水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 11:46 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 門票問題..
文章發表於 : 週一 4月 20, 2009 10:32 pm 
離線
會員

小弟買晒機票住宿,,,但係無門票 :roll:
而家稔住一係公開飛一係上網bid.....有兩個問題

1. 公開飛啲位係咪好差?
2. bid通常幾錢度?(兩張飛千九到二千頭得唔得?)

thx~

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 門票問題..
文章發表於 : 週一 4月 20, 2009 11:16 pm 
離線
會員
頭像

我都無,我都要交俾d高人幫手

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 4月 20, 2009 11:24 pm 
離線
會員

又大食又無力 寫:

你稔住買咩飛?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 12:38 am 
離線
會長
頭像

都係o個句
dome大家都係第一次,冇前例我咩都唔敢肯定

>1. 公開飛啲位係咪好差?
FC一樣可以有唔好既位
除左工作人員之外,呢一刻冇人知FC同公開飛點分配,亦冇人知舞台會點設計,諗都冇用

>2. bid通常幾錢度?(兩張飛千九到二千頭得唔得?)
平有平買貴有貴買
以往最前幾行既飛可以去到五至十萬yen一張 (甚至再高D?)

講真你bid飛,唔係個成交價幾多就等於你俾幾多,仲有其他雜費,尤其如果係搵舖頭搞就要再預多D(舖頭要賺你錢)
所以如果你預2000兩張,其實可能唔係俾原價高好多,咁樣未必有好多選擇

最後講多次
我一直都話,今次個場太大
真係唔應該咁執着個位
一來估唔到佢舞台o係邊、screen會點擺,就算你俾我任揀一個位我都冇信心可以揀到一個真係好既位(真實例子,FORMULAさいたま結果係アリーナB C仲好過アリーナA,因為奈々成日行左去後面,但呢D唔到當日冇人會知)
二來所謂「好位」(=距離個台夠近既位)可能好少……雖然我未去過dome class會場只係靠睇相去估

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 2:03 am 
離線
會員

我係怕公開飛真係遠到睇唔到....(live fighter2樓死角位)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 10:01 am 
離線
會員
頭像

kin_spc12 寫:
又大食又無力 寫:

你稔住買咩飛?

我參加左這裡的遠征團,門票都交給他們幫手找找,因為我咩都唔識.
我咩飛都無問題,有得睇就ok了

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 10:24 pm 
離線
站務管理人員
頭像

我係怕公開飛真係遠到睇唔到....(live fighter2樓死角位)

個dome咁大, 個個都有心理準備睇唔到先去嫁喎
不過我今次冇份去既...

fever呢度都有若干張個位唔好既飛, 其實去到就唔會介意...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 11:00 pm 
離線
後援會成員
頭像

問之前睇下老師既post先...=w=
唔好浪費人地既心血..
老師的post
西武dome圖,資料
西武dome如你所見,,個場咁大...真係好難有好位
應該話可能個個位都差唔多=w=||
>其實去到就唔會介意...
絕對認同=V=

其實知道dome係咩樣,用少少想像力都知道個view會點樣= =
唔係話你冇想像力,不過....問問題之前點解唔自己諗下先?
我都係新人但我唔會問呢啲問題囉

p.s.只係我個人意見,,有咩得罪我道歉

以上

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 11:21 pm 
離線
會員

ak47622 寫:

唔好浪費人地既心血..
老師的post
西武dome圖,資料
絕對認同=V=

其實知道dome係咩樣,用少少想像力都知道個view會點樣= =

以上

其實你係有道理~
但係無可否認fc飛啲位好大機會啲位近啲嫁喎...(就算唔係好位起碼都應該好過公開位啦 :roll: 中,中下,同下之分)
我係無所謂...但係同我一起睇個日本朋友自從上次live fighter座好前之後拒絕座公開位= =
所以我要就他...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 4月 21, 2009 11:53 pm 
離線
會員
頭像

ak47622 寫:

唔好浪費人地既心血..
老師的post
西武dome圖,資料
絕對認同=V=

以上

其實你係有道理~
但係無可否認fc飛啲位好大機會啲位近啲嫁喎...(就算唔係好位起碼都應該好過公開位啦 :roll: 中,中下,同下之分)
我係無所謂...但係同我一起睇個日本朋友自從上次live fighter座好前之後拒絕座公開位= =
所以我要就他...

我好奇
點解你個日本朋友唔想坐公開位又唔入FC抽位

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 22, 2009 12:03 am 
離線
會員

引言回覆:
我好奇
點解你個日本朋友唔想坐公開位又唔入FC抽位

我同佢都身在加拿大...有時唔係咁易...
佢又無朋友係fans club

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 22, 2009 12:46 am 
離線
後援會成員
頭像

引言回覆:
其實你係有道理~
所以我要就他...

爬完樓我覺得你好大誤解囧...
FC飛不等於有好位置
雖然我都只係去過兩次...但係兩次都係FC抽票既(第一次係我朋友會籍,第二次係我自己FC會籍)

RED SIDE個場我既位置係1階北C14列
幾乎離舞台最遠但係最近出入口,奈奈個樣望大電視就最清楚
FEVER有日我係2階添

FC既飛可以係好位置...亦都可能唔係好位置...話明係抽
其實真係人人平等...有機會親身去現場睇真係唔好介意咁多
尤其是係DOME呢場。

而且老師都答左你
引言回覆:
最後講多次
我一直都話,今次個場太大
真係唔應該咁執着個位
一來估唔到佢舞台o係邊、screen會點擺,就算你俾我任揀一個位我都冇信心可以揀到一個真係好既位(真實例子,FORMULAさいたま結果係アリーナB C仲好過アリーナA,因為奈々成日行左去後面,但呢D唔到當日冇人會知)
二來所謂「好位」(=距離個台夠近既位)可能好少……雖然我未去過dome class會場只係靠睇相去估

而且場地咁大
我相信好多人都係預左去睇比平日更加細粒甚至咩都睇唔到既奈奈
但都係決定會去

btw...最重要既一點
我個人覺得今次去係參與一項盛事..係去支持奈奈
位置呢D野..要介意的話都真係唔好介意係呢次一個咁特別既場地
因為根本無人知結果係點,亦都無人可以答到你所講既好位置係邊度

最後..我都係新人一名
都係個人既感覺同諗法
同ak一樣..如果令到閣下不快我願意道歉

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 22, 2009 1:24 am 
離線
會長
頭像

ok
等價交換

如果你真係真係咁介意個位
就算買FC飛都冇任何保障
唯一方法就係唔介意價錢咁去bid飛 (雖然理論上唔應該鼓勵人咁做去助長黃牛黨)

不過講到底,呢個場要坐「好位」既風險好大
就算俾你係アリーナA,如果係一頭一尾都有機會淚目...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 4月 22, 2009 1:26 am 
離線
會員

其實你啱...我決定買公開飛!!!
如果我個朋友唔得我就自己去!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 14 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案