水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 7:44 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁
發表人 內容
文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 12:06 am 
離線
會長
頭像

今日好攰.....

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 12:33 am 
離線
後援會成員
頭像

攰+1
訓左4個鐘未死已是奇蹟 :-_-:
setlist同fever果個錯頻左幾次 :x):
終於放映會聽到OF同pray了真好

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 12:51 am 
離線
後援會成員

今次比上次FEVER放映會還要累呢
可能有D 時段的歌係全場坐低& 好搖籃曲FEEL 咁(好想瞓=w=)

午飯後有部份朋友, 反應好似比較靜態呢
節目安排方面到氣氛都唔錯呢~

亦再回味FORMULA 的衣著造型

PS. 起初以為今日完結真係有女神握手會, 拜神會 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 1:00 am 
離線
後援會成員
頭像

今日幾好
無特別野發生
不過覺得每次新人好難溝通
搵唔到位同佢地講野
(問他的名字竟跟我說他叫路人甲就好)(淚目
主動比螢光捧佢地都唔要
會同fd自成一國斎睇?

收獲
Formula的Chronicle of sky比FEVER的更好
發現上松妹彈豎琴真係比冇彈靚好多(錯覺?

可惜冇左老師翻譯既mc失色不少

最後經過今次我由對Formula無愛變成有D驚Formula
以上

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

最後由 followerstar 於 週日 7月 11, 2010 1:04 pm 編輯,總共編輯了 1 次。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 1:38 am 
離線
活動常委
頭像

followerstar 寫:
發現上松妹彈豎琴真係比冇彈靚好多(錯覺?

(個人覺得)唔係錯覺

好似奈々ちゃん 拎住咪既感覺都唔同左w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 2:40 am 
離線
後援會成員
頭像

只出席了上午
但獲益良多啊www
我第一次玩call啊 :laugh:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 2:58 am 
離線
後援會成員
頭像

我只出席了下午w
(迷:明明就只出場了一個鐘)

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 12:00 pm 
離線
會長
頭像

> 可惜冇左老師既mc失色不少
囧?

> 最後經過今次我由對Formula無愛變成有D驚Formula
點解要驚 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 1:01 pm 
離線
後援會成員
頭像

gcc 寫:
> 可惜冇左老師既mc失色不少
囧?

> 最後經過今次我由對Formula無愛變成有D驚Formula
點解要驚 :-_-2:

修改番
>其實我係想話冇左老師翻譯MC失色不少 :coverface:

驚Formula
>無法形容 :coverface:怕怕

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 1:26 pm 
離線
會長
頭像

只係一段o者 :coverface:

MC
viewtopic.php?f=13&t=262

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 1:30 pm 
離線
後援會成員

1: 放映會成功傳教給我fd買IE同live goods
2: 可惜傳教uo失敗
3: 老師看IE DVD時陶醉個樣 :-_-2:
4: lunch時去左間canteen, 靚姐問我地咁多人係唔係趕住上堂, 我地話係~XD
5: 之後補一句: 遲到會俾老師罰企 (在門外) :orz:
6: 今天不小心同身後的奈迷格劍, 我win (拖
7: 這兩星期要苦練恋の抑止力

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 7:53 pm 
離線
後援會成員

攰+1
第一次通頂(←我都唔想w)狀態下去放映會
acoustic 果刻真係唔訓晒左

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 7月 11, 2010 9:23 pm 
離線
後援會成員
頭像

Ken_Marinaris 寫:

6: 今天不小心同身後的奈迷格劍, 我win (拖

難到是... :-_-:
WED. J-POP那時候的 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 7月 12, 2010 1:13 am 
離線
後援會成員
頭像

在火車站需要皇上和八爪魚來接我,乙。

IE DVD內容真的很好笑(?),始球式片段沒有收錄國歌部份有點遺憾w
別子銅山的是for小朋友去的,的確是,所以崩了。
奈々煮咖喱~煮咖喱~~
舞蹈教學DVD超捧的啊啊啊~~強烈希望之後會繼續出&將之前的跳舞歌都出一次吧www
試跳不成功。
7月7日,若天唔來哂咗。

放lunch,天氣超熱。
聽奈々說吃咖喱消暑,可惜塊豬扒好咸食唔落w

FORMULA開始。
藍色penlight太久沒用陣亡了,謝老師借DIAMOND的給我用ww
看多少遍Bring it on都好帥
フリースタイル的口上只有老師背得出來<0>
好耐無跳甲蟲舞,有點忘了
through the night完全不懂

KM LAM你同我出去!!

Pray都唱了C12竟然還未出現!?
落樓梯的奈々好萌w說不要的奈々好萌ww(拖
HSC啊~若天啊~
ラストシーン+Crystal Letter這個連擊打得真好
PG+SG大家開始回來了

EB感謝ak的UO支援,完全忘了自己的UO已經全部用完
殘光用黃色被人叫出去(掩
Sing Forever前的MC雖然沒有老師即時翻譯,但希望大家會記得回來看。
為什麼數漏一場了?
JtB都忘了帶紅色,我在幹嘛。

拍照時大家都好乖,上次一說拍照就一堆人不見了
今次沒有。

NA的call練完後今天聽到就開始跟著跳,明明在上班
ミュステリオン的call太快太恐怖,結果今日手臂超痛

來參加放映會的大家辛苦了,天氣太熱所以大家都累了
加上慢歌和MC都坐下來,一起身就 :-_-2:

星期六的話多數有機會可以出現,到時再見 :-_-:

2010 LIVE ACADEMY 新居浜
2011 LIVE GRACE -ORCHESTRA-x2、S.C.NANA NETファンクラブイベントV
2012 LIVE UNION 福井・富山
2013 LIVE CIRCUS 宮崎・鹿児島
2014-15 很窮困,休戰(ノ∀`)
2016 LIVE GALAXYx2、LIVE PARK

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 7月 13, 2010 11:22 pm 
離線
後援會成員
頭像

小弟今次第一次參加的
第一次參加放映會 好熱鬧
去之前以為唔會有太多人 :-_-2:

第一次有D怕羞 :orz:
無掂同人講野
下次要再努力!!

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 32 篇文章 ]  前往頁數 123  下一頁

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章
不能 在這個版面上傳附加檔案

搜尋:
前往 :