水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 9:40 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 217 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 101112131415  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 12:30 am 
離線
會員
頭像

ruri0926 寫:
cbtkevin 寫:
hitler 寫:
去富士急一個大前提係
入場要幾錢?

就咁入場要1200yen
如果要玩入面的機動遊戲就各樣收錢
不過,還有一種票是可以全日任玩任何機動遊戲,但就要4800yen
(P.S.這種票也不是全部野都可以玩,有少部份是不包括的,如戰慄迷宮,不過其實也能玩到差不多9成既野)
大家可以參考以下網址
http://www.fujiq.jp/attraction/attraction.html
當中包括:
1.全世界最長的過山車
2.全世界最快的過山車
3.全世界最大落差的過山車
4.全世界最大的鬼屋
5.1:1高達<------還可以走進裡面
等等......
(P.S以上如果無記錯的話好似有幾樣都入咗健力士世界大全)

>>4.全世界最大的鬼屋

如果你地去的話,呢個唔可以唔玩啊呀!
有心玩的話可以玩成個鐘!!
(一般來說正常行45分鐘就完,但途中有分支路,
但怎樣迷路最後也能走到終點的。)

我果陣一丁友驚得滯唔敢玩~囧

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 3:24 am 
離線
後援會成員
頭像

要去的話一定要買呢款PASS連車票來回
http://www.fujikyu.co.jp/bus2/hlset/toku.html

果間鬼屋我入過, 我覺得幾好體驗, 但因為我唔驚, D鬼嚇我唔到, 令佢地好失望
正常人都應該會驚的, 最緊要係, 每個人嚇完出黎都勁笑, 呢個先係間鬼屋成功之處

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 6:36 pm 
離線
後援會成員

cbtkevin 寫:
就咁入場要1200yen
如果要玩入面的機動遊戲就各樣收錢
不過,還有一種票是可以全日任玩任何機動遊戲,但就要4800yen
(P.S.這種票也不是全部野都可以玩,有少部份是不包括的,如戰慄迷宮,不過其實也能玩到差不多9成既野)
大家可以參考以下網址
http://www.fujiq.jp/attraction/attraction.html
當中包括:
1.全世界最長的過山車
2.全世界最快的過山車
3.全世界最大落差的過山車
4.全世界最大的鬼屋
5.1:1高達<------還可以走進裡面
等等......
(P.S以上如果無記錯的話好似有幾樣都入咗健力士世界大全)

加入~~~ @@//

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 7:08 pm 
離線
會員
頭像

本來想玩鬼屋,但..唉見到有人死....都唔知玩唔玩好.
岩岩大陸回來,感覺好空虛.但係找到d post card 架.睇下到時買左2set postcard 岩唔岩用先

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 10:30 pm 
離線
後援會成員

其實我肴底
所以唔敢玩過山車(廢GA都可以)

唯獨事唔怕鬼

不過去唔去都要睇到時點

點解好似無PLAN到去秋葉源?
呢個我一定去

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 10:37 pm 
離線
後援會成員
頭像

你見不到第一天晚餐已plan了去秋葉原嗎?
如果你覺得不夠的話可以6/7號去成日添^^

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 11:56 pm 
離線
後援會成員

老秋就是秋葉原嗎?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 12:37 am 
離線
會員
頭像

hitler 寫:
老秋就是秋葉原嗎?

係,去到既話你可以去定老秋UDX度拎定D ACG相關店舖既老秋地圖

列哂入面有咩百貨/ACG向既鋪同機鋪出黎

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 12:41 am 
離線
後援會成員

呀... 忘了問,
富士急係就全日的嗎?
因為晚上約了人, 唔知就唔就到時間,
就唔到唯有放棄了 orz

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 2:35 am 
離線
會員
頭像

Ken_Marinaris 寫:
呀... 忘了問,
富士急係就全日的嗎?

朝9晚5

星期六日就朝9晚6

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 4:15 am 
離線
後援會成員
頭像

LIVE DIAMOND遠征團(7/2 updated)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 8:16 am 
離線
後援會成員
頭像

呀牛,不好意思,我第一晚(4/7)不跟你們吃了,
請擦除我的名字,謝謝^^

最後由 cbtkevin 於 週四 7月 02, 2009 9:20 am 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 8:20 am 
離線
後援會成員
頭像

Ken_Marinaris 寫:
呀... 忘了問,
富士急係就全日的嗎?

哦,我睇過果日的時間表,好似寫住收7點,所以也是預7點走的了,
計埋車程,我諗如果等佢關門果陣先至走,最遲應該10點前可回到酒店
(P.S如果有需要,其實你可以早走D^^,唔一定要等齊人先)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 03, 2009 12:20 am 
離線
後援會成員

第一晚(4/7)我約左人... sorry

其實富士急和滿天我比較想去滿天的 (煩惱中)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 03, 2009 12:54 am 
離線
後援會成員

牛大
請問點JOIN你的飯局?

不可再

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 217 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 101112131415  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :