水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週四 3月 28, 2024 5:03 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 12:09 am 
離線
後援會成員
頭像

由於很多很多原因...
這次是我去過最靜的放映會(掩面)
.....

這次DMC預習得不夠(掩面)
(迷:skipper你完全沒有預習過是吧!?)

結論(?):
第二次yukanana放映會希望

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 12:39 am 
離線
活動常委
頭像

食飯時乾杯乾得第一次放映會成功
咁自然會有第二次第三次x)

反正到時都係我地幾個王國民在自high

skipper的反應和預期一樣低下
一轉入DMC就更差了
頭三首後全部人都謝了www

チェルシー口上只有兩個人在叫[掩面]

結論 : 下一次老師要來一個教學(←這啥鬼結論

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 12:42 am 
離線
後援會成員

[SKIPPER]
聽到好多經典名曲呢 :laugh:
有空再補完放映會未播放的部分

[DMC]
可能日文能力不足,
好多位都聽唔明, 事後m群問才知 :orz:
導致投入度大減...

某些call是之前有教學(?)先識, 不過都係唔熟

然後... ゆか…
(四圍望+驚慌+縮手)

ps: 心在曹營心在漢的是徐庶不是關公....

最後由 Ken_Marinaris 於 週日 10月 18, 2009 9:46 am 編輯,總共編輯了 2 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 1:44 am 
離線
後援會成員

預習完但係無體力 :-_-||:
我老了 (無誤)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 2:09 am 
離線
活動常委
頭像

我老了 <-- ええええぇぇぇぇ

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 2:21 am 
離線
後援會成員
頭像

最近有人話奈奈既新歌曲風轉左唱腔轉左乜乜咁
曲風轉左的確係
但透過挑戰各種各樣的新事物去進步係佢既諗法
新曲風基本上完全沒有半點問題
有人聽不慣是他們的自由, 他們的個人感覺
沒有人能干涉

另一方面
又有人話而家奈奈已經冇早幾年唱得咁好
更有甚者話佢退左步, 又話咩咩再咁落去把聲會點點咁

今次睇返03年尾既SKIPPER
聽返D舊歌, 睇返幾年前奈奈既演繹方法
冇錯, 而家睇返同以前真係幾有分別
但我覺得唔係退左步/唱壞左把聲
反而係係唔同方面都有進步

要做專業分析我未夠班
所以只能夠講個人感覺就好了
照睇SKIPPER既表現, 尤其係慢/柔歌
而家奈奈既技巧比以前好得多我覺得係無容至疑
今次聽返宝物、refrain classico
要柔既地方唔夠柔
得罪一句有D似「哎」左個音出來
或者講演歌的影子還是太大了一點(?)

我咁講完全冇否定當時既奈奈既意思
我既意思只係想突出奈奈現時的進步而已

P.S.1 still in爆了UO.....很爽(自重去
P.S.2 著西裝call果然行不通......件褸好鬼重, 又熱lol
P.S.3 以上為本人第一感覺, 未經深思熟慮, 有錯歡迎指正

至於LIVE內容方面
只能說T村LIVE的CALL太難學了好難跟lol
有請老師/教官/教祖事先指教一下會較好?XDD

T村的MC/making有夠好笑的w

SKIPPER最後對翼的後期是不是開大了一點???

以上

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 2:59 am 
離線
活動常委
頭像

power gate (我們)不是藍色一片多傷心

雖然說放映會是自high 活動啦...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 4:29 am 
離線
會長
頭像

SKIPPER:
完整地call一次才發現set list「跳び曲」不多
比後來的live都少w

DMC:
其實我覺得鄰國live最震撼最有感染力的是王國民(王國軍?XD)的call
有機會的話請用5.1系統聽聽(我未試過用5.1看Live DVD :orz:)
--不過現場的感覺比DVD強烈數十倍,特別是連呼「大好き」的歌詞/call,簡直畢生難忘 :-_-2:

另外MC也是一大特色
可惜有部分人聽不懂 :x):

Kurenai 寫:
結論 : 下一次老師要來一個教學(←這啥鬼結論
鄰國既call我識好少 :smoke:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 5:40 pm 
離線
後援會成員

gcc 寫:
--不過現場的感覺比DVD強烈數十倍,特別是連呼「大好き」的歌詞/call,簡直畢生難忘 :-_-2:

DMC DVD/BD既客聲已經比YUKARI CHAN 祭り 隻dvd 自重左.......wwwwww

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 6:31 pm 
離線
後援會成員

對不起,
ゆかりさん非我杯茶,所以我只係坐0係度睇。

BTW,鄰國國民真的較齊心

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 10月 18, 2009 8:40 pm 
離線
會員
頭像

獅子的領土意識係非常之強.
雖然興鄰國關係要好,但.......
我族領主.仍然係奈奈一人....
sor....melon始終未能打倒我,都怪我是最強的730獅子吧....
原諒我沒有起身call吧.....因為我好累.而且腳有傷

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 19, 2009 11:41 am 
離線
後援會成員
頭像

call 完手腳有點痛XD
我遲黎左,只睇左奈奈廿min唔夠 T_T
d call 我都未玩識曬

T村方面
雖然T村都不是我杯荼,但全粉紅色都幾正XD
特別係d口號
下次有我都會去既(應該)

[小聲]:由衣出左武道館DVD時希望有得攪下XD 不要打面 :-_-2: [/小聲]

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 19, 2009 8:16 pm 
離線
後援會成員
頭像

嘛~ 該由哪說起" 不想再寫記敘文了w
那個....點名時 終於有人認得我了w 好開心哇-w-"....
放映會呀 頭半part 很好玩呀 call很不熟就是 沒有溫書 x)
不過今次好似 冇上幾次咁high 冇乜人跳咁~ +w+"
電棒 又唔記得入電 好頹.....幸好有帶 毛巾 玩到兩首毛巾歌w
這次的live 算是舊的live了 set list 的歌 不能很刺激到我 xd"
有些歌日常也很少 播來聽"~
田村那part 就更淚目了~
差不多只有前排的在call
我也只在玩 PPPH xd (啥
感覺mc 很長 但聽不太懂 旁邊的raymond 卻跟我說 很好笑~(掩面
基本上 下半場 也只是在跟 友人吹水 希望沒嘈到人xd

完。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 10月 19, 2009 11:48 pm 
離線
後援會成員
頭像

今次放映會都係好趕
預習不足同有D歌唔識
開頭見到有人同奈奈同步化...

鄰國的歌太甜..未習慣到...
鄰國的call非常有趣

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週五 10月 23, 2009 12:27 am 
離線
後援會成員
頭像

很久沒去放映會
call忘得七七八八
アノネ的call法與之前不同

New Sensation這一曲比近年唱得好多
運氣好,中氣十足
但現在的奈々ちゃん唱歌技巧,
歌曲的演繹和感情的表達的確比當年的好

ゆかりさん非我杯茶+1
但我也很努力call(雖然跟不上就是

食飯很歡樂XD

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 17 篇文章 ]  前往頁數 12  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :