水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:28 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : 閃ブレード
文章發表於 : 週日 6月 26, 2011 3:58 am 
離線
會員
頭像

報告下先,試品一號完成度80%~依家仲未封頂,暫時搵個氣水蓋凹住個頂先 :轉:

因為係可換式,只要有對應ネオンスティック就可以隨時換色,過程10秒左右 :轉:

可微調光暗~怕太光影響人可以較返暗少少~

左:閃ブレード 右:一般ネオンスティック

圖檔

UW MODE

圖檔

下面紅藍色用左LIVE GAMES奈々棒,因為LIVE GAMES LOGO係透明同本身色紙好淺色所以效果差D,下次試下用埋其他奈々棒試

UR

圖檔

UB

圖檔

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 閃ブレード
文章發表於 : 週六 7月 02, 2011 9:35 pm 
離線
會員
頭像

越來越多人用這種螢光棒了 :sunglass:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 04, 2011 2:39 am 
離線
會員
頭像

用左個下午量產左半打 :血淚:

試過去鴨記睇有無D平D既電筒,行左好多間都無款岩

一係唔岩位駁,一係唔夠光,夠光就太大枝唔好拎

最後都係用返日本人介紹既SG-325 :轉:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 04, 2011 8:51 pm 
離線
會員
頭像

圖檔
我那兩支(ULTRAFIRE WF-502B)組起來約260mm
圖檔
亮度就這樣

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 05, 2011 1:09 am 
離線
會員
頭像

哩枝我係鴨記都見到 :/_/:

圖檔

圖檔

圖檔

依家試緊要用幾大力先會啪斷佢 :黑面:

佢駁位我真係驚放係袋一坐就啪一聲 :淚:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 08, 2011 7:23 pm 
離線
會員
頭像

用玻璃膠封佢lo...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 7月 09, 2011 3:33 am 
離線
會員
頭像

試左,睇黎外圍要落多陣膠 :035淚:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 21, 2011 9:50 pm 
離線
會員
頭像

圖檔

最近出左枝咁既野 :血淚:

http://monta.moe.in/wp/2011/11-10/23-59_928

轉日本

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 22, 2011 6:01 pm 
離線
會員

係唔係去 ssp 是但買支電筒就可以 diy ?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 11月 23, 2011 11:32 am 
離線
會員
頭像

唔係 :black_smile:

我試過用d唔夠光既整出黎d色會好怪

又試過用d前蓋無得拆出黎既包熱縮果陣麻煩到我想喊

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 5月 10, 2012 1:52 pm 
離線
會員
頭像

http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1& ... 5&snA=1872

偶像大屍棒 :拜:

=================
最近緊用c309幫fd改紅藍橙

本身都想用樓上巴打既501/502

但因為大家未必有18650叉機所以都係用返c309(行3a x3粗少少,而且個頭都方便包熱縮)

紅同藍本身有哩隻色膽賣唔係大問題

橙就麻煩囉 :唉:

用t6膽效果超理想

問題係,好熱夾大食 :血淚:

連開約5分鐘開始熱,10分鐘就變得燙手

25分鐘開始轉暗(我用勁量牌最大容量既3a叉電)

不過還好一般live唔會長用uo

帶多個彈匣既話應該都ok既

聽講依家日本有d live開始有"改造ペンライト規制"

唔知奈live遲下會唔會咁 :shock:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 11, 2012 12:56 pm 
離線
後援會成員

小g 寫:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?page=1&bsn=09985&snA=1872

偶像大屍棒 :拜:

=================
最近緊用c309幫fd改紅藍橙

本身都想用樓上巴打既501/502

但因為大家未必有18650叉機所以都係用返c309(行3a x3粗少少,而且個頭都方便包熱縮)

紅同藍本身有哩隻色膽賣唔係大問題

橙就麻煩囉 :唉:

用t6膽效果超理想

問題係,好熱夾大食 :血淚:

連開約5分鐘開始熱,10分鐘就變得燙手

25分鐘開始轉暗(我用勁量牌最大容量既3a叉電)

不過還好一般live唔會長用uo

帶多個彈匣既話應該都ok既

聽講依家日本有d live開始有"改造ペンライト規制"

唔知奈live遲下會唔會咁 :shock:

而且也有禁多支uo,限制長度,禁ppph.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 5月 11, 2012 11:47 pm 
離線
會長
頭像

新產品 KING BLADE MAX
http://ruifan.co.jp/pro_kb_max.html
開箱文
http://monta.moe.in/wp/2012/04-20/23-59_975

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 13 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Google [Bot] 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :