水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 12:44 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 137 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 678910  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 7:08 am 
離線
會長
頭像

放映會教學用call表
<已刪除>

說明
A = 裏1-1
A* = 裏1-1跳
B = 縦振り
C = PPPH
D = 表1-1/四拍子
E = 手かざし
F = 横振り

有需要的話請自行印刷,到時攜帶出席

因為歌詞涉及版權問題,檔案會在一星期後移除。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 12:02 pm 
離線
後援會成員

其實去咗咁多次live都想講咗好耐...ミラクル☆フライト個call其實係有官方嘅指定做法。(FC event 1拍PV時學過)
就係左右揮手(F動作)必需是由右手邊開始揮向左手邊。 PV拍攝時有呢個要求因為視覺上要有一體感,所以
FC event個次係講得好清楚一定要咁做。而且其實看奈奈和Team Yoda都應該發現得到她們跳時也是由右手邊開始揮的。
但臺下觀衆會因為mirror咗往往會不自覺地由左邊開始揮向右邊....

重有就係唔記得邊次live官方亦都教過一次ミラクル☆フライト點跳(好似就係museum..),個次開始重加多咗一個動作
係PPPH轉揮手動作之間,就係將手係頭上逆時針方向轉一個圈,順勢將手fing向右手邊。咁樣就會arm arm好可以好
smooth咁接上由右手邊開始揮向左手邊嘅動作。

對ミラクル☆フライト比較執著. ^^;;

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 1:46 pm 
離線
後援會成員
頭像

=0="我想明天還只是跟大隊去做好了"_"
PS:係文具店買左支6吋營光棒,唔知有冇買錯=.="(我見上次ani sum08個d好似好pro咁)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 3:01 pm 
離線
會長
頭像

Chou 寫:
其實去咗咁多次live都想講咗好耐...ミラクル☆フライト個call其實係有官方嘅指定做法。(FC event 1拍PV時學過)
就係左右揮手(F動作)必需是由右手邊開始揮向左手邊。 PV拍攝時有呢個要求因為視覺上要有一體感,所以
FC event個次係講得好清楚一定要咁做。而且其實看奈奈和Team Yoda都應該發現得到她們跳時也是由右手邊開始揮的。
但臺下觀衆會因為mirror咗往往會不自覺地由左邊開始揮向右邊....

重有就係唔記得邊次live官方亦都教過一次ミラクル☆フライト點跳(好似就係museum..),個次開始重加多咗一個動作
係PPPH轉揮手動作之間,就係將手係頭上逆時針方向轉一個圈,順勢將手fing向右手邊。咁樣就會arm arm好可以好
smooth咁接上由右手邊開始揮向左手邊嘅動作。

對ミラクル☆フライト比較執著. ^^;;
多謝指教 m(_ _)m

>>mirror
咁其他有左右動作既歌 e.g. SUPER GENERATION、Level Hi!應該完コピ定係mirror呢?
我最初係完コピ派,但後來聽前輩話o係前面完コピ既話有機會影響到奈々ちゃん錯
(聽講LIVE UNIVERSE某一場既Inside of mind出過事,我自己野音What Cheer?都幾乎中招,雖然未必真係關我事(ノ∀`)
所以後來變左簡單動作又好フリコピ都好全部都係練mirror....

>>好似就係museum
咁應該係RAINBOW,因為我從來未試過有教毛巾歌以外既歌(ノ∀`)

>>個次開始重加多咗一個動作係PPPH轉揮手動作之間,就係將手係頭上逆時針方向轉一個圈,順勢將手fing向右手邊。
呢個真係唔知 m(_ _)m
睇返RAINBOW DVD,睇dancers真係見到
應該係右手舉四次,然後由左邊向後fing去右邊

有冇興趣聽日出來示範? w

不過講真,好多call已經失傳/半失傳
FEVER武道館我附近既人幾乎全部都錯suddenly既call,又冇人識WILD EYES既動作 囧
後來發現原來FIGHTER都已經有部分人錯suddenly..... orz

我呢個call表都有D瀕臨絕種既call...

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 3:38 pm 
離線
後援會成員

辛苦老師了 m(_ _)m

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 4:13 pm 
離線
會員
頭像

今日行雷...就知大件事...
聽日俾人迫返工...真係大件事
唔知幾點走得人..你地會唔會之後食飯...我諗都可以來到.當係認識下

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 4:13 pm 
離線
後援會成員

好野~第70個 :lol:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 9:16 pm 
離線
後援會成員
頭像

抱歉,明天有事來不了 :cry:
麻煩替我取消

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週六 5月 23, 2009 10:46 pm 
離線
後援會成員
頭像

抱歉,我仲未趕得上功課進度,明天應該來不了,請刪除我名....
抱歉

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 24, 2009 12:15 am 
離線
會員

唔好意思... 下下個星期考試既野仲未溫得哂 請取消我的名字... 真係100個sorry....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 24, 2009 12:26 am 
離線
活動常委
頭像

抱歉, 明天來不了.....
最近讀一個course, 同組組員係citibank 前副總裁......做野追求完美....
星期一要交一個proposal, 不過剛剛發現有一個錯失...
聽日要一齊趕工修正......
原本好想聽日黎放鬆一下, 俾奈々ちゃん 打打氣......

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 24, 2009 1:06 am 
離線
後援會成員

突然間咁多人來唔到ga?

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 24, 2009 1:07 am 
離線
後援會成員
頭像

有可能因為開會早走

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 24, 2009 1:26 pm 
離線
後援會成員

先向各位有出席的奈友道歉
剛才出門未到車站我人已經半濕
Call紙也濕了
所以恕赤兔未能出現

如果再有機會
下次一定會跟Chou兄及各位一聚

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 5月 24, 2009 2:10 pm 
離線
會員
頭像

呆在公司..留到6:00pm,好灰=.=
明天仲灰..要去地盤=.=做苦功

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 137 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  1 ... 678910  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 21 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :