水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 8:01 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 110 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 45678  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: 有冇人呀= ="
文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 9:29 am 
離線
後援會成員
頭像

Ken_Marinaris 寫:
打機睇動畫幾時都有,
不過考CE, AL個分跟一世
所以盡力考好d la
(如果早一年畢業的話... 我應該有錢看museum同formula... orz)

偏偏同人咁講果陣 佢就會比番一句"讀書幾時都有得讀"。。。"
林番轉頭 我理科 phy(比學校迫drop左) chem(拎左個F) bio(得個D定E)
3科冇一科掂 真係幾樣衰下- -"
曾經林過今年考多次CHEM 點知都係冇報到 :roll:
=============================================
係WO 今年ce 好似4月22號考第1科(?)
遲上年1日 wo :lol:
精神上支持各位應屆會考生 88)
考完之後有半年 油牆假期有排你過
不過我果陣都冇搵part time 頹足半年 :roll:
事實證明 一懶開好難番轉頭 :|

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 2:34 pm 
離線
會員

YakYak 寫:
Ken_Marinaris 寫:
打機睇動畫幾時都有,
不過考CE, AL個分跟一世
所以盡力考好d la
(如果早一年畢業的話... 我應該有錢看museum同formula... orz)

偏偏同人咁講果陣 佢就會比番一句"讀書幾時都有得讀"。。。"
林番轉頭 我理科 phy(比學校迫drop左) chem(拎左個F) bio(得個D定E)
3科冇一科掂 真係幾樣衰下- -"
曾經林過今年考多次CHEM 點知都係冇報到 :roll:
=============================================
係WO 今年ce 好似4月22號考第1科(?)
遲上年1日 wo :lol:
精神上支持各位應屆會考生 88)
考完之後有半年 油牆假期有排你過
不過我果陣都冇搵part time 頹足半年 :roll:
事實證明 一懶開好難番轉頭 :|

吾係呀 4月20號就考phy啦
我21號考geog :x

忽然好慶幸第一次去日本就去左愛媛.......
不過係松山市吾係新居濱市XDD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 3:08 pm 
離線
後援會成員

T&T 4月16
再之前有art 同music (仲有好多科w)

part time 應該可以唔洗考慮
經濟咁差, 就算請都請左F.7 考完試既學生先
請會考考完出黎果d 工都唔多, 賣書應該佔唔少, 不過好搶手
所以我打算考完試開始二級日文, 7月果個試未必趕得切考 (一個月讀完2級會無根基 =口=)
不過可以為年尾舖路 XD

旅行無錢去, 遠征都無得傾lu, 除非有資助 XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 3:53 pm 
離線
後援會成員
頭像

睇黎 我嚴重收錯流料。。。" :lol:
希望 2年後 經濟好番 :oops:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 5:23 pm 
離線
會員

Asa 寫:
T&T 4月16
再之前有art 同music (仲有好多科w)

part time 應該可以唔洗考慮
經濟咁差, 就算請都請左F.7 考完試既學生先
請會考考完出黎果d 工都唔多, 賣書應該佔唔少, 不過好搶手
所以我打算考完試開始二級日文, 7月果個試未必趕得切考 (一個月讀完2級會無根基 =口=)
不過可以為年尾舖路 XD

旅行無錢去, 遠征都無得傾lu, 除非有資助 XD

無錢 遠征無可能+1
日文小白一隻(舉手

忽然好慶幸第一次去日本就去左愛媛.......
不過係松山市吾係新居濱市XDD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 5:54 pm 
離線
後援會成員

YakYak 寫:
睇黎 我嚴重收錯流料。。。" :lol:
希望 2年後 經濟好番 :oops:

唔緊要, 反正年年都係果個period 考 lol
希望經濟好番 +1
所以唔好咁期望會搵到暑期工了 (雖然難得到左合法年齡 XD)

2004105 寫:
無錢 遠征無可能+1
日文小白一隻(舉手

依家識日文既人之前都係空白一片, 唔會話未學就識 =w=
考完試有時間(/錢)就學下啦 xd

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 23, 2009 9:20 pm 
離線
後援會成員

>>雷
話說我發現自己仲未解pure math毒...ORZ

哈哈,一做得多就上癮,會嫌Past paper唔夠做
不過今次Pure考得好差,原來我最大問題係在於做得慢唔係唔識做(畫圈
而加進入了很歡樂的D

>>給CE的各位
其實CE唔洗讀太多,保證你仲有時間打機
理科離講除左中英文考唔到C絕對係懶ge問題
例如每日做2個鐘Past paper,一個月(28天)就做到56個鐘
56個鐘平均分比Phy Chem Bio A.Maths Maths的話,一個月你差唔多做到5年ge題目la
一日做唔到2個鐘就第2日補返,再講遲D唔洗返學咁得閒可以做多D tim
由聽日開始去到4月20日做10年題目都唔係好辛苦o者
做一個鐘題目打返一個鐘機咁,一日都仲有好多時間剩
順帶一提,我上年就係因為無咁做所以衰左OTL
肯做一定過到CE le關

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 24, 2009 12:36 am 
離線
後援會成員
頭像

Yonnie 寫:
>>雷
>>給CE的各位
其實CE唔洗讀太多,保證你仲有時間打機
理科離講除左中英文考唔到C絕對係懶ge問題
例如每日做2個鐘Past paper,一個月(28天)就做到56個鐘
56個鐘平均分比Phy Chem Bio A.Maths Maths的話,一個月你差唔多做到5年ge題目la
一日做唔到2個鐘就第2日補返,再講遲D唔洗返學咁得閒可以做多D tim
由聽日開始去到4月20日做10年題目都唔係好辛苦o者
做一個鐘題目打返一個鐘機咁,一日都仲有好多時間剩
順帶一提,我上年就係因為無咁做所以衰左OTL
肯做一定過到CE le關

係打算升中六既話 每日都唔至呢個鐘數
亦都唔會而家先溫88)
到而家先溫既只有極少機會係真心改過
大多數都係驚唔知升唔到點同屋企交代 :roll:
個人意見

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 24, 2009 2:44 am 
離線
後援會成員

嘛…
我的睇法係,一個鐘讀到ge野唔洗用十個鐘去讀
我覺得以一般人離講用2個月讀夠升中六
好似我le D懶人梗係希望用最少ge時間讀la
如果目標係唔只"14分升中六"就真係唔係而加先讀ga la

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 2月 24, 2009 11:46 pm 
離線
會員
頭像

這裡變成討論CE和AL的地方呢=w+....
話說小的當年膽粗粗~接近完係沒有溫書~
6科上~結果都叫9分全科合格~
想說的不是我很好彩~
而是平時上堂的表現和做功課、複習的態度~
比最後死衝爛衝更有效~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 25, 2009 12:23 am 
離線
後援會成員
頭像

阿威 寫:
想說的不是我很好彩~
比最後死衝爛衝更有效~

呢個post 開左咁耐 主題都係經常變動的=]
我就keep住一有新post 就睇 :lol:
有野想講先回post :shock:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 25, 2009 1:14 am 
離線
會員
頭像

YakYak 寫:
阿威 寫:
想說的不是我很好彩~
比最後死衝爛衝更有效~

呢個post 開左咁耐 主題都係經常變動的=]
我就keep住一有新post 就睇 :lol:
有野想講先回post :shock:

+1啦~有d野插唔到咀~XDDDD
不過很喜歡這裡的氣氛~KEKE~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 25, 2009 1:29 am 
離線
後援會成員
頭像

阿威 寫:
+1啦~有d野插唔到咀~XDDDD
不過很喜歡這裡的氣氛~KEKE~

我都覺得呢到比較和諧的說 :lol:
大概係可以係到明正言順咁吹水(?)掛 :mrgreen:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 25, 2009 7:07 am 
離線
活動常委
頭像

多口問句
既然這個post也是冇主題為什麼不跑去水貼吹呢?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 25, 2009 11:45 am 
離線
後援會成員
頭像

Kurenai 寫:
多口問句
既然這個post也是冇主題為什麼不跑去水貼吹呢?

置頂的帖通常都會被忽略
正常現象XD

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 110 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 45678  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :