水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 12:56 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

你有意加入S.C.NANA NET嗎?
投票活動將於 週二 8月 19, 2008 2:38 pm 結束
已入會 30%  30%  [ 10 ]
打算用日本地址入會 3%  3%  [ 1 ]
希望用海外地址入會,願意付¥2000或以下附加費 3%  3%  [ 1 ]
希望用海外地址入會,願意付¥3000附加費 3%  3%  [ 1 ]
希望用海外地址入會,願意付¥4000附加費 6%  6%  [ 2 ]
希望用海外地址入會,願意付¥5000附加費 12%  12%  [ 4 ]
希望用海外地址入會,願意付¥6000或以上附加費 42%  42%  [ 14 ]
不會入會 0%  0%  [ 0 ]
總投票數 : 33
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 20, 2008 10:13 am 
離線
會長
頭像

>>那個附加費.....是每年都要另外多付的嗎?
咁我當然會咁寫啦
實際要掛號既話真係要咁多錢

>>vote 錯附加費
你填錯左咩? (汗

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 20, 2008 2:06 pm 
離線
後援會成員

>>你填錯左咩? (汗
vote 錯5000yen 果個,應該vote 6000yen or above 的 OTL
如有需要的話拜託職人修正||||

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 20, 2008 8:50 pm 
離線
後援會成員
頭像

海外會員 同 國內會員 得到的會員禮物會不會一樣?

會員卡 會報 賀卡 這是最基本吧

但優先門票 Live-Good通販等等 會不會 國內優先?

FanClub Event好像更難參與 =_=""

如果接受海外申請 那麼應該不只香港
連內地 台灣 外國也會接受吧...?

通訊方便是會用日文? 還是用英文?
喜歡奈奈但不會日文的奶粉怎麼辦?

感覺要接受海外申請 不只日本地址問題而已
還有其他的問題要處理..
那時候FC的工作量的確會增加不少-.-"

[[[無聊發表一下意見而已 閃邊去~]]]

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 20, 2008 10:18 pm 
離線
會長
頭像

>>但優先門票 Live-Good通販等等 會不會 國內優先?
門票一定冇問題
搵到人幫你去日本郵局入錢就得
我可以集體搵人搞

通販我其實未試過,不過都唔敢麻煩FC,要訂咩都係搵日本既人訂送去佢地度

>> FanClub Event好像更難參與 =_=""
去唔去到Live同FC Event唔係FC既問題,係你自己既問題 XD

>> 如果接受海外申請 那麼應該不只香港
>> 連內地 台灣 外國也會接受吧...?
呢D係FC決定,問我都冇用
不過我第一個post寫既郵費成個亞洲都一樣
亞洲以外冇查

>>通訊方便是會用日文? 還是用英文?
>>喜歡奈奈但不會日文的奶粉怎麼辦?
咁呢個更加唔係FC既問題啦 orz

>>感覺要接受海外申請 不只日本地址問題而已
>>還有其他的問題要處理..
我兩年半前用香港地址入左FC (不過我入左之後冇幾耐FC就改左規矩唔再收海外會員)
抽過7次飛,當中5次係用香港地址收,一直冇問題,用EMS仲快過日本國內部份地區收到
普通會報、生日卡更加冇問題,最多收得慢D

日文能力等問題 = 愛唔夠 XD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週三 8月 20, 2008 11:36 pm 
離線
後援會成員
頭像

已入會 (舉手
不過若然有機會轉用海外地址的話當然是好事~ :twisted:

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週四 8月 21, 2008 10:29 pm 
離線
會長
頭像

為了擴大調查範圍,我們用Google做了一個新的投票頁,請已投票的人都重新投一次,謝謝 m(_ _)m
http://spreadsheets.google.com/viewform ... VDdb38ONSw

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 22, 2008 1:06 am 
離線
後援會成員
頭像

希望用海外地址入會, 付6000羊以上的附加費也可以啊!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 22, 2008 11:17 am 
離線
後援會成員

我是不是合群點填6000羊以上比較好啊=w="

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 22, 2008 12:28 pm 
離線
攝影
頭像

Yonnie 寫:
我是不是合群點填6000羊以上比較好啊=w="

才沒有這回事啊﹗
意向調查的目的在於調查真正的情況;
要是填上不正確資料可能會令最終的調查結果有所偏差。

所以你還是依據個人能夠承担的能力來填吧﹗

以上純粹個人廢言 =w=

Ruri

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週五 8月 22, 2008 1:53 pm 
離線
後援會成員

不…
是打算用日本地址沒錯
但真的接受海外申請的話我會轉回香港地址XD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週二 12月 16, 2008 11:28 pm 
離線
會員
頭像

基本上有錢就可以解決到既問題不是問題~
但我連錢都無~個問題就解決唔到了~~
很想入會~錢亦都真係唔係問題~
問題係點死d錢返黎=w=....
個人廢言X2...

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 12月 29, 2008 10:15 pm 
離線
後援會成員
頭像

現在入會要多少錢呢??

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 3月 08, 2009 2:20 am 
離線
後援會成員

入會費1000円、年會費4000円
(即係總數5000円)

但地址一定要日本的,
而且寄東西當然也只寄日本
(寄香港嘛... 郵費自付)

另外不排除匯錢去日本和申請表格需要若干轉帳費及郵費
(可以免既, 你有朋友在日本幫付就不用了)

所以成本的話一定不只5000円

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 28 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :