水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 4:16 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週四 12月 30, 2010 10:42 pm 
離線
後援會成員

大家好,我是卡紋
我的中毒經過.
很久以前租了兩個單位.都是for朋友飲野,枓天,打機,睇戲用的.[感覺有點似現視研]
電視沒人用的時候便會有人播放Music chip,演唱會等.呢年播平野凌,茅原実里,中川翔子,miku,m.o.v.e,Animelo Summer Live等

2010年
11月25日
友人係日本買左隻nana music chip 5播,我看了一次發現不得了,好聽到唔知講咩好,8個MV都睇到我呆晒,
11月26日
第二日我即刻去買埋隻4睇,都係睇到呆晒.發現而家套喇叭唔係好得.會浪費左nana把聲
11月27日
去百老X買左套BD5.1影音組合,
11月30日
安裝了音響,再次播chip5,,睇到靈魂都飛走埋.之後每晚都Keep住睇chip4同5,睇到晚晚都好夜先歸家

12月20日
圖檔
千7蚊,好似買貴左.........

12月22日
發現左呢個地方
爬了不少新手文,學了些少call
同研究遠征.
睇Live睇通頂,嘗試學call
第二天病了

12月29日
忍唔住
圖檔
同埋買埋隻CD ultimate diamond點解成5百5十,又好似買貴左.

12月30日
希望係這地方識到新朋友可以教我call同關於nana的知識
我的日文只有3級以下的水平,加入fan club真是有點難度.同埋買Live既飛都好難
我真係好想去睇現場Live.我知去睇一場Live要花好多功夫,我會努力的學習.

希望和大家相處容恰

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 31, 2010 2:18 am 
離線
會長
頭像

你好 :laugh:

第一步
歡迎入我地M群 group174624@msnzone.cn
有D咩都可以o係M群或者o係呢度開post問

買碟可以留意下我地呢度個買賣區,或者直接出post話想買咩碟都得,有機會平過o係出面買

日文程度唔係問題
我地呢度好多人唔識日文都有入日本FC、有去live

1月既LIVE GRACE而家想去都應該有D難度
下次估計係7 8月
不過去第一次之前學多D野先啦
咁去都去得盡興D

放映會你星期六全日都唔得?
可惜而家我地冇可以book星期日既場

最後,係「CLIP」唔係「CHIP」 :029:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 31, 2010 12:05 pm 
離線
後援會成員
頭像

CHIP :035:
我想起薯片(誤)

朋友你中毒都中得好深
買Blu-ray好重手...
重要換過一套音響....
睇黎朋友都幾有米 :/_/:

LIVE其實是一個好好的途經去認識奈々ちゃん的歌曲、call
有時間去多D放映會啦, 可以學call, 又可以識多D奈迷
這兒的奈迷實在太好人了 :coverface:

好奇一問
點解你會買Ultimate Diamond而唔買Impact Exciter先 :035淚:

多多指教了新人XDD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 31, 2010 1:53 pm 
離線
會員
頭像

你係唔係俾我老點左黎 :/_/:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 31, 2010 3:58 pm 
離線
後援會成員

gcc 寫:
你好 :laugh:
放映會你星期六全日都唔得?
可惜而家我地冇可以book星期日既場

最後,係「CLIP」唔係「CHIP」 :029:

我星期一至六的晚上先得, 而公眾假期全日都得.
今次1月8的放映會係下午兩點,大部份人不用上班??
CLIP 已罰抄100次 :/_/:

Maggie 寫:
CHIP :035:
朋友你中毒都中得好深
買Blu-ray好重手...
重要換過一套音響....
睇黎朋友都幾有米 :/_/:
好奇一問
點解你會買Ultimate Diamond而唔買Impact Exciter先 :035淚:

我唔係有米,只是努力的回報,你都可以

我唔買Impact Exciter先,因為我相信過日本都重可以買到初回限定盤
而Ultimate Diamond到時未必買到初回限定盤.

小g 寫:
你係唔係俾我老點左黎 :/_/:

全中,係你點左我過黎
我咁遲先開post因為我註冊時比個確認代碼卡左幾日 :血淚:

大家請多多指教了

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 31, 2010 5:15 pm 
離線
會員
頭像

犯版規既唔該幫我DEL左佢 :034:

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b16031654?r=1047320544

打個折俾你 :轉: (我好鬼鐘意哩個ICON)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 12月 31, 2010 11:27 pm 
離線
後援會成員
頭像

Carman 寫:
我唔係有米,只是努力的回報,你都可以

我唔買Impact Exciter先,因為我相信過日本都重可以買到初回限定盤
而Ultimate Diamond到時未必買到初回限定盤.

好厲志性的一番說話 :035淚:
我還是一個學生…不過我都會盡我努力支持奈々ちゃん :laugh:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 9:28 am 
離線
後援會成員
頭像

歡迎加入/
有空就多來m群交流一下啊

(宣傳M群被老師搶了(掩面))

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 1月 01, 2011 10:52 pm 
離線
會長
頭像

>>(宣傳M群被老師搶了(掩面))

你出現得太遲 :斥眉:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 02, 2011 12:58 am 
離線
後援會成員
頭像

記得當年比某某朋友推左落坑
之後就一直向下掘越掘越深 :血淚:

除左歌之外
接觸得多奈奈就會覺得佢本身係好有趣既人 :/_/:

得閒一齊係M群或msn分享下啦 :x):

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 02, 2011 9:04 am 
離線
後援會成員

zkit 寫:
歡迎加入/

我怕我只會單方面不斷發問,不能做到交流竟界 :shrug:
等我準備交流對白先再add

followerstar 寫:
記得當年比某某朋友推左落坑
之後就一直向下掘越掘越深 :血淚:

除左歌之外
接觸得多奈奈就會覺得佢本身係好有趣既人 :/_/:

得閒一齊係M群或msn分享下啦 :x):

你都好d,有朋友推你落坑,我自發性跳坑,身邊又沒有奈迷朋友.就算遲下去日本睇Live都是自己一個 :sob2:

雖然日文只能理解得30%down,睇奈奈CLIP的making都發覺奈奈十分有趣.

至於M群.我分享唔到d咩比你地,等我準備下,就快add架啦

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 02, 2011 12:13 pm 
離線
後援會成員
頭像

但推我落坑個D人唔係奈迷 :sob: 基本上推完我落去就等我自生自生自滅 :orz:

遠征的話多數有人組團去你到時問下應該唔洗一個人去

你有30%咪算好..我0%的... :拜:

有發問先有交流 ..都好個我做cd :淚:

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 1月 03, 2011 10:48 am 
離線
後援會成員
頭像

Carman 寫:
zkit 寫:
歡迎加入/

我怕我只會單方面不斷發問,不能做到交流竟界 :shrug:
等我準備交流對白先再add

發問也是交流的一種喇XD

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 1月 05, 2011 9:26 pm 
離線
後援會成員

Welcome :029:

睇落你嘅中毒都同我好似, Clips 4 出嗰時我喺日本animate見到播緊奈奈d CV, 咁就中咗招喇 :點頭:

有米嘅朋友, 我重見到你買咗 Shining Heart bor, Maxima 多唔多戲份呀? :拜:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 1月 06, 2011 8:30 pm 
離線
後援會成員

shun24 寫:
Welcome :029:

有米嘅朋友, 我重見到你買咗 Shining Heart bor, Maxima 多唔多戲份呀? :拜:

我唔係有米架/-\ 我只是半個貧苦學生 :shrug:
隻shinning heart重未開,晚晚睇live冇時間玩 :orz:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 16 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 16 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :