水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:15 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 1:09 am 
離線
會員

大家好 我是來自台灣地區的水樹支持者,

我叫做:風魔

大家可以稱呼我 小風 ...

一直以來都很欣賞奈々姬的歌聲及配音作品~

意外的來到這裡 各位大大都是水樹的FANS

個人心中有種喜悅...

觀點 : 水樹 , 一位歌聲動人的聲優 ...

她的聲音,對我來說 是種撫慰人心的天籟,

也是種動力 即使是失落,

聽到了水樹的聲音 就彷彿治癒一般,

迎刃而解 . . .

我的MSN : PS3801536@hotmail.com 歡迎加入~

水樹病 以最終為目標...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 2:19 am 
離線
會員
頭像

你好呀!歡迎你加入
我也是個新來的~
一起努力把水樹病傳播出去吧~

Live Galaxy 2016 4.9 4.10
Live Park 2016 9.22
Live Zipangu 2017 1.21 1.22 1.28 1.29
ミュージカル 「ビューティフル」8.5 8.6
S.C. NANA NET ファンクラブイベントⅦ 11.18 11.19
====================

征戰場地:
Live Flight 2014+ TAIWAN : 臺北市立大學天母校區體育館
Live Adventure 2015 : 日本ガイシホール
Live Galaxy 2016 : 東京ドーム
Live Park 2016 : 阪神甲子園球場
Live Zipangu 2017 : 大阪城ホール,国立代々木競技場 第一体育館
ミュージカル 「ビューティフル」:帝国劇場
S.C. NANA NET ファンクラブイベントⅦ : さいたまスーパーアリーナ

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 2:34 am 
離線
後援會成員
頭像

新手+1
香港人=]
4個月後18歲
青衣ive 學生一名
可以叫我億叔 =]
打算聽日 就去信和一轉 因為我係乜野都未買過~.~
打算去睇下有冇cd 或者 live dvd 入番 1-2隻先 :lol: :lol:
之後慢慢 補完 哈哈
最後一句
日後各種事情 請大家多多指教^.< ~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 3:08 am 
離線
站務管理人員
頭像

先歡迎各位新人

有意買物的話, 請閱 新手買物指南 或 本後援會買賣區

此處有不少會員, 在新手時也平白買了貴碟呢XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 6:47 pm 
離線
後援會成員
頭像

何英 寫:
先歡迎各位新人

有意買物的話, 請閱 新手買物指南 或 本後援會買賣區

此處有不少會員, 在新手時也平白買了貴碟呢XD

貴碟?唔係少左/換左d野嗎?XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 9:52 pm 
離線
後援會成員
頭像

話說今日去信和
搵唔到藍貓=.=
有冇人可以再講多次詳細係邊?
最後結果係黑店入左2隻single :shock:
心甘情願的 哈哈。。。-.-"
之後上番去見到原來真係有傳說中既老翻。。。"
唉 都唔知好嬲定好笑 :cry:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 10:45 pm 
離線
後援會成員
頭像

YakYak 寫:
話說今日去信和
搵唔到藍貓=.=
有冇人可以再講多次詳細係邊?
最後結果係黑店入左2隻single :shock:
心甘情願的 哈哈。。。-.-"
之後上番去見到原來真係有傳說中既老翻。。。"
唉 都唔知好嬲定好笑 :cry:

藍貓應該都有放深愛去店面?0口0(星期三是有的

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 22, 2009 11:14 pm 
離線
後援會成員
頭像

下 我真係見唔到wo
成個地庫都行過~=.=~
仲有冇其他特徵呀大佬~ :P

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 12:13 am 
離線
活動常委
頭像

其實只有藍貓門口有擺放大量動漫精品
不過你太早去的話就會看不到

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 12:36 am 
離線
後援會成員
頭像

o 幅圖好詳細
多謝你 特登畫幅圖教我=]

原來係咁 thx=]

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 12:46 am 
離線
活動常委
頭像

YakYak 寫:
o 幅圖好詳細
多謝你 特登畫幅圖教我=]
我今日夜晚6點幾到
唔知算唔算早呢 :?:

囧,我成日引言按錯編輯OTL
=====================
指導新人算是我的工作之一(笑)

六點藍貓兩間鋪都一定開晒w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 1:07 am 
離線
活動常委
頭像

有地圖真好.
我第一次去都唔知, 搵到仲要懷疑, 要伸手去揭佢figure o的圖去搵佢右上角o既貓.xd

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 1:29 am 
離線
後援會成員
頭像

龍 寫:
有地圖真好.
我第一次去都唔知, 搵到仲要懷疑, 要伸手去揭佢figure o的圖去搵佢右上角o既貓.xd

突然覺得我好幸福=]~
哈哈

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 12:00 pm 
離線
後援會成員

我都算是新手一名
只是一直都在潛水 :lol:
現在我想找回新宿コマ劇場的live goods中的b2海報
但好像只有黑店在賣,而且還要$180囧,有沒有人知道可以平點入手的地方呢.....?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 1月 23, 2009 4:19 pm 
離線
後援會成員

龍 寫:
有地圖真好.

好過我唔夠高揭 XDDD
藍貓個店名都係聽下聽下先估到. 囧

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :