水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:25 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 30 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 關於海外演出
文章發表於 : 週一 5月 11, 2009 12:27 am 
離線
後援會成員

本主題由LIVE MUSEUM放映會主題分割出來

hitler 寫:
水樹好難會show 我地波...

你既意思係奈奈既經理人公司嗎?
其實理唔理的話絕大部份係商業上的問題.
行內獨家消息, 數年前(2007)奈奈本來有被邀請去美國的某動漫con而且還答應了,
不過某種原因下卻因為美國搞手的問題而無事了了(說了包你們會超火大).
而且其實那con人數也不多, 人流大概是7-8000人, 要比香港的書展等細得多.
Fans數的話, 不包括日本東南亞地區的奈奈fans要比美國多很多倍的,
而且日本方面是完全知道的. 不過就是因為美國比較富有, 所以才被請得動.
所以講得直接點就是"錢", 不是人數和那邊不知道有海外fans的問題.

最近中國開始強大, 他們看在錢份上會去中國的日子其實都不遠的了....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 11, 2009 10:45 am 
離線
後援會成員

Chou 寫:
hitler 寫:
水樹好難會show 我地波...

你既意思係奈奈既經理人公司嗎?
其實理唔理的話絕大部份係商業上的問題.
行內獨家消息, 數年前(2007)奈奈本來有被邀請去美國的某動漫con而且還答應了,
不過某種原因下卻因為美國搞手的問題而無事了了(說了包你們會超火大).
而且其實那con人數也不多, 人流大概是7-8000人, 要比香港的書展等細得多.
Fans數的話, 不包括日本東南亞地區的奈奈fans要比美國多很多倍的,
而且日本方面是完全知道的. 不過就是因為美國比較富有, 所以才被請得動.
所以講得直接點就是"錢", 不是人數和那邊不知道有海外fans的問題.

最近中國開始強大, 他們看在錢份上會去中國的日子其實都不遠的了....

去中國,但不是去香港呀..
香港電視台從來無賣過關於佢GA廣告
老實講,好多香港人真係唔識佢,所以係香港GA fans數目可能真係/_\...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 11, 2009 1:19 pm 
離線
後援會成員
頭像

根本就係KR 的公司計劃.......只打日本市場ORZ......既問題......
同埋無人肯出錢......知明度.......問題

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 關於海外演出
文章發表於 : 週一 5月 11, 2009 1:27 pm 
離線
會長
頭像

放映會主題離題太多唔好 (汗)
分割出來歡迎繼續討論

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 11, 2009 1:55 pm 
離線
後援會成員

hitler 寫:
老實講,好多香港人真係唔識佢,所以係香港GA fans數目可能真係/_\...

去中國也比較近吧?
而且其他國家(唔包括日本)也不會/不曾在電視賣奈奈的廣告呀....

kaisergrey 寫:
根本就係KR 的公司計劃.......只打日本市場ORZ......既問題......
同埋無人肯出錢......知明度.......問題

KR其實好想打美國同中國的. 美國請得動就係因為KR有考慮過market嘛.
無人出錢呢個問題比較複雜, 有好多種因素的.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 5月 11, 2009 11:17 pm 
離線
會員
頭像

我出吧,幾錢

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 12:46 am 
離線
後援會成員

又大食又無力 寫:
我出吧,幾錢

出到你破產呀
叔叔

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 1:20 am 
離線
會長
頭像

兩位冷靜....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 2:09 am 
離線
會員
頭像

hitler 寫:
又大食又無力 寫:
我出吧,幾錢

出到你破產呀
叔叔

講笑咁講下...
你估我唔知咩

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 10:46 am 
離線
後援會成員

Chou 寫:
hitler 寫:

去中國也比較近吧?
而且其他國家(唔包括日本)也不會/不曾在電視賣奈奈的廣告呀....

可惜泡菜國還要較近...
"而且其他國家(唔包括日本)也不會/不曾在電視賣奈奈的廣告呀...."
我真係唔知

TO:老師
講緊我?

TO:大食
我都係純粹幫你搞笑下...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 11:28 am 
離線
會員
頭像

hit仔去唔去7月的live呀
不如到時排緊隊個時我地舞大旗
上面寫d字,咁可能仲俾人地注意到香港人幾咁熱情
仲要影埋片上網
到時日本又有人留意,香港又有人留意米仲好過寄帶俾去
一次過在2地發展話題.免費幫奈奈做宣傳
不過問題係唔知邊個有咁勁舞得好好睇睇唔失禮俾人睇.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 12:26 pm 
離線
後援會成員
頭像

又大食又無力 寫:
不如到時排緊隊個時我地舞大旗
上面寫d字,咁可能仲俾人地注意到香港人幾咁熱情

上面寫著"奈奈 嫁給我吧~!" (?) xd (我面壁去 (T_T)
不過係咪真係有地方你舞大旗~?w?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 1:31 pm 
離線
後援會成員
頭像

大家自重- -
小心以上激烈的行動引起反感orz- -
ps:雖然我都想舞大旗- -

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 2:46 pm 
離線
會員
頭像

舞大旗,基本上可行.係上面寫d支持話語唔會有反感
如果可以請教下d舞獅朋友....應該唔難
我睇你地之前去live場地排隊個時d地方有好多空位
到時找個面子厚的
一路舞一路掛基本上大家fans.無話唔支持
點解要係日本舞,係因此係香港舞得幾好都無係個邊咁大回應否因為有當地人幫手放上網吧)
到時如果係傳播媒體上出現,咁香港米當俾料d記者,等佢係報紙有野寫下
諗就幾好.但係唔知做唔做到

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 5月 12, 2009 4:28 pm 
離線
會長
頭像

舞...旗?! 囧
你想寫咩? 咩目的? 想俾邊個睇?

如果係武道館搞,我肯定會俾工作人員趕 ~_~
FEVER o個陣我地連開場前影合照都俾實Q來叫我地快D散唔好搞咁耐...

我勸大家
第一次去既人,連現場既環境氣氛都未知,請安份D唔好搞咁多野

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 30 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 29 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :