水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 10:04 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 45 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : Re: 自由行討論串
文章發表於 : 週一 1月 12, 2009 5:35 pm 
離線
站務管理人員
頭像

旅遊保險
有匯豐戶口而未購買旅遊保險之人士
經櫃員機辦理手續, 有75折優惠
以上XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 18, 2009 1:13 am 
離線
後援會成員
頭像

有朋友叫我幫佢買煙花
但係煙花應該唔可以帶返黎香港= =?

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 1月 18, 2009 1:17 am 
離線
會長
頭像

而家好似完全唔俾帶上機
手提寄艙都唔得

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: Live新手指南
文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 7:21 pm 
離線
會員
頭像

想問問有d咩要注意唔可以拿上飛機,例action3止汗劑(我見話到咁熱買左支打算用,但係好似唔拿得上飛機),如果係真就到日本先買吧
同埋想問日本d酒店有無衛生用品,我聽有d朋友講話咩都無的.(我未去過旅行咩都唔知)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 8:29 pm 
離線
後援會成員

嗯,
大部份酒店也有牙刷、牙膏、毛巾
而東京酒店附近的便利店亦有衛生用品賣

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週三 7月 01, 2009 10:18 pm 
離線
會長
頭像

又大食又無力 寫:
想問問有d咩要注意唔可以拿上飛機,例action3止汗劑(我見話到咁熱買左支打算用,但係好似唔拿得上飛機),如果係真就到日本先買吧
同埋想問日本d酒店有無衛生用品,我聽有d朋友講話咩都無的.(我未去過旅行咩都唔知)

http://www.hongkongairport.com/chi/pass ... urity.html

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 7:50 am 
離線
攝影
頭像

又大食又無力 寫:

止汗劑冇話唔可以拎上機…
但為免麻煩出現,勸你都係寄倉好d…
寄倉一定冇問題。

引言回覆:
# 手提行李內所有液體、凝膠及噴霧類物品,均須以容量不超過100毫升的容器盛載。
任何容量大於100毫升的容器,即使並未裝滿上述物品,也不能通過保安檢查﹔

# 所有盛載液體、凝膠及噴霧類物品的容器,
必須放在一個容量不超過一公升並可重複密封的透明塑膠袋內,塑膠袋須完全封妥﹔

http://blog.roodo.com/ruri0926

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re: 日本遠征新手帖
文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 9:43 am 
離線
會員
頭像

搵個細既拉鍊保鮮袋入哂d細枝裝既個人用品入去

旅行裝洗頭水牙鬚刨果d

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 7月 02, 2009 5:34 pm 
離線
會員
頭像

今日找左5間銀行先換到日元.....真係...換錢都咁辛苦....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 03, 2009 12:04 am 
離線
後援會成員
頭像

去旺角總行麻, 實有的

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 03, 2009 12:06 am 
離線
後援會成員

係唔係因為金額太多所以分幾間換?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 03, 2009 12:07 am 
離線
後援會成員

又大食又無力 寫:
今日找左5間銀行先換到日元.....真係...換錢都咁辛苦....

難得今日個RATE跌左,真好

叧外,大食兄可提前一天致電分行去訂外幣,這樣就不用花這麼多時間。

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 7月 03, 2009 1:02 am 
離線
後援會成員

我雖然已經有50000YEN

不過想係機場換

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週四 3月 04, 2010 8:26 pm 
離線
後援會成員
頭像

請問有冇人知古名古屋有冇D平民宿

上左樂天睇最平都4500yen 一個(唔知係咪搵錯左野...

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 3月 05, 2010 12:25 am 
離線
後援會成員
頭像

一個人住通常會比較貴...w

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 45 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :