水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週五 3月 29, 2024 6:32 am

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12
發表人 內容
 文章主題 :
文章發表於 : 週日 8月 17, 2008 1:17 pm 
離線
活動常委
頭像

>>場地
如果是LT有段差會更好

>>氣氛
這個事在人為,大家HIGH不HIGH好睇參加者!!

>>音響
今次其實有幾手準備
也有人帶了外置喇叭(本來是因為細房前排會聽不到音響而用外置的頂上,但轉房後沒有問題!!)
但覺得音響還可以所以沒有拿出來用

>>準備
這個嘛
我們每次準備也差不多
倒覺得沒有太大分別~~不如由你地講返有咩要改善吧

>>Poly希望
這個放棄吧XD

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 8月 17, 2008 2:25 pm 
離線
後援會成員
頭像

>飯局
差不多有20人,
但幸好食店方面準備充足,
而偶那兒的五人去了另一個地方食咖哩飯

>人數
雖然少左,但係大家係場內分佈很平均,
周圍都感受得到

>準備
>>紅
今次既準備時間好似好少,
見到你地都唔夠時間準備咁樣……

>自家
幸好準備充足,死而無憾~XD

>>牛々
你沒有帶毛巾,幸好偶有四條,下次記得帶呀!XD

>場地
沒有人因為大家既call而走上黎投訴真好~XD

後面call還真辛苦,需要搬走一些椅給自己位置

>氣氛
中段之後爆了UO x3
派汽球時諗到已經有人生日的了﹝心﹞
原來是生日歌 + power gate,
祝老師生日快樂~﹝賀﹞

>call
今次eternal blaze大好!
希望有一首慢歌大家都識得唱就好,
可以一齊唱令整個氣氛變得和諧~﹝大心﹞

>毛巾
見到很少人準備﹝灰﹞
老師帶領之下還是很成功

>教學
感謝老師的指導,
下次老師應該要教大家跳舞的了~XD

正在執相中……
感想遲些在blog上補回

星期六08︰00am
有線兒童台「魔法少女奈葉StirkerS」連載中 OTL

奈々配
劇場映画「魔法少女リリカルなのは The MOVIE 1st」制作決定!! 2009年公開予定

WHITE ALBUM 動畫 + PS3
奈々 + 平野 綾 = 又一神組?!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週日 8月 17, 2008 2:29 pm 
離線
後援會成員
頭像

>老師
那本奈々本子很好~ wwww
等Poster發見~

>chanhy8787
>>在晚飯時,賤櫻大還為我們增添了很多歡笑......!
﹝邪惡的微笑﹞幸好你坐到偶這兒,
不然你同牛々換位吧~

>RAi
>>P.S. 我進場時打機真抱歉喔,我正在挑賤櫻機嘛...
偶打快攻,你打慢攻,梗係啦…… =.="

>紅
>>Poly希望
>>這個放棄吧XD
那麼就城大希望~XD

星期六08︰00am
有線兒童台「魔法少女奈葉StirkerS」連載中 OTL

奈々配
劇場映画「魔法少女リリカルなのは The MOVIE 1st」制作決定!! 2009年公開予定

WHITE ALBUM 動畫 + PS3
奈々 + 平野 綾 = 又一神組?!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 1:47 am 
離線
後援會成員
頭像

我係第一次參加放映會,但在我角度睇感覺唔太好
一黎因為同大家唔熟,所以個日只係以同好身份到場,所以都無講過野
而且入場後見大家既行動比較似一般朋友聚會而唔似係一個fans club搞既活動
對於老師既指導,以及相關活動人員既行動,我既評價係正面既
不過大家似乎對老師及其他人要講野時既反應比較差就是
相反一d入左場後開始放live時訓左覺,後期入場既人對live既唔認真既態度我係傷心既
我喜歡聽奈々既歌,但都唔係全部,但就算播到一d唔係好鐘意既歌,我都會完完整整聽晒
我會尊重奈々既每一首歌,我唔係希望人人都咁做,但我只希望,入得場睇,就起碼做出最基本既禮儀吧
以上純粹個人感想,有所失言望請各位見諒,因為我都想大家能夠更認真投入整個活動,能令下次活動做得更好
在此希望下次既放映會能再參與

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 2:43 am 
離線
後援會成員

賤櫻 寫:
那麼就城大希望~XD

這個也, 放棄吧...|||
(只是個人意見)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 11:29 am 
離線
副會長

又俾人話tim

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 1:14 pm 
離線
活動常委
頭像

qsztsur 寫:
又俾人話tim

q大你唔認真(指)

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 6:35 pm 
離線
後援會成員
頭像

>ファイヤー強大!
期待LIVE FIGHTER DVD XD

livedom之後的live(DVD)好像都找不到這個sax大叔,

還以為他走了~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 7:17 pm 
離線
會長
頭像

>livedom之後的live(DVD)好像都找不到這個sax大叔
對,ファイヤー藤陵雅裕只在05 06年兩次武道館出現過
原因可能是他本人太忙遷就不了檔期

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
文章發表於 : 週一 8月 18, 2008 8:01 pm 
離線
後援會成員

>>>後期入場既人對live既唔認真既態度我係傷心既

你說右後排的4人組????

>RAi
>>P.S. 我進場時打機真抱歉喔,我正在挑賤櫻機嘛...
偶打快攻,你打慢攻,梗係啦…… =.="

櫻大把我機的處破了orz

今次失敗的地方是個人- - 給人放了飛機???? 找不到幫我買棒棒的人.....

放映時 沒棒棒玩.....坐係到自high

好彩的是免了第2日手痺問題.....

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 25 篇文章 ]  前往頁數 上一頁  12

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :