水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 3:21 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: LIVE FEVER感想區
文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 1:55 am 
離線
會長
頭像

>23號頭3首歌我覺得奈奈有點累..所以那邊表現不夠好
>但是後面一唱ETERNAL BLAZE後就狀態回勇(?

每場頭3首歌我都係集中跳舞或者睇舞步,唔係太集中聽 (呀應該話頭6首都唔係全神貫注去聽w),不過感覺上就算淨係比頭3首,23號都係好過之後兩日好多

24 25號係去到近尾先好返少少

>Take a chance
我自己就淨係「Take a chance one more chance」o個幾下有出聲
但我附近的確有人「広い」「夢は」都叫

奈々ちゃん叫「一緒に」我覺得係叫一家一齊跳……

或者我問下其他人意見先

>我覺得奈奈這次live表現不好...
>很大原因是她太累了囧...

都有可能……

今次Live同Live之間多左一個コマ劇,話唔定今次Live既準備時間比平時少左
再加上爸爸既事,或多或少都有D影響……

我覺得都係時候好似07年咁,又停一次live
(順便變返夏tour冬單發 XD)

>我附近的人只是叫了以上粗體字...
JET PARK肯定應該全句唱

>不過估唔到除左沒禮物之外仲要冇埋strings 和brass
呢個正常喎
以往都試過

>奈奈在777 FEVER 時對LIVE DISC 的觀說了一個小謊
我覺得又唔算既
次次都係咁架啦www

但轉三次我覺得係太拖 ~_~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 2:22 am 
離線
站務管理人員
頭像

>JET PARK肯定應該全句唱
我知and有, 反而係附近冇囧

day3我左邊的一個人,幾乎只有叫もっともっと呢句
take a chance既手部動作佢反而識, 可能係新fans(?)

day1我在東2F
有個坐我前面的人, 想帶起叫お誕生日おめでとう
在Pride of glory後的MC
不過似乎帶唔起XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 3:58 am 
離線
後援會成員
頭像

感想是奈奈又殘左, 心痛.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 11:23 am 
離線
後援會成員

的確,我個人黎講對既舞台演出有d失望
可能因為我係第一次睇奈奈 LIVE
晌DVD睇到既豪華感(?)同新鮮感(?) 我不太FEEL到~

有幾隻本命歌都聽唔到....
反而FIGHTER有 OTL

又話說....
講葡萄缶之前已經諗到...XD

23號時聽到Tears' Night 鳥肌!XD

不過我可以同奈奈一齊跳足三日
我都覺得好滿足XD
25號最後一隻歌望上武道館天花~望返奈奈
心情真係好複雜

最後就係7月5日去唔到OTL|||

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 1:21 pm 
離線
後援會成員
頭像

話說25號奈奈丟紀念品那邊...
她其中有一個是丟向東1階第1列一位坐著的女生的
很明顯奈奈是丟給她(因為奈奈移得很前而且是用拋的)
那個女生本來也接到了(雙手接著)
但是她身後的男生卻伸前身體並把那個紀念品從她手中搶走了囧

我覺得奈奈自己也呆了一兩秒....然後也只能說「謝謝」的話就繼續派禮物了...

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 1:50 pm 
離線
會長
頭像

當時我個位睇唔到

冇辦法啦.... 除非唔送,一送就總會有D咁既事發生
同埋今次都有幾個好人丫

另,講左咁耐都係比較冷靜客觀既分析
其實都歡迎大家寫其他感性D既感想架 ^^;
尤其第一次去既朋友,可以分享下第一次睇既開心同感動? XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 2:10 pm 
離線
後援會成員

雨晴 寫:

我覺得奈奈自己也呆了一兩秒....然後也只能說「謝謝」的話就繼續派禮物了...

其實23號我也可以這樣做.... (arena那邊, 和這件事無關)
不過我覺得奈奈會不高興所以不敢飛身撲過去拿 (拖
而且弄傷女仔這個責任我負不起

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 2:11 pm 
離線
後援會成員
頭像

第一次去現場睇奈奈 live 真的很高興, 可惜買不到風褸, 有無人有多可以賣給我呀????

期待下次的 live concert.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 3:48 pm 
離線
會員
頭像

第一次出國亦係第一次遠征睇Live Concert。
由於只看了25號那場,所以未能同之前果6場作出比較,以下係個人小小感想。

氣氛無疑是很強大,但發覺打call既時候,好像有兩種ver.存在 ~
我坐既位置係身在東面1/F J行, 間唔中見到アリーナ位置既人同我身邊既人完全係兩款唔同動作 ~囧?
都不知誰對誰錯 Orz

關於UO,比我既感覺就係快歌就要用UO,好像比以往既Live更猖狂 囧
最令我微妙既係連innocent starter同Trinity Cross都出uo...真係莔。

整場Live既過程,覺得進度好像頗急?
係除左ラストシーン之前播片果段時間,其餘時間都要Ready好,手腳冇得停。XD

另外,
1.深深感受到アリーナ位置既強大,先不說拋禮物環節,淨係可以更加距離望到奈々已經覺得好好。
(我果個位淨係睇Screen都有d灰,望住右手邊既Screen,睇到既只有底部向上2/3位置,但顯示奈々面相既1/3個Screen卻比2/F圍欄底遮哂OTL)
2.臨尾DISCOTHEQUE很齊很良好既呼應,真係感到出奇及高興XD
3.感到惋惜既係最後一場先唔唱午前0時,加上冇特備節目,Encore 二回目又被叫咪打斷希望。/_\

最後要回顧番自己既係,
要練熟D Call (猶其自己對音樂既節奏掌握不算太好,更加要多加練習)
盡可能提升日語解讀能力 (MC聽唔明又係一件慘事囧)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 4:12 pm 
離線
後援會成員

gcc 寫:
當時我個位睇唔到

冇辦法啦.... 除非唔送,一送就總會有D咁既事發生
同埋今次都有幾個好人丫

另,講左咁耐都係比較冷靜客觀既分析
其實都歡迎大家寫其他感性D既感想架 ^^;
尤其第一次去既朋友,可以分享下第一次睇既開心同感動? XD

我就第一次睇奈奈現場~視覺上好多野都好新鮮XD
例如藍色既海洋~比想像中好同埋齊整~
之後就係UO既火山....嘩~依個真係不得了~XD
我晌東2樓可以睇晒全場~正呀~XD
同時都會感慨~3日間D人就用左幾十萬支UO.....XD

同埋奈奈晌我差唔多1X米內出現既 超級高清~應該一世都唔會忘記XD

其實25號最後一隻歌既時候出左幾滴眼水 ^^|
應該係 感動+不捨得+成功感+安慰感+空虛感 既結晶..
總之今次既遠征,點都會係我既人生其中一個美好回憶啦~XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 29, 2009 4:22 pm 
離線
後援會成員
頭像

雨晴 寫:

我睇到我睇到, 諗起都火, 奈奈會傷心的..

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 30, 2009 2:10 am 
離線
會長
頭像

>但發覺打call既時候,好像有兩種ver.存在 ~
25號既call係超亂 orz
24號都好好多

>比我既感覺就係快歌就要用UO
呢個的確係而家既壞風氣

>整場Live既過程,覺得進度好像頗急?
都唔算
今次或者FIGHTER咁既節奏好過MUSEUM同FORMULA,冇咁拖

>深深感受到アリーナ位置既強大
但Arena視野都未必好
除非你身高夠否則會俾前面既人遮得幾慘

>我果個位淨係睇Screen都有d灰
我25號個位都係

>要練熟D Call
整整下就會慣 XD

>UO既火山
古參只會覺得UO氾濫... 囧

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 30, 2009 10:58 am 
離線
後援會成員

的確, 25號我站得很辛苦..... (arena最後一排)
如果不早1/4~1/2拍起跳的話就會看不到奈奈
(好大堆人牆)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 30, 2009 1:38 pm 
離線
後援會成員
頭像

三日入面,我唔記得邊日唱POWER GATE既時候UO係少左的
起碼有一半以上無爆UO,但係第日就又變返一堆燈色XD

另外奈奈三日唱完ETERNAL BLAZE既時候都有講到「好靚」
(聽去名古屋場既朋友講,係名古屋奈奈唱完都係講好靚)
個刻真係有種奈奈暗示緊大家用少D UO既感覺...

第一日第一次現場聽佢唱ラストシーン
因為個人好喜歡呢首歌,所以奈奈唱既時候我係無CALL專注去聽的囧
唱到後半段奈奈係我面前既位置唱,突然覺得好激動
一直都望住佢本人聽住佢唱,直到佢行落樓梯入後台既時候我都仲係呆滯狀態
VIDEO中奈奈獨白得好有感情,其中既句子令我諗起佢BLOG上寫既野

最後尾DISCOTHEQUE個度真係好正w
全場都好有默契keep住拍手掌同埋call
好齊心XD

或者今次LIVE真係搞得好急,令任何野準備得都唔夠
舞台,曲LIST,奈奈自己個人狀態,所有野都未去到一個好好既階段
距離下次係7月,有半年時間比奈奈READY
希望係呢半年入面佢會有一個短暫休息,養好自己再繼續努力

今次睇完最大既感覺就係「奈奈真係好攰」囧...

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 31, 2009 12:52 am 
離線
後援會成員
頭像

>>深深感受到アリーナ位置既強大
>但Arena視野都未必好,除非你身高夠否則會俾前面既人遮得幾慘

呢點我絕對認同,以我的身高(17Xcm)才剛剛好可以不被人群擋著。
而要起跳時只要跟著一起跳就可以了。

>UO既火山

還好,我這次FEVER 都能忍手沒怎麼在fighter blue side 的歌中用UO,
不過由於6th FEVER 的suddenly 突然出來,所以high 大了用了UO (我認我錯了)

>>整場Live既過程,覺得進度好像頗急?
>都唔算
今次或者FIGHTER咁既節奏好過MUSEUM同FORMULA,冇咁拖

相比起FORMULA R7,流程真的快了很多,可能因為咁我在R7 時才灌掉1/3 支2L 水,
但FEVER 就三場都灌足成支2L水。

>今次睇完最大既感覺就係「奈奈真係好攰」囧...
呢個絕對100%同感,因為真的有不少位上唔晒,可惜可惜..
唯有寄望這一年內奈奈可以有多些時間休息,回復好狀態再次全力全開吧!!
(可惜7月的LIVE 因為錢和COURSE 的問題又不能去了orz... 看來我都是和冬LIVE 比較有緣XD)

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 33 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 30 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :