水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 5:43 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 110 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456 ... 8  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: 有冇人呀= ="
文章發表於 : 週六 2月 14, 2009 11:48 pm 
離線
活動常委
頭像

感謝你指出錯處

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 1:14 am 
離線
後援會成員
頭像

Kurenai 寫:
感謝你指出錯處

其實我好多時睇人地
對我既說話有疑問既時候
我都會當左人地質疑緊我既說話
就以頭先為例 我一睇你問我"旱看點在哪" 果陣
我個心就已經有d覺得係反問緊我。。。"
不過經我林左一林 應該係我睇既角度唔同先會咁林
所以我終於嘗試用個友善d既態度去答你 - -"
結果證實真係
我成日都會誤會人地問我野 係人地想搵位入我。。。"
我知錯啦 :cry: ~~~~~~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 1:17 am 
離線
後援會成員
頭像

Ken_Marinaris 寫:
YakYak 寫:
Kurenai 寫:
>>幾個月前戎左打機
>>而家日日對住部野 剩係上forum +聽歌 真係幾悶下- -~~~
>>出街又係信和 潮特。。。

旱見的點在哪???

十幾歲有邊個唔打機 :oops:
唔旱見咩~ :lol:

唔旱見, 係都係罕見 (拖打

會考之後 都好耐冇作過文
d錯別字又出番哂黎 哈哈 :lol:
不過果陣CE都係得個閱讀理解5
作文好似都係3。。。- -"
*PS:我係0708 會考生 閱讀理解5 相當於B
5* =A 5=B 4=C 3=D 2=E 1=F

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 1:27 am 
離線
後援會成員

YakYak 寫:

唔緊要, 我中文口試係universe (拖打

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 1:32 am 
離線
後援會成員
頭像

YakYak 寫:

唔緊要, 我中文口試係universe (拖打

睇唔出睇唔出 :mrgreen: ~
哈哈

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 2:08 am 
離線
後援會成員

YakYak 寫:
其實我好多時睇人地
對我既說話有疑問既時候
結果證實真係

吹水就是有講有笑咁先係吹水嘛 -w-
以前有人說:"這樣做就好似1加2等如4咁係冇可能的"
然後下一秒我就prove了, 全場人笑到碌地
所以有時候唔駛咁認真既

YakYak 寫:
睇唔出睇唔出 :mrgreen: ~
哈哈

響forum度淨係打字咋喎, 點睇得出? -w-a

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 2:12 am 
離線
後援會成員
頭像

YakYak 寫:
其實我好多時睇人地
對我既說話有疑問既時候
結果證實真係

吹水就是有講有笑咁先係吹水嘛 -w-
以前有人說:"這樣做就好似1加2等如4咁係冇可能的"
然後下一秒我就prove了, 全場人笑到碌地
所以有時候唔駛咁認真既

所以我要改下囉/o\
不過呢 2點幾啦 我都係訓教為上 :mrgreen:
所以呢明天請早 早抖 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 2:20 pm 
離線
後援會成員
頭像

又悶到發癲啦
有冇人吹下水咁呀 :roll:
坐係部電腦前面 剩係聽歌上網好悶 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 2:57 pm 
離線
會員
頭像

極度重症的水樹病患者路過,,,,
這個奈奈控在不久的將來將會被奈奈萌死..........

Live Galaxy 2016 4.9 4.10
Live Park 2016 9.22
Live Zipangu 2017 1.21 1.22 1.28 1.29
ミュージカル 「ビューティフル」8.5 8.6
S.C. NANA NET ファンクラブイベントⅦ 11.18 11.19
====================

征戰場地:
Live Flight 2014+ TAIWAN : 臺北市立大學天母校區體育館
Live Adventure 2015 : 日本ガイシホール
Live Galaxy 2016 : 東京ドーム
Live Park 2016 : 阪神甲子園球場
Live Zipangu 2017 : 大阪城ホール,国立代々木競技場 第一体育館
ミュージカル 「ビューティフル」:帝国劇場
S.C. NANA NET ファンクラブイベントⅦ : さいたまスーパーアリーナ

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 2月 15, 2009 3:22 pm 
離線
後援會成員
頭像

奈奈我愛你>< 寫:
極度重症的水樹病患者路過,,,,
這個奈奈控在不久的將來將會被奈奈萌死..........

我都病得好嚴重下 :roll:
同是天涯輪落人~.~
一間出街行下先 太悶了

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 16, 2009 1:11 pm 
離線
後援會成員
頭像

YakYak 寫:
Kurenai 寫:
感謝你指出錯處

其實我好多時睇人地
對我既說話有疑問既時候
結果證實真係

刨完文, 奈奈控好友善的, 唔會搵位入你的.

話說我識左日文之後, 講中文都越來越日文
日文既特點之一, 重點係後面的, 否定, 推量, 可能形等都係係句文後面表現的
例: わたしは水樹で。。。。。。はありません
導致到我講中文都成日將重點放到最後
聽既辛苦又易誤會..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 2月 16, 2009 3:07 pm 
離線
後援會成員
頭像

cracky 寫:
YakYak 寫:
Kurenai 寫:
感謝你指出錯處

其實我好多時睇人地
對我既說話有疑問既時候
結果證實真係

刨完文, 奈奈控好友善的, 唔會搵位入你的.

話說我識左日文之後, 講中文都越來越日文
日文既特點之一, 重點係後面的, 否定, 推量, 可能形等都係係句文後面表現的
例: わたしは水樹で。。。。。。はありません
導致到我講中文都成日將重點放到最後
聽既辛苦又易誤會..

哇你學左幾耐日文先會有d咁既事情發生
因為我都想學哈哈~
有冇咩好介紹 去邊上堂咁~=]
價錢大約幾錢到 :?:
ps:你打果句日文我識睇 哈哈>v<

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 18, 2009 4:12 am 
離線
後援會成員
頭像

HKU SPACE幾好, 有系統, 又有CEF CLAIM

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 18, 2009 10:28 am 
離線
後援會成員
頭像

cracky 寫:

OMG "年 齡 介 乎 18 至 65 歲"
仲要等多3個月先夠歲數 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 2月 18, 2009 4:46 pm 
離線
後援會成員
頭像

YakYak 寫:
cracky 寫:

OMG "年 齡 介 乎 18 至 65 歲"
仲要等多3個月先夠歲數 :lol:

不用灰心...我還要等個2年+10個月...(拍肩

傳說中的(!?)第三個blog(跟別人合blog)
http://acg001.mysinablog.com/

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 這個主題已被鎖定,您不能編輯或回覆這個主題。  [ 110 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123456 ... 8  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :