水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 5:25 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 270 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678 ... 18  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: 無主題聊天區3
文章發表於 : 週日 5月 03, 2009 11:47 pm 
離線
後援會成員
頭像

干嘛 鬥大了? xd
4條煙 www"(拖

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 12:11 am 
離線
後援會成員

Chou 寫:
我大過奈奈.
飯歷黎講好可能都係我最耐吧?

學無前後, 達者為先
所以年齡上的差距不算什麼 (廢話連篇

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 3:31 am 
離線
後援會成員
頭像

剛剛想起, 上次去京都時雖然找不到錦市場的カリカリ博士(明明去過, 街頭行到街尾都唔見, 真的絕望orz)
但是知道坐的嵐電, 去的嵐山, 渡月橋, 甚至祇園也算是聖地, 就很開心了w
嵐山變了很多, 奈奈買東西吃的店都好像不見了(路過有家賣薯餅好像是影片中看過...)

另外, 這橋原來也是...w
圖檔

富田農場.....w
圖檔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 6:54 am 
離線
會員

又大食又無力 寫:
uwant..係另一個人(2人一角色)....
這裡才是真的(我)
cbtkevin 寫:
gcc 寫:
又大食又無力 寫:
我..在哪話我4十幾....我忘了.....
唔通.....我真係4十幾..............死...連我都攪唔清
uwants....

又大食又無力 寫:
衰鬼....係要找出來....(年齡)
古唔到我咁多FANS...失覺失覺
因私人問題.....唔可以如實報道(非常多野講)

真的很有某櫻的感覺......(汗
其實如果你會出席後援會活動的話,遲d都卑人知你係邊個架啦~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 7:49 am 
離線
會長
頭像

konomi 寫:
剛剛想起, 上次去京都時雖然找不到錦市場的カリカリ博士(明明去過, 街頭行到街尾都唔見, 真的絕望orz)
但是知道坐的嵐電, 去的嵐山, 渡月橋, 甚至祇園也算是聖地, 就很開心了w
嵐山變了很多, 奈奈買東西吃的店都好像不見了(路過有家賣薯餅好像是影片中看過...)

富田農場.....w
賣冬甩的店不見了,美空ひばり館閉門了一段時間後重開,其他應該沒怎麼變過?
到底鈴虫寺才是重點啊www

下面兩張是北海道?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 10:48 am 
離線
後援會成員

又大食又無力 寫:
衰鬼....係要找出來....(年齡)
古唔到我咁多FANS...失覺失覺
因私人問題.....唔可以如實報道(非常多野講)
真實資料已交給C兄(遠征攪手)
話時話....而家無咩新消息.....感覺好沉悶
(死..我仲未攪特衰護照)

兩個人用同一個名真係好易令人誤會 @.@
仲有, 應該怎樣稱呼你好?
叫你又兄, 大兄, 食兄, 無兄, 定力兄好?

放映會開始之前約出黎聚下互相認識如何?

VI5AMF 寫:

你太高估他吧? -_-

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 3:32 pm 
離線
後援會成員
頭像

gcc 寫:
konomi 寫:

富田農場.....w
賣冬甩的店不見了,美空ひばり館閉門了一段時間後重開,其他應該沒怎麼變過?
到底鈴虫寺才是重點啊www

下面兩張是北海道?

美空ひばり館有經過沒進去, 她逛那段路的商店(近嵐電總站果邊)都好像不同了
鈴虫寺不順路, 都差不多是關門時間所以沒去, 下次去好了

是北海道的中富良野, 奈奈踏單車的橋, 還有一堆香港人和台灣人的富田農場w

可惜沒去上富良野, 不能到日の出公園搖愛の鐘 (...orz)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 6:29 pm 
離線
後援會成員

konomi 寫:
早前在櫃裡發現有一盒在formula買, 還未拆開的奈奈糖,
就開左黎吃左粒, 好似仲未變味, 就暢快地一粒一粒地吃 www

雖然有少少2008月11月到期的陰影 XD

不知道大家都處理完live買的食物嗎? w

我兩盒糖也在封存中
不知道會放多久了~

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 7:33 pm 
離線
攝影
頭像

我家那兩盒糖果已經由一粒,變成了一整塊 (爆
雖然我不知道那兩大塊糖果還可以放多久…
但現在還是不去動它為妙wwww

Ruri

http://blog.roodo.com/ruri0926

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 04, 2009 11:38 pm 
離線
會員
頭像

Ken_Marinaris 寫:
VI5AMF 寫:

你太高估他吧? -_-

叫我阿海好了...(其實一早表露左)

高估的意思是什麼?????.....同埋某櫻是哪人????????

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 05, 2009 12:06 am 
離線
後援會成員

這是反諷, 不要介意 (拖
有時不明白有不明白的好 (再拖

大哥你懂飄移嗎? XD
(剛看完ATV既頭D

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 05, 2009 1:58 am 
離線
後援會成員
頭像

其實我覺得formula D糖好甜下XDDDDDD
食到而家...未食完既倒哂出黎放入雪箱慢慢食..個罐放係床頭w

例外...鈴虫寺我剩係諗起看得出是鈴虫就有鬼咧......
其實仲有無其他特別意思XD???

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 05, 2009 3:02 am 
離線
會長
頭像

雨晴 寫:
咦我應該由邊度答起....
你知唔知鈴虫寺係咩地方?

http://www.mizukinana.jp/blog_nana/000296.php

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 05, 2009 4:09 am 
離線
後援會成員
頭像

雨晴 寫:
其實我覺得formula D糖好甜下XDDDDDD
食到而家...未食完既倒哂出黎放入雪箱慢慢食..個罐放係床頭w

因為奈奈很甜嘛, 所以糖咪會甜到溜wwwwww
其實重點是個萌罐 XD

鈴虫寺
http://www.suzutera.or.jp/
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=zh-TW&geocode=&q=%E9%88%B4%E8%99%AB%E5%AF%BA&sll=26.509905,139.042969&sspn=53.970925,114.257813&ie=UTF8&ll=34.994197,135.688641&spn=0.006214,0.013947&t=h&z=17&iwloc=A
詳細請看極・声優的京都 www

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 05, 2009 4:16 am 
離線
後援會成員
頭像

慘了, 發現自己去過的地方都有不少是"聖地", 剛剛又後知後覺地發現自己去過鄰國某家玩貓的貓專門店,
明明自己有碟, 出發前也從未無考證過地點, 經過都不以為意(雖然有影相),

果然下次去日本前要重新睇晒所有DVD, 影片, blog先好出發orz

貓專門店
http://www.petfirst.co.jp/shop/shop05.html

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 270 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12345678 ... 18  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :