水樹奈々非官方後援會(香港分部)

nana mizuki Hong Kong Unofficial Fan Club
現在的時間是 週二 3月 19, 2024 4:22 pm

公告: Facebook及Line群組,歡迎加入

新聞: 「THE MUSEUM III」 1月10日發售 | THE MUSEUM III新曲歌詞翻譯 | 深愛文庫版翻譯

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 
發表人 內容
文章發表於 : 週日 11月 15, 2009 8:25 pm 
離線
會長
頭像

補充一點資料

1. 各會場企劃歌曲
仙台:OVER SOUL(シャーマンキングOP1/林原めぐみ)
福岡:Forever...(エレメンタルジェレイドOP/savage genius)
東京:甲賀忍法帖(バジリスクOP/陰陽座)
愛媛:まぼろし(シスタープリンセスRepureOP/can/goo)
大阪:おしえてせんせいさん(瓶詰妖精OP/Bottle Fairy)くるるバージョン+くるるアカペラバージョン
愛知:オハヨウ(吉永さん家のガーゴイルOP/双葉&梨々&美森)
神奈川1:シノブ参上(ニニンがシノブ伝OP/フルコーラスにナレーションなど入れた特別Ver) ←事前請若本規夫為這live版特別新錄對白
神奈川2:READY STEADY GO(鋼の錬金術師OP/L'Arc~en~Ciel)

2. SUPER GENERATION後的兩首歌每場組合不同,全部是Live當日早上才決定(即是說看奈々ちゃん的心情www)
仙台:suddenly~巡り合えて~/POWER GATE
福岡:TRANSMIGRATION/POWER GATE
東京:POWER GATE/ミラクル☆フライト
愛媛:suddenly~巡り合えて~/ミラクル☆フライト
大阪:POWER GATE/TRANSMIGRATION
愛知:TRANSMIGRATION/ミラクル☆フライト
神奈川1:suddenly~巡り合えて~/TRANSMIGRATION
神奈川2:suddenly~巡り合えて~/POWER GATE

3. 最後開門的呪語 (?)
仙台:開けごま  (芝麻開門)
福岡:ドーン!
東京:リリカルマジカル (出處:nanoha)
愛媛:パンプルピンプルパムポップン (出處:我係小忌廉)
大阪:くるりんぱっ!
愛知:行くよ、バルディッシュ (出處:nanoha)
神奈川1:気分はいつもぐるぐる~  (出處:ニニンがシノブ伝)
神奈川2:貫け雷刃 (出處:nanoha)

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 15, 2009 10:35 pm 
離線
後援會成員
頭像

很大的arena
以上....

還有!
UUO十分安全!><bbbbb

這是M群:group174624@msnzone.cn
差不多277人了w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 15, 2009 11:17 pm 
離線
後援會成員

你好, 我是首次來放映會
在良好的氣氛影響下
開始不久我已經很投入
一邊欣賞奈奈唱的樂曲
一邊跟著老師搖螢光棒
到EB時不停跳啊跳
跳到全身流汗, 運動量真大呢
中途我不小心擊中站在我前面的那個人
在此說句"對不起"
隨著演唱會的播放
我的手慢慢感覺到倦意
但為了奈奈, 我堅持全力call到最後一刻
結束的時候有頗大的成功感啊
另外放映會的場地空間大
各位fans亦非常投入
遺憾是本人沒有帶UO及毛巾
惟有下次看看是否再有機會學毛巾歌

我對是次放映會十分滿意
衷心多謝老師和每位工作人員的悉心安排

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週日 11月 15, 2009 11:40 pm 
離線
後援會成員

今次氣氛比之前好好多
可能係因為ARENA的關係吧w
eb的uo發動率真高 :laugh:
有得同會場比XDD

毛巾歌我諗我都係學唔識的了(拖
期待下次放映會w

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 12:25 am 
離線
會長
頭像

>毛巾歌我諗我都係學唔識的了(拖
:coverface:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 1:37 am 
離線
後援會成員
頭像

今次call仍然不停錯....w :coverface:
毛巾歌教學易上手w
イタルビッチ乙
奈々ちゃん乙
老師乙XDDDDDD
arena萬歲!!!!!!!!!!!! ヽ(^o^)/

・SUPER GENERATION
・POWER GATE
・ミラクル☆フライト
這3連彈好爽好要命wwww
要開始練習準備live academy了 :coverface:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 1:39 am 
離線
活動常委
頭像

ak47622 寫:
・SUPER GENERATION
・POWER GATE
・ミラクル☆フライト
這3連彈好爽好要命wwww
要開始練習準備live academy了 :coverface:

你是在曲線說你可以去 academy吧.......多傷心

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 2:03 am 
離線
後援會成員
頭像

ak47622 寫:
arena萬歲!!!!!!!!!!!! ヽ(^o^)/

ARENA萬歲+1
一生人都唔知有冇機會企係ARENA A行...
今次企返夠本 :-_-2:

今次比上次攰超多lol
SUPER GENERATION→POWER GATE→ミラクル☆フライト
這個簡直要命XDD
放映會完左腳軟lol

舊歌有時call錯(這個人沒溫習拖出去......

另外
今日少少得著:
我唔適合做UO廚 :-_-2:
試左一次一隻手揸4支UO
好攰
下次唔好搞我 :x):

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 7:53 am 
離線
後援會成員

大家一起爆UO,感覺很溫暖。

不可再

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 11:31 am 
離線
後援會成員
頭像

06~09-MBT-DAVID 寫:
另外
今日少少得著:
我唔適合做UO廚 :-_-2:
試左一次一隻手揸4支UO
好攰
下次唔好搞我 :x):

唔適合做UO廚+1 :-_-:
EB果陣UUO+Penlight已經好攰 ............:-_-2:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 1:18 pm 
離線
後援會成員

已經盡量唔跳
所以無乜體力消耗

都仲未記得晒一隻舞,有時又mirror 左 :-_-:

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 8:06 pm 
離線
後援會成員
頭像

ARENA萭歲
之前有預習有D位都不停錯...
毛巾歌好難完全唔識= =
見到老師跳得好勁www體力驚人
SUPER GENERATION,POWER GATE,ミラクル☆フライト
3連搞到我長衫換背心
體力=0
_____________________________________________________________________________________________________________
可能冇call教學都有唔少人悶坐同早走(新人?
定係佢地準備唔夠冇螢光捧同毛巾加唔想郁???
其實學call可以睇call表(問老師
唔識睇都可以上youtube打コール 水樹奈奈
雖然d call唔一定啱曬 :black_smile:
螢光捧可以問下人惜(我習慣帶多幾支)
最後都係識唔到人 :orz:

Msn:followerstar@hotmail.com

成身散曬咁番屋企 :orz:
唔覺唔覺講左咁多野....
可能下次去唔到冇得打既關係啦 :x):

奈何無緣份
今世又何奈 │ 此情無奈

歡迎add
followerstar@hotmail.com

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週一 11月 16, 2009 9:47 pm 
離線
後援會成員

followerstar 寫:
可能冇call教學都有唔少人悶坐同早走(新人?

有部份可能見到出面貼住有興趣入黎睇下
早走唔出奇,純粹參觀一下罷 XD

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 17, 2009 8:14 pm 
離線
後援會成員
頭像

小弟今次係第1次來放影會,起初唔識call , 之後我就在最上排中間左右看看學學,當學到小小時,我帶的2個fd 只係一心想著出去睇cosplay,最後佢地出左去(呢度同大家講聲sor,雖然佢2個係奈迷,不過只係剛剛被我感化,未夠深),之後我開始識小小點call 就在上面搖手(無營光捧),之後見你地圍圈玩,我都想下來玩,但都知好快完,就無下來了,下次來到放影會,一定要下來 起玩呀!!!!不過最快都要高考完左先。

回頂端
 個人資料  

文章發表於 : 週二 11月 17, 2009 8:45 pm 
離線
後援會成員
頭像

>>下次來到放影會,一定要下來 起玩呀!!!!
教院 你想有位你落都難 :-_-2:

第一次去港大 個會場真係好大........aoa
大到有arena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
要照顧新人的關係 我都係落過一次arena
我都好想落黎玩 真係好happy(掩面
但我係右上角一樣都call得好爽 起碼地方大到唔驚撞親人x)
做動作都唔使就住就住ww
幾首歌都有ppph 真係爽爆了x)
最後我都係覺得今日得3個鐘好唔夠喉ww...
播6-7個鐘我都頂得順x)
下次 教院呀 diamond 呀www
12月26 一定到x)!!!

另教院防迷團 預定 :-_-2:

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 15 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客

不能 在這個版面發表主題