佢LIVE後也有來拍照 XD
看來自我介紹真係好重要

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 1:04 pm 
離線
後援會成員

今次是我第1次的遠征
有很多地方都有新感受
不過我個位比較後而且剛剛好我睇3個螢幕總係有其他架擋住囧rz
而且我前排有兩個人係咁跳舞(一到跳舞歌就跳,其他歌就係到傾計或者....
看來要dvd才能補完w
最初那個pv怕得真係好好,之後mc奈奈的母性發作了(拖

毛巾歌...我唔知點解覺得用呢首歌好似唔係好甲=3=
<<我也估唔到係毛巾歌,但現在也就是說沒有ppph了?

場地真係唔熱.... 唔知點解間中感覺到有冷氣.. 囧 (我坐一階3壘)
<<因為場內有射水氣(?)降溫

現在終於發現到是有很多uo黨
前面右斜面,後兩行都有,首首都4支uo以前,好彩夢の続き冇爆uo

最後送禮物時我見到有人爆1x支紅+1x支藍....

今次有很多首舊歌,但這些我也不多聽orz
super generation要下次才能聽了/w\
老師之前講的話真的好岩,下次唔咁早排物販好了....
坐底聽果3首去到深愛舒服得制差點訓著.....orz

(還在失憶中,暫時只記得咁多,之後再補完w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 4:16 pm 
離線
會員
頭像

wcm011032 寫:
今次是我第1次的遠征

早排物販真係只為限量的物品~ 呢次對 live goods 興趣低左~ 只買2張poster & 餅乾(可有可無)
所以訓到10點慢條斯理~ 係淺草食下野~ 然後坐巴士(坐左成個鐘~ 囧)去池袋上下網先去會場~
明顯有精神咁 call 最能夠感受到奈奈現場表現~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 5:56 pm 
離線
後援會成員
頭像

譚仔 你辛苦了 ww
(沒去live的路過~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 6:46 pm 
離線
後援會成員

terrywck 寫:
wcm011032 寫:
今次是我第1次的遠征

早排物販真係只為限量的物品~ 呢次對 live goods 興趣低左~ 只買2張poster & 餅乾(可有可無)
所以訓到10點慢條斯理~ 係淺草食下野~ 然後坐巴士(坐左成個鐘~ 囧)去池袋上下網先去會場~
明顯有精神咁 call 最能夠感受到奈奈現場表現~

嗯嗯,下次我都咁做好了
但因為果晚太晚先食完飯的關係先咁夜訓,如果唔係都夠訓的..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 6:49 pm 
離線
會員

感謝幫我搵返啲live goods的朋友~
真係好險...= =

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 08, 2009 9:36 pm 
離線
後援會成員
頭像

gcc 寫:
咦?
我個位真係睇唔到
>> 悅樂 無 太鼓Ver. 淚目=w=
唱歌時冇太鼓? 太鼓淨係間場?

唱歌時係冇太鼓架, 我睇住佢收太鼓既...OTL
然後用D BASS 扮太鼓囉~XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 09, 2009 1:16 am 
離線
會員

terrywck 寫:
留位... XD

我覺得呢次整體比 FEVER 好多啦~ 最大分別係 : 衣服 & 表現~
我認為選曲次序好~ 都對表現有幫助~
如上次 fighter 唱完 Justice to Believe, MASSIVE WONDERS,
再接住唱 BRAVE PHOENIX 想夠氣都難啦~
呢次前兩首都比上面2首易唱~ 仲有 MC 隔住有足夠時間回氣~
不過 BRAVE PHOENIX 表現都係無 LIVEDOM-BIRTH- 咁好~

最欣賞係新歌比較難唱果3首(果實, 悅樂, 肉鬆) 唱得出水準~
唱肉鬆果套衫~ 再加上熱烈既舞覺得比 殘光, EB 氣分還要好~ (真係悶啦)
悅樂果套衫都好正~ 但我覺得 PV 果套咁鬆身會好睇D~ (被巴
我覺得果實會成為之後常唱既歌~ 呢首歌給人有種爆發力~

敢問肉鬆係指邊首?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 09, 2009 3:21 am 
離線
後援會成員

berrywai 寫:
敢問肉鬆係指邊首?

Gimmick Game

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 09, 2009 5:52 pm 
離線
會員

第一次遠征回來, 遲來的感想文!!

當天一早4:00a.m.起身和團友們去排物販, 因睡眠不足帶著疲倦身體出發,
還好是陰天和沒有下雨, 排的時候還很輕鬆,
身上的2L水還喝不到一半...(笑
不到9:00a.m.已經開始物販, 買完時才10:00a.m.
物販當中有件淚目的事情是我買了14樣東西, 店員只給我11張"NANACA"...

到中午吃完飯, 3:00p.m.準備入場,
個場真係好大, 發現自己位置左邊有個小舞台, 還想奈々會不會在那邊唱歌, (最後原來只有小朋友跳舞用...
3萬人慢慢入場到4:15p.m.左右才開始,
一開始播的片, 奈々投球好萌...(笑
可能第一次遠征睇LIVE, 心情太興奮開始唱的歌都不是很記得,
直到残光のガイア先進入狀態, 爆了人生第一支UO...www
之後深愛(Acoustic with 上松美香), 非常驚喜!!
再來是一連3首跳舞歌, Gimmick Game > still in the groove > Take a shot,
我在台下都call到好累, 奈々好像有無限體力, 都看不出她累, (還說自己昨晚也沒怎麼睡?
到唱MARIA&JOKER前, 奈々從片中直昇機下來好萌...(笑
之後的MC說, 用峰不二子作為學習對象, 唔知有冇聽錯? (請高手更正
再來又是一連3首沒有休息時間的歌, 悦楽カメリア > Bring it on! > Trickster,
衣服好靚, 還露背...www
MC位係感動時間, 來到當天最後一首歌,
奈々努力把自己心情說出來, 再把夢の続き完成!!

ENCORE時間, 一來就POWER GATE,
奈々把大家從感動位帶到高漲位, 差不多全場UO,
人的心情真係起伏好大, 一首歌就令台下人熱血起來...
之後的毛巾歌沒想到是新歌的Brand New Tops, 只有一個字形容就是 "亂"
因為位置很後, 根本看不到台上的教學, 全首歌都在亂call...(笑
再來就是期待已久的DISCOTHEQUE, 沒想到可以現場聽到,
全場興奮到極點, 奈々的舞步是萌點...www
可惜的是沒有全場合唱...(淚目

離開球場時發現老師訂購的花牌, 下面好像有個大蘋果? 老師GJ...(希望沒記錯吧
感謝老師的代購門票, 感謝一同遠征的大家!!
希望再有機會再一起遠征為奈々加油!!
謝謝~大家!!

以上是暫時記憶文, 可能要在DVD上才能補完

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 46 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1234  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :