水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:15 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 6月 20, 2009 11:38 pm 
離線
後援會成員
頭像

小弟遲到了,不好意思
不過想不到會有調房問題
最後遲到與否都沒太大關係(拖)
今次認識了不少人www
又多了人交流一下

自我介紹部份不錯
希望繼續保留=w=

festa(小部份)方面
UO爆得很小心XDDD

飯局裡認識了不少人
不過想不到比預想中多人
突然之間問我在哪食,我真的一無頭緒
做成不便,抱歉了(掩面)
以上

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 20, 2009 11:42 pm 
離線
後援會成員

家中已沒UO存貨,在ETERNAL BLAZE爆不到 T_T

還有,放映會前沒吃早/午餐,
在播満天☆青空レストラン時,
看那芝士咖喱看到胃痛

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 6月 20, 2009 11:57 pm 
離線
會長
頭像

今日我地準備工作做得唔夠足,場地出左問題,真係唔好意思
FESTA日後應該會再完整播一次,詳情未定

另外會場冇mic都係一個問題
播片時想中間加解說都唔得 x__x

今日既新嘗試
遊戲+自介同埋播満天青空レストラン大家覺得如何?
日後有冇咩提議?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 12:03 am 
離線
後援會成員

如果時間MATCH的話,在放映會上順道網上直播奈奈旁白的節目其實挺有趣

但如果單以満天青空レストラン作主打的話,
我想號召力不大

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 1:31 am 
離線
會員

festa(小部份)方面...自己感到可惜
其實,沒和大家說,
因為5:00去了廁所,見到rm4334已沒人
但大家又期待緊満天青空レストラン
所以沒講...

今天,又不是完全沒收獲的
得着是會長的一番話
最近兩年奈奈的形象和歌曲風格變了不少
所以有新加入的也有因此而離開的
但明顯新加入的多於離開的

但這是好還是壞呢?
本人絕對明白離開的人的理由
原因也不想多說
其中歌風我相信係主因

而會長說自己仍然喜歡奈奈
原因是她的真誠和待人接物的行為
這絕對是真的
這也是自己一直認為的
會長說多睇d訪問會更了解奈奈,所以學好日文吧
但其實,這是真的睇live的表現其實已是好好的傳達方式了
水樹在每場live的投入和真誠是一種自然的表達
每一次MC的對白和表情
自己會形容為"好人,可愛的人"
每一首歌也傾盡全力地唱,地跑
這是真誠和投入

只是唱歌好,只是外表好,不是她的賣點
她有的是投入,真誠和享受live的每一刻
這就是水樹奈奈了!!!

永遠支持奈奈呀!!!!!!!!

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 2:11 am 
離線
後援會成員

錯誤示範 #2
Tear's Night 大家唔好去會場爆UO

Bingo 多謝大家參與

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 2:19 am 
離線
後援會成員

自我介紹部份不錯
希望繼續保留=w=
今次終於被接納了lol(不過原本我係想識多d你地果班搞手(?)
星期6繼續播満天青空レストラン是個不錯的選擇=w=
不過要預先帶定食物了orz
但今次的會後飯團就真的要考慮要不要下次先想定係邊到食同希望可以事先訂位
始終同枱食飯才會易熟落,分開坐都係好難認識到...
而且近期新人比較多,可以搞一些聯誼的活動也是個不錯的選擇(就像大佬說的bbq =w=
還有想問下次幾時會再搞活動?
最後希望大佬下次要第1個自介XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 8:03 am 
離線
後援會成員
頭像

始終同枱食飯才會易熟落,分開坐都係好難認識到...
^
四十幾人點同台食(掩面)
今次能夠同一間食已經喜出望外/_\

差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 12:28 pm 
離線
後援會成員
頭像

開始沒festa有點可惜(希望後補
小遊戲感覺好好
自我介紹(本人
不知自己說什麼(惡搞
不知好像都多人識我ID(怪
明明沒什麼說話(逃

老師一番話很有感觸
若天搞笑(- -

到看
満天青空レストラン
其實有點悶(日文不好
越看越餓(哀

後半festa不錯可惜時間不夠
最後沒去飯團(沒報名

離開
食飯(累

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 12:45 pm 
離線
後援會成員
頭像

飯團不用報名的=w=
不然怎麼會有約四十人來飯團XDD

差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 1:09 pm 
離線
後援會成員
頭像

新人 +1 我係Angus ~
小弟相比各位年紀比較細 xd..
同埋要補習所以睇緊咖哩片個陣時就要走先~ > < ..
冇計啦.. 中六ge生活.. 又考緊試呢le 排 = w = ...

下次有機會再黎認識大家.. 同大家食餐飯..
今日我都識左好多人.. hehe..
不過大部分都大過我, 而且做緊野..
可能我見識比較淺.. 而且未試過亦都冇咩機會去日本睇live.. > < ..
嗯.. 聽老師話要用功讀書.. 第日有份好工先敗家啦.. xd

成個活動我覺得最好ge位置在於分享部分..
老師講ge最鍾意奈奈ge性格, 氣質.. 正正同我一樣 xd..
不過其實奈奈大我差唔多9年.. 所以唔同大家..
奈奈係我心目中係大姐姐lor xdxd..

雖然我冇老師o甘ge機會去親身認識奈奈..
但由佢ge 演唱會, 歌方面感受到佢ge氣質..
佢每次演出都會親自多謝, 介紹每一個dancer(即使只係出過幾分鐘)..
le 樣野真係好少明星會做到..
希望如果真係有一日可以親身認識奈奈, 唔會改變我le個諗法啦~
始終認識一個人要同佢相處落先得..唔係一朝一夕可以.. le句係真心諗法..

哈哈.. 對我黎講算係一次o甘大班唔識ge同好者一齊玩ge經歷..
我諗o係大家心目中我可能只係一個細路仔.. xd
不過希望大家體諒到我ge年紀啦..
除左讀書返學, 最多做下義工之外我都冇咩接觸過外界ge經歷 xdxd

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 1:51 pm 
離線
後援會成員
頭像

丫先自介
我係KM

感想其實已經打左係小弟自己個BLOG度
係度再講多兩句先w

今次雖然出了少少問題
但我很欣賞大家的忍耐同合作

播放內容方面我沒有甚麼特別意見
倒是自介環節真係幾好
繼續支持呢個活動~

看満天☆青空レストラン的時候我想我和奈奈做旁白的時候的感覺一樣
好肚餓x)

講起自介
今次自己又係失敗左
最後又係同熟果幾個一齊坐
唔係識到好多新朋友(對於我來講
其實有好幾個在M群都好好傾的或者其他大大們我都未認得係邊個(掩面
Q大呀K大呀asa呀ak呀我仲未認得你地orz
但我諗尋日好多人都知我係邊個
(年輕所犯既錯...唉)=.=||
仲有夜晚既飯團其實真係唔關我事XD
(zkit老大唔好叫我做大佬啦=_="我擔不起)

對於放映會後的飯團小弟有一些建議
有鑑於尋日飯團有太多人一齊行動
食飯選址同搵位方面有困難
我提議下次放映會之前幾日係forum呢度先出個post大概預下有幾多人想一齊食
然後搵D會場附近的「地頭蟲」諗諗有邊度可以適合大家一齊去
(例: UST的話找梵高或某劍, 教院或CU的話可找大埔人如小弟)
可能既話或者book定位先
(何英提過可能我地會遲到或者搞到好晏, 我都明白, 但我覺得事前預一預先好過到時又成村人一齊搵野食)
又或者有人想識下新人既話可以先在forum分定組
唔使到時「乸手唔成世」

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 2:26 pm 
離線
會員
頭像

第一次來,發覺好多野係預想外
1.原來老師係女的.之前有post叫左人阿sir...sorry以後改叫miss
2.傳說中的賤櫻...終於叫做見過下面
3.買左1年六合彩,20蚊都無中過.但係就咁俾我中左bingo獎
4.原來我都幾老下.應該無咩人大過我
5.見到你地表現咁熱情都幾特別
6.第一次現場見uo.我下次要做d準備(我唔見得光,見光會死)
7.其實有好多人都未知叫咩名,就咁見過下面......唔知記唔記得

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 5:50 pm 
離線
後援會成員
頭像

06~09-MBT-DAVID 寫:

看成了 "尋" 日飯團 (汗

自介一下 我是琴日帶彩虹集合團的團長 億叔 xd"
第2次黎放映會了 www"
防止迷路團 結果在 13:45 安全抵達 是次放映會場地 ~
也比 坑口 午飯團的早到了 xd(喂
我個團主要係幫下 第一次黎既新人
唔使好似我自己咁 第一次黎就迷路遲到""
我帶既新人包括 上面留左言既 angus
琴日中左獎既阿文 同埋早走左既raymond...www"
識開既就有 譚仔,tk,letter boy xd~
團內如出現招待不週的情況 敬請原諒 xd""

琴日第1個會場係就係大 但係個screen 偏向右邊 ww"
如果多d人黎既話 要坐左邊的人可能會睇得好辛苦"
如果再多人到要坐埋最後果兩排 就真係入得去都好難出番黎"

bingo 呢個我都係第1次玩xd
結果有幾行都係差兩個 先中".....
阿文真好 第一次黎就中獎(遠目
睇咖哩真係睇到好肚餓 囧rz
飯團多人過上次 大埔的兩倍"
不過都係坐km, 大t, letter boy 果台xd
食糖水發現果到d西米好大粒......."
23蚊兜 楊枝甘露 *o*"
最後地鐵火車團番歸 xd~
總括 很好玩~ =_="

下次再有放映會 相信我的團又會出現 www"(如果識去的話~
到時我會再拉人=__="....

又大食又無力 寫:
7.其實有好多人都未知叫咩名,就咁見過下面......唔知記唔記得

我昨天是綠色恤衫的那個xd"

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 6月 21, 2009 6:04 pm 
離線
後援會成員
頭像

YakYak 寫:
06~09-MBT-DAVID 寫:

看成了 "尋" 日飯團 (汗

唔明
有咩問題?

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :