水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 6:07 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
 文章主題 : 遠征後感想串
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 1:50 am 
離線
後援會成員
頭像

剛回來了, 順利完成, 萬歲~~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 2:30 am 
離線
後援會成員
頭像

萬歲!!萬歲!!
感想post真多=w=

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 2:43 am 
離線
後援會成員

1.) T-SHIRT 好靚~~~T-SHIRT 好靚~~~
不過奈奈仲靚~~~~~

2.) 奈奈一出場,全場觀眾企起身, 到完場前都無人坐返底~

3.) EB 全場爆UO, 場面十分感人

4.) 第一天我的手麻疹了,腳痛了~~ 第二天我手斷了, 腳抽筋了......

5.) 我的聲帶沙了......

6.) 有段MC 大家一齊叫"萬歲" , 氣氛好好, 奈奈都笑左出黎~~~

7.) 原來大家都很糟糕=w="""

8.) 排隊買live good, 大家都曬傷左

9.) MC 男dancing break dance 好精彩

10.) red side 結他battle 好睇,好神!

11.) 溫泉個日跑去搶locker 既匙 , 我搶到2777 ^^v

12.) 諗到其他再補上

最後由 MikeZ 於 週五 7月 11, 2008 2:44 am 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 2:52 am 
離線
活動常委
頭像

引某人所言:你們全部去拉肚子吧w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 4:02 am 
離線
後援會成員
頭像

打緊死後文=w=
這是一個很萌,很強大,很熱,很攰,很辛苦,很糟糕但很高興的旅程=w=

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 9:44 am 
離線
後援會成員
頭像

若天 寫:
引某人所言:你們全部去拉肚子吧w

+1
點解唔買埋特產手信之類俾無去既奈々迷?!﹝大指﹞

星期六08︰00am
有線兒童台「魔法少女奈葉StirkerS」連載中 OTL

奈々配
劇場映画「魔法少女リリカルなのは The MOVIE 1st」制作決定!! 2009年公開予定

WHITE ALBUM 動畫 + PS3
奈々 + 平野 綾 = 又一神組?!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 11:04 am 
離線
後援會成員

屍.十二 寫:
打緊死後文=w=
這是一個很萌,很強大,很熱,很攰,很辛苦,很糟糕但很高興的旅程=w=

糟糕係重點~哈哈
大家都變了orz
去之前都好純潔的說
(這是呢個ac的第7個發言) :P

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 5:17 pm 
離線
後援會成員
頭像

小弟唔明白點解糟糕...(係我誤會左"糟糕"的意思嗎......汗)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 9:18 pm 
離線
後援會成員

日本之旅後感

首先今次主要目的衝LIVE

結果而言係大成功

終於親眼見到奈奈了~ 超感動

一開始就飛上天(威也啦)~~第一次睇live 一開場就咁勁

真係呆左幾秒冇反應

連一開始個首係AS都注意唔到(失敗)

之後都好盡興~~盡情的call

果然現場唔同好多~~~ 音量~壓迫感~同興奮的感覺

兩日兩場都好盡情~~CALL時都好開心

同奈奈一齊配合~~做好呢個live

雖然LIVE 有美中不足的地方

1階地方太細~~跳唔到

奈奈有失準(是可以原諒的啦,兩日連續)

live有公式化感覺~

不過總括黎講都係好成功~~

係演唱會入面講過下恐嚇個件事件

不過全場都係支持奈奈的(笑)

---

體驗左物販

排物販唔容易的呀~~要好早

仲要排好鬼耐~好辛苦

落雨又死~~好好陽光又死

-----

今次遠征團係一大班同好一齊出發

一齊住~~~基本上都係一齊行動

玩得好開心~~大家好快都熟了

有唔少搞笑事情發生

幾個人去一定冇咁開心~~咁爆笑

希望大家之後仲可以出黎食下飯~~行街

唔好浪費左今次回憶

----

係日本好多野都未見過

就算係汽水機~~賣GE野同香港都唔同

最緊要係~貴好多orz

其次就係坐車~~鐵路好多種類

初初會好易上錯~~而且方向都好易搞錯

不過坐坐下就慣

食野方面~~好多野都好貴

同樣ge野貴過香港(鬼唔知咩)

不過都好食過香港-3-

最重要

第一日食左神物~~明白的就明白吧

-----

整個旅程基本上無驚無險

中途出過少少問題

不過係團長努力之下都解決左

成個旅行都好成功

都係一個好難忘的回憶

識到大家~~好開心

LIVE FIGHTER BLUE & RED SIDE
LIVE DIAMOND
LIVE ACADEMY @ NAGOYA

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 9:21 pm 
離線
後援會成員

我非常想感受糟糕既旅程...
努力草錢錢...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 10:15 pm 
離線
後援會成員
頭像

的確很熱...= =

第一日排物販排到有種差D中暑既感覺...差D暈囧
第一日CALL時好唔慣,好快攰,不停換手,但真係超HIGH~~
見到萬惡animle既特典時完全不受控制地跑去買了...(身體動得比大腦更快)

成個LIVE既衫都好靚ww
表現超正ww
奈奈MC時超可愛ww
三次!三次!!奈奈係我面前經過左三次!!
第三次奈奈望住我(個方向)我永遠都會記得!!

第二日天氣陰左D,但都好辛苦(雖然我無排)
經過第一天,第二天有D準備,但一樣係不受控制...
唱左好多我好想好想聽而且超鍾意既歌,聽到時喊左出黎...EX:BP,White Lie...
EB既UO海真係好正....但我超遺憾之前失手爆哂UO搞到無得用(淚目)
JTB 跳舞好好睇ww
最後拋紀念品時不停同自己講「自重」...
小惡魔奈奈好搞笑XD

出左會場後...其實記憶好模糊
好多野都念唔返...記唔起
最唔記得就係佢唱歌時到底係點....明明最應該記住既我偏偏記唔起...

雖然成個旅程我都係唔係大家一齊..但出發時同回程時都好開心XD
為左彌補空虛感覺...我要再去多次呀呀呀呀!!!!!!!

有無人會再去?(←應該唔會有人唔去XD)

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 10:55 pm 
離線
後援會成員
頭像

我而家先打完第一日.....的XG
有空再打埋之後的....
(迷:喂!重點就是live的兩天)

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 7月 09, 2008 11:09 pm 
離線
後援會成員

回來後第二天起來還要回校補課…囧
聲線有點沙啞,以為自己病了。
後來才記起自己在LIVE 都有用喉嚨CALL 的。(被巴)

說真的去LIVE 那刻真是很興奮。
幸好記下了歌LIST,而且回港後有其他奈迷寫了歌LIST,才勾回點點記憶。
全場都是奈々的支持者,在香港大家搞的放映會時已經覺得很棒…
到日本現場,鳥肌w

雖然這次赴日除了去LIVE FIGHTER,自己還有別的事要做。
但這趟旅行以奈々的LIVE 結束,十分感動。
之前在看LIVE DVD 都沒想像過在現場會有那種心動,但果然是有了。

還有因為這次是一個人在日本四處走,路比以前不同了…
謝謝老師和一眾當時在日本的奈迷的照顧和指點。

期待下一次LIVE 也有機會參與。

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 10, 2008 5:21 pm 
離線
後援會成員
頭像

詳盡的遲點再打吧
先來point form

很多人一起去Live的感覺很爽XD

原來大家都很糟糕XD

排物販很辛苦,但敗家敗得很爽

Live Goods比想中強大

不過質素就...(那枝死人紅色螢光棒,用了四首歌就燒了...)

奈奈更強大(拖)

連續兩天Live原來會死人的...(謎:那你又去唱k=.=)

這次開場很好,奈奈好帥~

第一首歌開始就已經燒燒起來

為甚麼我不是中間通道的下面..(眾毆)

吸血鬼的奈奈很萌>////<(噴血),全part都在死盯著奈奈(拖)

aniki和雙結他都很帥

為甚麼會多了一些不關事的二打六男dancer..(恕我直言...)

我要去參軍...(拖)

全場的衫都很短很強大...(噴血)

UO海很閃

為甚麼R side沒有PG和SG....

為甚麼沒double encore...OTL

Live的形式改變了...

第一天比第二天正

疑犯給我去死~!!!(.\Ⅲ/.)9

這次遠征團辦得不錯,希望下次會再有
還有這次的團友,希望再有機會跟大家遠征吧~!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 7月 10, 2008 7:45 pm 
離線
後援會成員
頭像

糟糕+1

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 40 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :