水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:26 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週五 10月 15, 2010 11:58 am 
離線
會長
頭像

※有需要可代譯回答

http://www.mizukinana.jp/special/games_enq/

截止時間:10月22日(五)日本時間 24:00

註:
1.可以只回答部分問題
2.每個回答上限300字

01. 性別

02. 年齡

03. 奈々Live參加次數

04. 有參加RED STAGE/BLUE STAGE嗎?
選擇:RED STAGE / BLUE STAGE / 兩天都有參加 / 沒有參加

05. 第一次參加是哪一次?

06. 跳舞曲(註:例如恋の抑止力、Gimmick Game)時喜歡揮螢光棒還是一起跳舞?
選擇:螢光棒 / 跳舞 / 其他

07. 參加Live時有特定的服裝嗎?
選擇:沒有 / Live Tee / cosplay / 其他

08. Encore時喜歡叫「Encore」還是「奈々」?
選擇:Encore(アンコール!アンコール! ) / 奈々(なーな!なーな!) / 其他

09. 對於其他成員(Cherry Boys、Team Yoda等)有甚麼期望嗎?

10. 知道今次有跟電台節目合辦的活動嗎?(スマギャン的特別列車和Mの世界的ヲタッフゆうちゃんTokyo FM至西武Dome馬拉松)
選擇:知道 / 不知道
有甚麼特別經歷嗎?

--

≪RED STAGE≫

11. 25首歌曲之中、哪首歌最印象深刻?原因何在?
沒參加的人最想聽哪首歌?

12. 哪套服裝最印象深刻?(可複選)

13. 關於服裝有甚麼想問嗎?

14. RED STAGE當中有甚麼最印象深刻?(可複選)
選擇:
・舞台
・捲軸設計的大螢幕
・場內的飛船
・模仿格鬥遊戲的開場動畫
・可動的小舞台
・パノラマ-Panorama-時噴出的羽毛
・模仿RPG遊戲的Cherry Boys介紹「チェリボの大冒険」
・穿越Stand席的遊戲機手掣型小車
・花道兩旁的噴水
・模仿跳舞遊戲的Team Yoda介紹
・キュアブロッサム・キュアマリン(Cure Blossom、Cure Marine)
・Team Yoda&りゅーたん(坂本竜太)&あべさま(阿部薫)的DISCOTHEQUE舞蹈
・從太空站逃走的影片
・ARCADIA7
・沒有安全帶的超高舞台
・跟隨歌曲節奏嘖出的火焰
・Band Battle
・「星空と月と花火の下」時投射於Dome天花的星空
・煙花
・Encore時射簽名球
・燈光、照明
・激光
・快速更換服裝
・其他

15. 關於RED STAGE有甚麼想問奈々ちゃん嗎?

16. 其他RED STAGE感想、LIVE GAMES全體感想、對BD、DVD的期望、其他想對ななちゃん說的事等。

--

≪BLUE STAGE≫

17. 26首歌曲之中、哪首歌最印象深刻?原因何在?
沒參加的人最想聽哪首歌?

18. 哪套服裝最印象深刻?(可複選)

19. 關於服裝有甚麼想問嗎?

20. BLUE STAGE當中有甚麼最印象深刻?(可複選)
選擇:
・舞台
・捲軸設計的大螢幕
・場內的飛船
・模仿格鬥遊戲的開場動畫
・可動的小舞台
・模仿RPG遊戲的Cherry Boys介紹「チェリボの大冒険」
・穿越Stand席的遊戲機手掣型小車
・花道兩旁的噴水
・模仿跳舞遊戲的Team Yoda介紹
・水沢史絵さん、キュアブロッサム(Cure Blossom)、キュアマリン(Cure Marine)
・Team Yoda&イタルビッチ(渡辺格)&マーティン(松永俊弥)的DISCOTHEQUE舞蹈
・從太空站逃走的影片
・ARCADIA7
・沒有安全帶的超高舞台
・跟隨歌曲節奏嘖出的火焰
・Band Battle
・上松美香さん
・煙花
・Encore時射簽名球
・燈光、照明
・激光
・快速更換服裝
・其他

21. 關於BLUE STAGE有甚麼想問奈々ちゃん嗎?

22. 其他BLUE STAGE感想、LIVE GAMES全體感想、對BD、DVD的期望、其他想對ななちゃん說的事等。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 16, 2010 4:20 am 
離線
後援會成員
頭像

填好了, FC GJ, 有檢討先有進步.

我對飛船的印象很深刻, 因為佢影響我睇奈奈 :-_-||:
無一個問題可以俾我反映下係排場販熱到pk既慘況 :shrug:
俾佢咁問一問, GAME我真係無乜太大印象, 反而諗番起ACADEMY好多編排都好好, STAGE立體設計啦, 掛布吊高奈奈啦, CHERY BOYS首歌啦, 波波池啦, 生放送等. 期待明年的SEIBU DOME LIVE(有的話)會有進步.

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 16, 2010 10:17 am 
離線
會長
頭像

>無一個問題可以俾我反映下係排場販熱到pk既慘況
你可以寫o係最後

咁我又覺得LIVE GAMES比LIVE DIAMOND各方面都好左好多喎

LIVE DIAMOND俾我一個好強烈既印象,係西武dome呢個空間太大,唔能夠用盡佢
主舞台非常闊但左右兩邊極少用
一壘三壘既小舞台由頭到尾淨係用來擺過太鼓
雖然有可以升起轉一圈既裝置,但只係一首歌有用,而且對Arena、Stand前半既人冇乜效果

LIVE GAMES就完全改善左呢一點
走到台左右兩邊既次數多左,由行victory road變成橫越成個Stand既創舉更加係體現奈々live積極走向觀眾席呢個一貫既優點
花道上升高+移動既sub stage大大改善左Arena完全睇唔到花道既情況(呢個要兩次都坐Arena既人先會比較到),可以用既機會亦比舊年o個個裝置多

另外

・舊年好明顯俾人話玩得太耐既射簽名波,
今年一來球數少左好多,
二來由「上彈→開炮→上彈→開炮→」變左做一早預備定好多支入左波既炮,慳返上彈既時間

・今年音響似乎好過舊年(唔敢100%肯定因為唔係o係exactly同一個位聽)

・過場既影片,雖然舊年既都好正,但我更鐘意今年www

經過今次之後
我覺得唯一好難改善既,係個場先天冇冷氣,同埋Stand音響似乎點都係好爛

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 10月 16, 2010 10:18 am 
離線
會長
頭像

補足一句
大家有咩意見、有咩問題,不妨寫晒出來
真係有機會o係audio commentary入面聽到回應 :-_-:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 4 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 30 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案